Ferity

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Steve
Kontaktovat uživatele:

Ferity

Příspěvek od Steve »

Chlapi, nevíte někdo, jestli se vyrábí takovéto ferity na kabely ve větším průměru? Chtěl bych to zkusit na napájecí kabely, mají ale průměr cca.20mm a v takové velikosti jsem nic podobného nenašel. Pokud byste někdo věděli, dík moc za radu :P
http://cgi.ebay.com/6-TDK-7mm-Clip-On-E ... 35a558d5e2

boxer

Re: Ferity

Příspěvek od boxer »

Dělený se dělaj snad max do 13 mm díry. Větší musíš použít vcelku.
http://www.ges.cz/ft-140-67-ges05503285.html

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Ahoj Steve,
ferity vyrábí i firma Acoustic Revive, údajně i Tvůj rozměr. Musíš se zeptat dovozce.

Obrázek

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Pokud seženeš vhodnou velikost, tak jsem zvědavej na Tvé výsledky, já jsem si s tím dost hrál, ale nechci prozrazovat abych neovlivňoval.
Noble Audio - výroba a prodej

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Na chtěl bych se zeptat na Tvoje výsledky . Víš chtěl jsem si objednat Ferity od jednoho kupujícího,byl ale z Prahy a povídal,že by pošta stála víc něž zboží,tak mi je neposlal i když je inzeroval a ten dotyčný mi vysvětlil,že se dávají na nestíněné napajecí kabely, že se jich dává 2 kusy na kabel. Chci se tě zeptat na Tvůj názor? Přemýšlím jestli nemám koupit stíněný napjecí kabel anebo použít Ferity. Děkuji za odpověď.

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Ahoj, pokud chceš začít něco filtrovat za pár korun, pak bych ti s dovolením poradil toto:
http://www.lampizator.eu/AC%20FILTER/SILK/FILTER.HTML

V principu je asi lepší obtočit dráty kolem feritového kroužku a vyrobit si takovou malou tlumivku + přidat nějaký levný X2 kondenzátor 0.1-0.47uF / 250 - 275V.

Jinak na aukru se prodávaly celkem dobré filtry napájení zalevno.

Obojí koupíš v prodejnách s elektrobastlem typu GES, GME apod. i na netu.

Po výborných výsledcích ti můžu doporučit také filtrační kondíky RIFA X2: http://cz.farnell.com/evox-rifa/pme271m ... dp/9717501

Dáš dva na kabel a budeš velmi spokojen.

Naklapávání feritů na napájecí kabel dle mě moc nefunguje.

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

Cece nevim zda ti to pomuze, ale v prodejne elektrosoucastek jsem zakoupil takove "U" ferity o velikosti -sire 6 x 3cm nozky a kruhovem prumeru 1cm -zakoupil jsem jich 8ks a okolo te sire jsem omotal napajeci kabely a nozickama (3cm) jsem k sobe obracene (do "O") ty oba ferity spojil sekundakem.... jako ve vysledku to udelalo dost... ale ty asi chces neco vzhledoveho.... me ferity obejmou kabel o prumeru 4cm, ale na omotani klas. snury ve 2x 4 smyckach (na 2x "U" feritech) procisti dost a je to hozene za hifarnou mimo dole, ale to neovlinovalo jine kable....

Pak jsem prikoupil (take ve vyprodeji) 40ks malych hranatych "E" feritu cca 1.5cm x 1cm a tloustce 0.5cm a s temi tu obcas laboruji a vselijak kombinuji co to udela.......
ty male me vysli na 40hal/ks a velke U 5kc/ks

Treba jsem zkusil na signalovem kablu to vrazit a efekt byl, ze se mi zdetailneli a zaostrili nastroje a zvysili basy (logicky) ale vysky uz nebyli tak pekny a podobny efekt meli i na silovych kablech.....
PS to jsem laboroval se zesikem Marantzem pac ty basy tam fakt chybeli, ale porad to nebylo ono ackoliv jsem je vrazil vsude :mrgreen:

K dnesnimu datu jsou jen na napajecich kablech, protoze na ostatni kabelazi je to o nicem, ale aspon jsem neco zkusil.... protoze nechtel jsem jit do SW -pac bych musel brat nejaky hodne drahej, aby se to vyplatilo a nelitoval bych. A nikde jsem nevidel, ze by nekdo krome me daval ferity na signalove ci silove kabely :mrgreen:

Mozna misto lepeni tech dvou ci vice "U" feritu k sobe muzes pouzit jinou metodu a to treba svazani snurou, gumou apod.... myslim si ze ty hrube ferity pochytaji kdejaky binec. Ale verim, ze pracka je pracka....
ale co mohu ocekavat za vysledek za pracku okolo 10.000 oproti kvalitni za cca 70k a vice :/ to je bez debat

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Dnes mi to tak nějak nemyslí, prosím tě o vysvětlení této věty:
protoze nechtel jsem jit do SW -pac bych musel brat nejaky hodne drahej, aby se to vyplatilo a nelitoval bych
SW = software ? Nebo něco jiného ?

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Ty už jsi z těch počítačů ... SW = subwofer.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Díky, již si to zapisuji do zápisníčku.

radek77
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek77 »

Nevěděl by nějaký elektrikář pár věcí k tomuto?

http://www.lampizator.eu/AC%20FILTER/SILK/SILK.HTML

1/ jaký má význam ten vypínač na zemi?
2/ proč se ty tlumivky L2+L3 mají vynechat pro napájení zesilovače?
3/ ten varistor na výstupu je tam kvůli přepětí, že by to mělo zavčasu vyrazit pojistky?

Díky

Odpovědět