Gramo + zesík + repro
Re: Gramo + zesík + repro
No já mám na cestě pouze gramo Project Debut III. Ostatní mi uteklo. Takže stále řeším zesík a bedny.
Pokud by chtel repro z druhe ruky, urcite bych zvazil regalovky Mission 781, mel jsem doma jejich vetsi brachy 782 a za ty penize hraly skvele...
Ty 781 mel kdysi davno Pasul a taky je vychvaloval, ze za ty penize zahraly opravdu dobre.
Ty 781 mel kdysi davno Pasul a taky je vychvaloval, ze za ty penize zahraly opravdu dobre.
Mission bendy mi přijdou spíš pro jazzmany. Na posledním Highendu to v jejich salónku cinkalo, pinkalo a bubínkovalo jak o život
Na punkobigbít si to pro kolegu netroufnu.
No nevim tedy jak regalovky 781, ale ty tripasma 782 hraly i metal hodne dobre, mel jsem je doma asi ctyri roky a spokojenost, posloucham od jazzu, pres elektroniku, industrial az po vsechny odnoze metalu.
Psal jsem to jen z duvodu, ze ma tvuj kolega nizky rozpocer a v te cenove se mi to zdalo dobre reseni.
Psal jsem to jen z duvodu, ze ma tvuj kolega nizky rozpocer a v te cenove se mi to zdalo dobre reseni.
Jo jasně. Víš jak je to. Někde něco slyšíš a nezaujme tě to a pak se k tomu těžko vracíš, protože tu značku máš v podvědomí, že tě nenadchla bez ohledu na model. Uznávám, že je to trochu nespravedlivé.
Tak gramo Project Debut III je doma a když jsem se trochu potrápil s antiscatingem (netušil jsem, že k tomu bylo přibaleno zvlášť závažíčko) a chtěl ho vyzkoušet tak jsem zjistil, že k tomu nemám síťový kabel s adaptérem. Tak mi snad prodejce mailem odpoví, že mi ho zapomněl dodat. Už ale nějak nemám chuť jít do dalšího nejistého nákupu z druhé ruky zvlášť když to není pro mne. Co bude chybět příště 
Tak už je to všechno pohromadě. Je to zvláštní pocit. Po cca 20 letech jsem si pustil desku. Mám doma asi 6 kousků ze staré doby. Zesilovač Denon PMA 520 jsem vybral jednak na základě různých testů a jednak ze sympatií, které k této značce mám z minulosti. Tannoy Mercury V1i nakonec vyhrály před Project Box 5. Přeci jenom je třeba rozšiřovat řady příznivců Tannoy a tahle značka bigbít zahrát umí. S reprokabelama Proson to vyšlo celé přesně na 18.000,-. Zkoušel jsem celkem tři desky viz foto. Nejlíp to znělo s deskou č.1 Molly Hatchet. Dokonce jsem v první chvíli nevnímal ani žádné praskání. Deska je ve slušném stavu a zvukově to hrálo velmi příjemně. Ve spodkách jsem už trochu rozmazlenej, ale je mi jasný, že kolega si to stejně nejdříve nažene korekcema než (možná) zjistí, že to je na úkor něčeho dalšího. Druhá deska Cozy Powell se taky povedla. Nic mne tam neštvalo
. Ovšem třetí kousek - picture vinyl od Iron Maiden byla ukrutná tragédie. To lupalo jak špatně naladěné rádio od začátku do konce. Zastřené, mdlé ...prostě k pláči. Podotýkám, že ta deska je nová. Zlaté cédéčko. To mě zase utvrdilo, že jsem se narodil pro ten čistej digitální zvuk.
Celkově sestava možná není nějaká velká sláva a za ty peníze se dalo určitě pořídit lepší zařízení třeba z druhé ruky, ale co mě těší je, že jsem pravděpodobně zabránil tomu, aby si další nový zájemce o seriozní poslech hudby pořídil nějakou hrací skříňku vše v jednom alá Roadstar nebo něco podobného.

Celkově sestava možná není nějaká velká sláva a za ty peníze se dalo určitě pořídit lepší zařízení třeba z druhé ruky, ale co mě těší je, že jsem pravděpodobně zabránil tomu, aby si další nový zájemce o seriozní poslech hudby pořídil nějakou hrací skříňku vše v jednom alá Roadstar nebo něco podobného.

ono je to docela zname, ze zvuk picture LP je ubohy. Tie sa davaju vacsinou na stenu 
Kukni napriklad toto vlakno: raj-analogu/zvuk-picture-lp-desek-t13795.html
Inak gratulujem k zostave, vyzera paradne! Ja teda pocuvam prevazne digital ale sem tam z nostalgie si niaku platnu pustim, ma to svoje caro
Kukni napriklad toto vlakno: raj-analogu/zvuk-picture-lp-desek-t13795.html
Inak gratulujem k zostave, vyzera paradne! Ja teda pocuvam prevazne digital ale sem tam z nostalgie si niaku platnu pustim, ma to svoje caro
Jasně i já tu desku dostal na stěnu, protože gramofon nevlastním. Gratulaci vyřídím tomu komu patří. Ja počúvam enem digital .