jsem člen chronomag fóra a jsem zvyklý, že nováčci dostanou hned pohlavek při blbých počátečních dotazech. Tak uvidíme, jak dopadnu tady u vás.
Mám Gramofon NAD 5120, starý dělaný u nás v licenci, prostě taková ta teslácká klasika. Už má hodně za sebou. Chci si tedy koupit nový. Impulzem bylo, že jsem dostal novou MC přenosku HANA EL . Předzesik mám Pro-Jecta Phono USB V. Zesik starý SONY GX70ES a bedny keramické MB Quart. jako celek to hraje překvapivě velmi dobře. Je tedy jasné, že je potřeba koupit slušný gramec a potom zesik, dva nejslabší články řetězce. Kabely nevím jaké mám, ale ty jsem podědil od velkého audiofila a myslím si, že v současné sestavě určitě nejsou slabý článek. Chtěl jsem vás požádat o radu, do jakého jít gramofonu. Jestli nemáte tip, co dává smysl koupit za rozumné peníze. Limit mám okolo 20t. Poslouchám spíš rockovější hudbu - hodně Pink Floyd, Beatles, Led Zeppelin, The Cure,..
Hodně mi je sympatická značka Pro-Ject. Nedokážu ale posoudit, co mi přinese například rameno do S či akrylový talíř, což mají dražší typy.
Zvažuju tedy
- Pro-Ject DEBUT CARBON DC
- Pro-Ject RPM
- Pro-Ject Xperience
Ty Pro-jecty navrhuju, protože se do toho pomalu dostávám a oni jsou docela chválený. Píšu sem ale proto, že budu moc rád, když mi otevřete oči a navrhnete alternativy.
Upřímně nejvíc mě láká repase něčeho klasického - staršího. Ale zas mít klid a koupit slušný nový gramofon nakonec asi vyhraje.
Děkuju předem za každou konstruktivní radu!