Ahoj hifisti,
potřeboval bych zjistit efekt. délku raménka u Grundigu PS-2500 .Stačí třeba nějaký odkaz, kde by se to pravděpodobně dalo zjistit. Nějak se mi to nedaří. Díky moc
ef. délka raménka
Re: ef. délka raménka
Taky půjde změřit montážní vzdálenost od středu talíře, k ložiskům ramene.
Rowing to spočítá ve svém osobním prográmku.
Rowing to spočítá ve svém osobním prográmku.
Aha,teď na to koukam. Z Rowingova návodu vyplývá, že montážní délka, ef. délka a tzv. poloměr drážky tvoří pravoúhlý trojúhelník, takže když to správně změřim, tak se to dá spočítat.... teda jestli ten poloměr drážky je vzdálenost, kde začíná stopa - uvádí se 146,05 (?).......jo,asi to tak bude....díky
Ne, pleteš se. Poměr montážní vzdálenosti a efektivní délky raménka s řečeným trojúhelníkem vůbec nesouvisí, situace je trochu složitější. Když mi pošleš jakou máš na tom gramofonu montážní vzdálenost (vzdálenost osy otáčení raménka od osy otáčení talíře) tak ti ideální efektivní délku raménka pro nastavení dle Baerwalda spočítám. (Nastavení dle Loefgrena či Stevensona by se trochu lišily, ale doporučuji BaerwaldaPesi píše:Aha,teď na to koukam. Z Rowingova návodu vyplývá, že montážní délka, ef. délka a tzv. poloměr drážky tvoří pravoúhlý trojúhelník, takže když to správně změřim, tak se to dá spočítat.... teda jestli ten poloměr drážky je vzdálenost, kde začíná stopa - uvádí se 146,05 (?).......jo,asi to tak bude....díky

Celkem přesné změření montážní vzdálenosti se dá velmi dobře provést pomocí šablony od Clearaudia, používám Peerovu

Mimochodem to je on, že

Jo, to je on ... akorát mam světlou verzi a origo jehlu - má tam být žlutá AT-71 
Manuál jsem našel jen uživatelskej, tam nic neni...
Dík moc, pokusim se to změřit podle nějaký tý šablony až bude čas.

Manuál jsem našel jen uživatelskej, tam nic neni...
Dík moc, pokusim se to změřit podle nějaký tý šablony až bude čas.
Rowingu, ještě mam jeden problém. Automatika funguje , ramínko se zvedne,pěkně najede na začátek desky,klesne ,přehraje,zase se vrátí.....to je ok. , ale když se zvedá ze stojánku,tak má snahu zatlačit doprava- opře se do toho plastovýho stojánku...jestli mi rozumíš..... když ramínko rychle přizvednu prstem,tak je vidět,že nejprve zajede asi půl cenťáku doprava a až pak začíná doleva najíždět na desku...... to asi neni dobře,viď? ...Nicméně na stopu najede přesně...