Gramo Tesla 440 - přenoska

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
bart1
Kontaktovat uživatele:

Gramo Tesla 440 - přenoska

Příspěvek od bart1 »

Mohl by mi prosím někdo poradit, jaká přenoska by se hodila na gramofon tesla 440? Já s tímhle gramofonem nemám zkušenosti, ale byl mi doporučen. Stačila by Ortofon, třeba desítka? Bohužel nemám nic, co by seřídilo přítlak raménka na desku, případně další věci. Pokud by mi mohl někdo být nápomocen, jak to nastavit, byl bych rád. Za případnou pomoc bych se revanšoval, jsem z Prahy.

dlabi
Kontaktovat uživatele:

Re: Gramo Tesla 440 - přenoska

Příspěvek od dlabi »

zkus trochu prohledat zdejsi fora, v nejednom najdes typy kterou prenosku koupit. Samozrejme zalezi v jake cenove hladine... Nicmene prenoska neni jediny element ktery rozhoduje jak kvalitne ti gramofon bude hrat. Mozna bys, pokud to tva 440 neabsolovala, mohl zauvazovat nad repasi gramofonu, predratovanim ramenka, zmenu konektoru atd.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ortofon 10 tam v klidu dej, možná i nějakou MC pokud máš korekční pre-amp co ji přečte, levnější je OM B5 nebo Audio Technica AT91, seznam je nekonečný.

bart1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bart1 »

ještě na vysvetlenou: asi jsem zapomněl dodat, že ten gramo prošel renovací, dělal jí jeden známý, který se v tom poměrně vyznal, ale přenosku nechal původní - zdála se mu ve velmi pěkném stavu, říkal, že je to zbytečné - byla to nějaká značka Unitra. po dvou letech ale přenoska nehraje /možná je jen špatná jehla) a tak by to chtělo novou. Známý již bohužel nežije, tak proto jsem chtěl radu na výměnu přenosky.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

To může být přenoska Unitra MF-101 lic. Tenorel z výst.nápětím až 7mV (běžný průměr 1-2mV) pokud by byl ohraný hrot
tak i přesto trochu hrát musí. Dokoupit se u nás občas dá
http://www.helkon.cz/detail/tv-video-au ... nitra.html
lépe vyměň na ten Ortofon a máš na delší dobu vystaráno.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Samozřejmě je to o penězích a nárocích, ale myslím, že dobrá MM přenoska je pro NC440 ideální partner.
Něco z žady Ortofon 2M, nebo třeba i ta OM 10 Super, taky Music Hall Tracker nebo Audio Technica AT-95.
Jistě je i řada jiných vhodných přenosek, ale MC spíše ne. Nejlevnější low out MC nejsou většinou žádný zázrak.

Odpovědět