Gramo Pro-Ject - vůle na raménku

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
vik
Kontaktovat uživatele:

Gramo Pro-Ject - vůle na raménku

Příspěvek od vik »

Kdo má prosím zkušenost s gramo Pro-Ject, popř. Tesla NC 500, mám problém s uložením raménka na Pro-Ject 1.9. Raménko je hodně podobné tomu, kterým byl osazován NC 500, tedy co se týče "jehlového" uložení. Zjistil jsem, že v uložení raménka, konkrétně ve vertikálním uložení, tedy na horním a spodním hrotu je vůle. Prostě ve chvíli, kdy uchopím raménko, tak to nepatrně zachrastí v místě tohoto uložení (a je to slyšet v reproduktorech). Jedná se o vadu vzniklou opotřebením? Spodní a horní hrot je uložen v "důlcích", na kterých je vidět závit. Znamená to, že lze toto uložení nějak dotáhnout? Nebo je potřeba vyměnit celé raménko? Věděl by někdo na koho konkrétně se mám obrátit? Děkuji předem za každou odpověď.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Re: Gramo Pro-Ject - vůle na raménku

Příspěvek od tujatuja »

Asi ti nezbude nic jiného, než zkusit zavolat do SEV Litovel - možná ti poradí.

vik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vik »

Díky, oslovil jsem prostřednictvím SZ Renowna a ten mi vše dokonale vysvětlil. Obrátil jsem se také na SEV Litovel, abych sehnal "klíč" na dotažení raménka. Děkuju mockrát Renownovi za ochotu a za radu.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Měl bych také zájem o tenhle klíč. Spomínaný problém jsem také několikrát řešil, zhotovil jsem si ki tomu přípravek, protože jinými nástroji se ty šroubky s hrotovým ložiskem zmrší.
Ten klíč by byl to pravé.

Barham
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barham »

Prodává jej AQ http://www.aq.cz pod názvem Adjust it, cena je 699 Kč

Odpovědět