EPOS E 11
Re: EPOS E 11
Možná pro ty, které by to zajímalo, určitě jste zažili, že vám někdy zalehlo v uších, v letadle, nebo na horách při jízdě nahoru nebo dolů autem a podobně. Naučil jsem se podle potřeby sám nastavit si bubínky, tedy "zalehnutí v uších", čili pokud jsem ve velmi hlučném prostředí, nebo na motorce, bubínky vtáhnu dovnitř - to utlumí hluk a současně přidá výšky a to výrazně. Druhá možnost, ale to moc nepoužívám, pokud mi nevadí hluk, ale chci slyšet vyšší frekvence, bubínky naopak vytlačím směrem ven. Už jsem si na to tak zvykl, že to po chvilce přestanu vnímat, že mám bubínky jinak... Bohužel asi neexistují sluchátka, která by ekvalizérem upravila zvuk okolí, to by bylo ideální, nemusel bych manipulovat s bubínkama.
Mezi námi, pokud bych měl reproduktory a byl s jejich projevem spokojen, bylo by mně naprosto jedno, jestli jsou nebo nejsou audiofilské. Obzvláště, jestli bych to slyšel od někoho, kdo dává přednost Datartu před speciálními prodejnami. Taky není vždycky zárukou, že dražší hraje vždycky lépe. Jako příklad mohu uvést sluchátka. Ty moje stály cca 4000 a kamarád má za 22000. Jeho hrají určitě jinak, ale rozhodně ne lépe. Což s jistám zklamáním uznal i on.
Asi uz si nevzpomenes o jaka sluchatka slo?
Ale jo, částečně si vzpomenu. Já mám Beyerdynamic DT 990 PRO a kamarád má Sennheiser, ale model si už nepamatuji.
Zkoušeli jsme je na sluchátkovém zesilovači, byl to jakýsi Vincent a fakt hrála skvěle. Docel rád bych je porovnal s nějakými opravdu "super" sluchátky. Jen tak, z hecu, dle mého hrají fantasticky.
Zkoušeli jsme je na sluchátkovém zesilovači, byl to jakýsi Vincent a fakt hrála skvěle. Docel rád bych je porovnal s nějakými opravdu "super" sluchátky. Jen tak, z hecu, dle mého hrají fantasticky.
A na tohle jsi přišel kde? Nic takovýho tady nezaznělo. Tohle je klasika, jeden se zeptá jestli v datartu něco prodávají, druhej mu na otázku odpoví že jo a třetí v už tvrdí, že slyšel toho druhýho jak tvrdí, že dává přednost datartu před "speciálními prodejnami."
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Pokud chrchlá reproduktor, tak je něco špatně na kmitací cívce nebo na středícím prvku, kondenzátory vydrží věky, tím to nebude. Dá se to opravit. Jrd
Mirek xx
""" Ty moje stály cca 4000 a kamarád má za 22000. Jeho hrají určitě jinak, ale rozhodně ne lépe. Což s jistám zklamáním uznal i on. """
Můžeš definovat, co znamená slovo " lépe "? Je k tomu nějaká stupnice kvality a nebo je to prostě tak, že někomu se to líbí, či jinému nelíbí. Někdo holt má v životě veliké štěstí, že se mu vždy povede nákup ve smyslu " za málo peněz, hodně muziky ".
Dodatek: Je pochopitelný Tvůj obdiv k jejich kvalitě, protože zřejmě nejsi nároční Hifista, pouze posluchač a lebedíš si v nastavení křivky na " U " - tedy ne rovně a realisticky. Jinými slovy máš rád basy a výšky do plusu a to bohužel nemá s kvalitou nic společného, prostě to má být rovně a poslouchat jen nahrávku, protože u sluchátek ten zvuk není ničím rušen, jako u reprobeden akustikou místnosti. Proto se Ti ten zvuk více líbí, že je to na krajích vytočené. Velmi smutné je, že mají řezavé výšky.
Pokud si chceš o nich něco přečíst, můžeš tady: https://hifi.de/test/beyerdynamic-dt-990-pro-test-88319
""" Ty moje stály cca 4000 a kamarád má za 22000. Jeho hrají určitě jinak, ale rozhodně ne lépe. Což s jistám zklamáním uznal i on. """
Můžeš definovat, co znamená slovo " lépe "? Je k tomu nějaká stupnice kvality a nebo je to prostě tak, že někomu se to líbí, či jinému nelíbí. Někdo holt má v životě veliké štěstí, že se mu vždy povede nákup ve smyslu " za málo peněz, hodně muziky ".
Dodatek: Je pochopitelný Tvůj obdiv k jejich kvalitě, protože zřejmě nejsi nároční Hifista, pouze posluchač a lebedíš si v nastavení křivky na " U " - tedy ne rovně a realisticky. Jinými slovy máš rád basy a výšky do plusu a to bohužel nemá s kvalitou nic společného, prostě to má být rovně a poslouchat jen nahrávku, protože u sluchátek ten zvuk není ničím rušen, jako u reprobeden akustikou místnosti. Proto se Ti ten zvuk více líbí, že je to na krajích vytočené. Velmi smutné je, že mají řezavé výšky.
Pokud si chceš o nich něco přečíst, můžeš tady: https://hifi.de/test/beyerdynamic-dt-990-pro-test-88319
Sorry: náročný, už to nejde opravit.
Můj obdiv ke kvalitě těch sluchátek spočívá v tom, že za podobné peníze toho asi moc lepšího není. Vlastně jsem je koupil jako reklamovaná a tak hrubě pod 4 000. Po nějaké době jsem si všimnul, že na youtube je často mívají hráči někde ve studiu a tak jsem se začal zajímat a hodnocení neměla vůbec špatné. Nepochybuji, že sluchátka za desítky tisíc budou hrát líp. Nicméně to je skutečně relativní. Každému vyhovuje jiný chrakter zvuku. Já třeba basy moc nemusím. Řekněme přiměřeně. Taky bych řekl, že sluchátka hrají taky dle toho, odkud se do nich ta muzika pouští. Nevím, jak se pozná náročný hifista. Já prostě rád poslouchám muziku. Poskládal jsem si zařízení ze značek, Pioneer, Arcam, Fyne Audio, Cambridge a Project a jsem spokojen. Nemám důvod cokoliv měnit. Asi jsem opravdu nenáročný.Vlastně jsem si nechal vymětit v Arcamu sluchátkový zesilovač a trochu to celé "vytunit" a hodně jsem si pohrál s ustavením těch beden.Trošku náročný bych tedy byl. Já řeším spíš co hraje než jak to hraje. Když to zmrší ve studiu, sebenáročnější "hifista" s tím moc nesvede. Tož tak asi.
Jinak ohledne pazvuku u repro. Nedavno jsem testoval nejaky repracek a zkresloval. Byl částečně odlepeny ten "pavouk" takova ta latka za membranou dole u cívky.
On ten člověk v soukromých zprávách se mnou tehdy zpochybňoval smysl poslechových studií a tvrdil, že v datartu prodávají v té cenové relaci určitě minimálně stejně kvalitní ne li lepší reproduktory než v poslechovém studiu, ale to bylo pár let dozadu.
Myslím, že celkově jsem hodně pochopil o tom, co je za mými reproduktory: E 11 byly vyráběny v UK, moje M 12 jsou skoro kopie E 11, ale jsou vyráběny v Číně. To, že jsou vyrobeny v Čině jim snad neubralo nic na tom anglickým designu a zvuku, o který jde. Dnes by ty moje M 12 stály v přepočtu cca 40 000 a za ty peníze bych asi dnes sehnal ještě zvukově čistší, neutrálnější reproduktory, mě tehdy nadchla ta čistota, neutralita, konkrétnost zvuku...