Gramofon do 4000, Lenco L75, Dual 511, Sharp RP - 30..-

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
daitro
Kontaktovat uživatele:

Gramofon do 4000, Lenco L75, Dual 511, Sharp RP - 30..-

Příspěvek od daitro »

Zdravím,
jsem zde nový a tak bych Vás rád pozdravil. Zároveň bych však poprosil o radu. V oblasti gramofonu jsem úplný začátečník nedávno jsem zatoužil po jedním z nich. Zesilovač a bedny bych měl zařízené. Jde mi čistě jen o gramofon do 4000kč. Preferuji vintage stroje a výhradně bazarové věci.

Jako první mi padnul do oka Lenco L75, jen se bojím jestli by ho v případě poruchy byl někdo schopný seřídit popřípadě opravit. Podle recenzí je kvalitní, hraje dobře, je spolehlivý, tichý. Jen se bojím Idler drive systému. Přece jen to není tak časté u gramofonu (alespoň se mi zdá že je řemínkový sytém preferovanější a na opravy by mohl být snazší).

Dalším je Dual 511, ale příliš chvály jsem se na něj nedočetl. Vím, že je to low end Dualu... zase co za ty prachy čekat :D.

Také mne zaujal Thorens TD 180, ale tam jsem se zase dočetl, že je poruchový motorek. Také byl vyráběn v Polsku oproti jiným, kteří se vyráběli v Německu. Proto se více obávám ceny.

Zaujal mě také Technics SL3, ale moc jsem se o něm nedozvěděl. Stejně tak Sharp RP-30.

Všechny výše zmíněné gramofony jsou k dostání. Nejvíce (jak jsem psal) mě zaujal Lenco L75. Pokud máte jiné nápady, návrhy, zkušenosti s uvedenými přístroji, dejte prosím vědět. Děkuji.

Odpovědět