Ekvalizer, koupě nového?
Ekvalizer, koupě nového?
Ahoj. Stala se ta věc, že jsem nedospěl k výběru těch správných beden a čím víc se mi otevírají obzory, tím hůř. Zastropuje to též obsah peněženky a fakt, že výšky už tolik neslyším. Co doma mám, to se musí vyladit k obrazu mému. Polovinou postavené, polovinou známých firem. Lovení mikrodetailů z nahrávky nepředpokládám. Vidím to na nákup grafického ekvalizeru. Myslím, že by měl být spíše méněpásmový, aby mne to nesvádělo reagovat na každou skladbu, ale jen k zesílení vyšších středů a výšek od reprosoustav. Knoflík treble asi nebude řešení. Dík za rady.
Re: Ekvalizer, koupě nového?
Nevím kolik si do toho přeješ investovat. Mě se celkem líbí řešení minidsp ddrc 24. Jedna se o audio procesor který pomůže doladit zvuk z beden k poslechovce. Cena je 450$. Mají v nabídce i levnější řešení v podobě pouze ekvalizeru minidsp 2x4 za 95$ plus je potřeba mikrofon pro měření v místnosti. Tu 24 bych doma rád vyzkoušel. Neví někdo jestli je v ČR dovozce této značky?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jen poznamka k tomu miniDSP. Taky jsem jej pro stereo zvazoval, ale nakonec nekoupil, protoze ma jen analog out = je nutno pouzit jeho vestaveny DAC. A svuj stavajici DAC menit nechci.
Nicmene pokud by ti vestaveny DAC nevadil, pak taky povazuju MINIDSP za mnohem lepsi reseni nez klasicky ekvalizer.
Nicmene pokud by ti vestaveny DAC nevadil, pak taky povazuju MINIDSP za mnohem lepsi reseni nez klasicky ekvalizer.
těch možností zapojení je víc. třeba řešení u Accuphase dg je že se připojí do jejich cd přehrávače mezi mechaniku a da převodník. Toto zapojení se mi kvalitou zdá nejlepší. Už jsou i další nové cd přehrávače které mají digitální vstup i výstup. Nebo se dá zapojit analogově mezi předzes a konec. A dále do integráče nějak mezi tape rec/in. Toto je pro mě vhodnější protože poslouchám i gramofon a ten by zůstal bez úpravy.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No ty nekolikere prevody z digitalu na analog a obracene (pokud by se miniDSP zapojil ciste analogove treba mezi predzes a konec) by zvuku moc neprospely. To neni moc hezke reseni.
Toho jsem si vědom. Proto bych si jej rád domů půjčil na vyzkoušení..