Gramo + repro

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
sdrdol
Kontaktovat uživatele:

Gramo + repro

Příspěvek od sdrdol »

Ahojte. Možno sa to bude zdať niekomu smiešne, ale potrebujem menšiu radu. V minulosti som mal gramofón TESLA Dominant 1039A, žiadna výhra na súčasné pomery ale počúval som na ňom 20 rokov platne všeho druhu a nikdy ma nesklamal, aj keď som sa neskôr dočítal ako ihla na tomto gramofóne časom zničí platne. Gramec však časom začal vykazovať známky času či už vizuálne, ale aj kvalita zvuku prestala byť taká na akú som bol zvyknutý, čo je pochopiteľné, keďže nebol na ňom robený žiaden servis.

Na určitú dobu som sa s platňami odmlčal, ale mám celkom slušnú zbierku a dočasne som si kúpil iný gramec, ale žiaden profi, skôr niečo na občasné vypočutie obľúbených skladieb. Tento gramec má však len cinch výstupy a phono výstup a tak som ho prepojil s domácim kinom. Zvuk sa mi zdá však veľmi hlboký a nevýrazný bez možnosti vylepšenia, kdež to na Tesla som bol zvyknutý, že si môžem nastaviť aj výšky aj hĺbky tak ako mi to vyhovovalo.

No a aby som sa dostal k tomu čo potrebujem... Chcel by som pripojiť ku gramcu aktívne repro tohto typu?:
https://www.hej.sk/reproduktor-niceboy- ... ic-cierny/

Na repro by som si následne vedel nastaviť úroveň hĺbok a výšok.

Myslíte si, že by mi to vyriešilo problém s kvalitou zvuku?

Ďakujem za rady :)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Re: Gramo + repro

Příspěvek od kite19 »

Nevyrieši to problém zvuku, zober akýkoľvek priemerný gramofón z 80 rokov a stereo zosilňovač k tomu, budeš spokojný.

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Mám stejný názor , jakýkoliv průměrný gramofon a ostatní audio z 80. let - samozřejmě musí být v dobrém stavu. Vyhni se značkám TESLA a pozdější značce Pro-Ject - její levné modely jsou jen překabátěné TESLY. Jakýkoliv starší THORENS , DUAL , C.E.C. nebo ty nejlevnější modely MICRO SEIKI budou v pohodě.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

dizajnem vyniká Technics řady BD (řemínek) nebo DD (přímý náhon) nebrumí, jede max potichu, stačí poloautomat (auto-return) jen dohlídni na typ přenosky, 1/2" je dostupnější a velmi rozšířená, syst T4P snadná montáž (výměna) zvukově srovnatelné
kuriozitou je skleněný talíř na fotce Pro-ject T1 BT walnut :lol:
Přílohy
glassph.jpg

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Nákup staršího gramofonu s uchycením T4P bych nedoporučoval. Je to sice z hlediska nastavování ideální systém - nepotřebuje kromě síly na hrot žádné nastavení , ale v současné době je na trhu pouze omezený sortiment přenosek.

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Ajak jsem již psal , gramofony ProJect je pouze poněkud nafouklá bublina - co se týká kvality výrobku , je to v podstatě pokračovatel nechvalně známé TESLY. Pokud si počkáš a podaří se ti koupit starší -jakýkoliv model - i co nejlevnější THORENS , MICRO SEIKI , C.E.C. nebo i DUAL....brzy zjistíš , že je to - co se týká přesnosti provedení , kvalitou použitých materiálů a životností ( při dobrém zacházení ) úplně někde jinde než ProJect. Gramofony ProJect si v česku kupují škodovkáři - co se nesvezli ve starším BMW .-)))))

Odpovědět