Navazuji na předchozí téma ...
Takže zesilovač je téměř hotový a žhavení prvních triod jakž takž vyřešeno přes vhodný srážecí odpor.
Pravý kanál však stále slyšitelně bručí i když je bez signálu. Ono by asi chtělo i stejnosměrně žhavené vlákno napájet skroucenými vodiči a ne jen tak vedle sebe červený a černý. Pravý kanál je dále od zdroje napětí a levý je první na řadě.Ten je zcela tichý.Jen slabý šum.
Nebo mám vést ke každé lampě dva samostatné skroucené vodiče přímo od zdroje ? Jak to vidíte ?
Dále se ukázalo jako velký problém jak napájet lampy signálem z dnešních přístrojů.
Po připojení cinch konektorů z přehrávače CD stačí nepatrná část dráhy volume a už je to moc nahlas a zkreslený. CD má naštěstí na DO štelování hlasitosti a tam když to stáhnu na minimum, display ukáže -20dB. Pak je možné poslouchat celkem čistě až do 1/4 volume.
Potenciometr mám hned na vstupu a má 100k/G.
Staré 5-ti kolíky kdysi asi měly úplně jinou úroveň signálu než používají dnes a i tak u nich bylo někdy pár pomocných odpůrků,většinou asi kvůli magneťáku. Nemám bohužel už žádný přístroj s 5-ti kolíkovým výstupem na zkoušku.
V odborných článcích zase používají na kontrolu signální generátor 1kHz a osciloskop. Já se musím spolehnout jen na čistotu zvuku ušima.