Protože tady není možnost vyzkoušení doma, chtěl bych se zeptat těch, kdo slyšel elektronky EL34 Tung Sol, mohli byste prosím napsat své dojmy?
Vím, že každému vyhovuje zvuk jinak a záleží na mnoha okolnostech, jak, kde budou hrát, stačí mi obecný popis třeba ve srovnání s JJ lampami, které znám...
Popřípadě, které s lamp EL34 vám nejlépe sedí.
Například, ale Tesly NOS sháním už nějakou dobu a asi je to už nesehnatelné zboží...
Elektronky EL34
Re: Elektronky EL34
Mám laický pocit, že Sovtec, Electro Harmonix a Tung Sol vznikají ve stejné fabrice Reflektor ve městě Saratov v Rusku.
Tung Sol, americká firma si nechává přeznačovat elektronky a jejich firemní charakter je "věrnost".
Z malých triod 12AX7 bych řekl že hrají neutrálně oproti Sovtek a Electro Harmonix.

Oproti slušným slovenským JJ, bych si dovolil odhadnout, že dosáhneš příjemnější ale neutrální výšky a trochu plnější středy.
Rozdíl nebude tak velký, jako např. u víc "kytarových" Electro Harmonix.
Určitě vyměníme předzesilovací triody.
Tady přímo doporučuju změnit JJ za Tung Sol 12AX7, nebo mám pro Tebe připravené jemňounké východoněmecké RFT ECC83.
Tung Sol, americká firma si nechává přeznačovat elektronky a jejich firemní charakter je "věrnost".
Z malých triod 12AX7 bych řekl že hrají neutrálně oproti Sovtek a Electro Harmonix.

Oproti slušným slovenským JJ, bych si dovolil odhadnout, že dosáhneš příjemnější ale neutrální výšky a trochu plnější středy.
Rozdíl nebude tak velký, jako např. u víc "kytarových" Electro Harmonix.
Určitě vyměníme předzesilovací triody.
Tady přímo doporučuju změnit JJ za Tung Sol 12AX7, nebo mám pro Tebe připravené jemňounké východoněmecké RFT ECC83.
Zdravím,
zháníte original nepoužité ( jak vy píšete NOS) tesla el 34??
Kolik jich chcete. Mám asi 10 párovaných čtveřic.
dejte vědět na tel 724616048
zháníte original nepoužité ( jak vy píšete NOS) tesla el 34??
Kolik jich chcete. Mám asi 10 párovaných čtveřic.
dejte vědět na tel 724616048
Tak jsem to risknul,koupil jsem Tung Sol,komplet čtveřici výkonové EL34B a dostal jsem i Tung Sol předzesilovaci,super. Neutrální,mají drive,hrají nezahorene asi dvě hodiny a nelituji...
Všecky elektronky se rozehrajó po pár hodinách. Co jim řekneš pak...