Genesis - Nursery Cryme CD nebo SACD?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Steve
Kontaktovat uživatele:

Genesis - Nursery Cryme CD nebo SACD?

Příspěvek od Steve »

Mám tady zásadní otázku zejména pro příznivce a znalce Genesis a uvedeného titulu - jakou verzi si pořídit? Která je nejlepší? Odpověď by se měla zdát jednoznačná, tedy SACD, ovšem kdo zná špičkovou kvalitu japonských CD - verzí mini LP, tak může být na pochybách. Takže mládenci, kdo jste měli možnost se s těmito verzemi setkat a třeba je i porovnat, budu vám moc vděčný za radu. Nabízí se tedy přibližně tohle:

Evropská verze SACD: http://www.bontonland.cz/hudba/rockpop/ ... 05222.html

Japonská verze Toshiby SACD
http://cgi.ebay.com/GENESIS-NURSERY-CRY ... =Music_CDs

Japonská verze Toshiby CD, která je tuším často označovaná za nejlepší, tedy aspoň donedávna
http://cgi.ebay.com/GENESIS-NURSERY-CRY ... =Music_CDs

Díky předem za vaše moudrá slova. ;)

merhaut

Re: Genesis - Nursery Cryme CD nebo SACD?

Příspěvek od merhaut »

První dvě jsou nový remix, vzájemně se budou maximálně tak lišit jen v "předlisovacím" remasteringu u japončíka. Třetí je původní remix, japonský remastering. Jedničku verzi mám, trojku má kámoš. Pro mne je jasná volba jednička.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Já mám doma původní cd a pak jsem si koupil Evropskou verzi CD/SACD i s DVD . Doporučuji Evropskou verzi .Hraje to senzačně. Nestála mě ale 550kč ,ale 300kč.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

To merhaut a daliborr:Díky moc chlapi za radu. Koupím SACD. A podle toho, co píšete, nezůstanu asi jen u Nursery Cryme. :P

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Mám komplet všechny alba v těch japonských SACD. Je to slušné. To jde tuším ještě stále koupit přímo v japonsku. Ale je to taky o tom, na čem to budeš poslouchat. Je třeba to vyzkoušet.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Vzhledem k Tvé aparatuře bych CD asi vůbec neřešil.Pokud až tak netoužíš po naprosto dokonalém provedení papírové obálky,pak Ti bude stačit evpropské SACD.Nový remix je udělán skutečně excelentně.Já osobně ho považuji za počin desetiletí :oops: Mám jak Japan CD tak i SACD v obou provedeních, abych se mohl nimrat v detailech a kochat krásnými obálkami.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Evropská a japonská verze CD/SACD je zvukově totéž. Dokonalým provedením obalů se dá kochat pouze u orig. LP.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Nevím proč sem taháš LP,když je řeč o CD a SACD ?
Navíc originál LP je v dobrém stavu téměř nesehnatelné.Ty pozdější reedice LP jsou barevně i po stránce ořezu hnus, viz Classic Records nebo poslední remixy od EMI Virgin :cry:
Trespass -vyšisovaný
Nursery ... - do zelena a ořez
Foxtrot .. - vyšisovaný
Selling .... - barevný posuv do zelena
The Lamb .....- vyšisovaný

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Zvažoval bych mít ty oblíbenější v obou verzích,ty remixy nejsou původní a někde je to znát.Jsou lidi,kteří to znají nazpamět a ten remix jim dost vadí,je to poskládané jinak,některé party jsou více zvýrazněné,pro někoho ne až tak dobré.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Pokud jde "jen" o muziku, ty původní remixy postačí mít v levných evropských remasterech. Hrají solidně. Japan remastery CD Genesis patří k nejpředraženějším, navíc se na trhu potuluje spousta padělků... CD/SACD boxy jsou povinností pro každého fandu Genesis...

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Cena už dávno klesla díky tomu novému vydání cd/Sacd vydání.Ono taky jde o to,že je to limitovaná edice a tak jsou dnes ty japan-první a druhé vydání o něco dražší než pořizovací cena nového před 10 lety.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Tak dneska už nepotřebuji poradit, chci jen poděkovat za radu chlapcům merhaut, daliborr a jirie
kteří mě utvrdili v rozhodnutí koupit verzi SACD. Včera to dorazilo, tak jsem to hned testnul. Hraje to opravdu skvěle, krásně čistý a plastický zvuk, separované nástroje...Opravdu lahůdka. *thumbs up*
PS: A to si nedovedu vůbec představit, jak by to asi hrálo, kdyby byla před 40 lety ve studiích k dispozici dnešní nahrávací technika.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Tyto Genesis mám na CD, SACD, ale největší pohodu zažívám, když si je pustím na vinylu. První anglický press ničím nenahradíš a od Classic Records taky nejsou k zahození.
Můj názor: "Starý bigbít patří na LP, protože pro ně vznikl. Žádné digitální médium nenapodobí tu správnou atmosféru starých dobrých časů."

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Nostalgie leccos zahladí. Já si v souvislosti s vinylem vzpomenu i na to, jak jsem u každé nové LP prožíval trauma, kde to tentokráte lupne. A že jsem jich měl na tisíce, každý týden další a další, tak jsem byl kolikrát nasranej permanentně.
Požitek z mámivého syčivého ticha Private Investigations v dubnu třiaosmdesátého na jarním brněnském veletrhu mi z hlavy nikdo nevymaže :-)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ano. Hifi je můj koníček a užívám si ho. A nostalgie ? Ta k tomu patří !

Odpovědět