gramofon dual cs 460
gramofon dual cs 460
Mám nový gramofon Dual cs 460 raménko je osazené přenoskou Ortofon OMB10. Mám tento dotaz. Když hrot vložky dosedne na gramodesku, tak raménko není ve vodorovné poloze, ale směrem od jeho uchycení k vložce je trochu do kopce. Zajímá mě, jestli se jedná o chybu nebo je to normální. Jeho uchycení pravděpodobně nejde zdvihnout. Pokud je zaménko na stojanu v klidové poloze je vodorovně. děkuji za odpověď
Re: gramofon dual cs 460
To jako že raménko na desku nespouštíš, ale zvedáš? A nebo je jen výš, než na stojánku? Máš originál slipmat?
Podľa popisu a obrázkov v internetových shopoch to vyzerá že sa CS-460 dodáva v základe práve s prenoskami rady OM-10. Je preto zvláštne že by si neustrážili VTA. Ak základňou nejde pohnúť, skús vymeniť filc (podložku) za nejaký tenší.
K miernej zmene VTA dôjde i zvýšením prítlaku na hrot, môžeš polaborovať a nastaviť ho na hornú odporúčanú hranicu 1,75g.

K miernej zmene VTA dôjde i zvýšením prítlaku na hrot, môžeš polaborovať a nastaviť ho na hornú odporúčanú hranicu 1,75g.

Začínám mít nepříjemný pocit, že chyba bude ve výšce nového talíře. Gramofon je zdá se zcela identický s předchozím modelem 455-1, který má talíř o polovinu tenčí. U tohoto nového modelu zřejmě výrobce opomenul nastavit výšku ramene, pokud to vůbec jde, vzhledem k výšce talíře. Problém je v tom, že stávající vložku bych chtěl vyměnit za lepší a dražší, ale mám obavu, aby se zadní čast vložky nedotýkala gramodesky k čemuž u stávající témeř dochází.
- enregistree
- Kontaktovat uživatele:
Nemuzes sem dat fotky? Treba je talir moc vysoko, ze nedoseda na spindl, zkusil bych talir sundat a zase jej tam vratit (nektere Dualy maji na taliri dvojite "perko", ktere musi zapadnout do zarezu na spindl). Kdyztak si stahni servisni manual modelu 455 - predchudce. Je pod jmenem GRUNDIG_PS8000_SERVICEMANUAL_DE_ENG.pdf.
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=28946
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=28946
Uvedený odkaz jsem nemohl stáhnout, protože antivir mi nahlásil potenciální hrozbu. Talíř je naprosto v pořádku. péra jsou zapadlá ve žlábku trnu tak jak mají být. Šasi je odaretováno předpokládám správně. Pod talířem byly přišroubovány dvě plastové jistící pojistky pro přepravu, které jsem odstranil. Žádnou jinou jsem nikde nenašel. Nevím akorát k čemu je téměř pod raménkem vedle přepínače rychlostí otvor v plastu na obrázku označený č. 13. v návodu se o něm nepíše. Šroub pod ním není, jak jsem se díval otvorem. Jediná chyba je zdá se opravdu ona větší tloušťka talíře. Byla by to dost fatální chyba výrobce. Od předchozích modelů, kde je šasi naprosto identické se tento model model vizuálně liší akorát tímto novým a vyšším talířem.
Ještě by přicházela v úvahu jedna možnost a to, že daný typ vložky Ortofon OMB10 je příliš vysoký /výška od hrotu k horní části vložky připevněné k raménku/. Zajímalo by mě, jestli jiné typy vložek jsou třeba nižší. Chtěl bych gramofon osadit vložkou Sumiko Pearl, která by mi zvukově vyhovovala mnohem lépe, ale bojím se jí koupit, aby nenastaly stejné problémy jako s vložkou stávající. Nezjistil jsem nikde, že by se někde udávaly rozměry vložek.
Ještě by přicházela v úvahu jedna možnost a to, že daný typ vložky Ortofon OMB10 je příliš vysoký /výška od hrotu k horní části vložky připevněné k raménku/. Zajímalo by mě, jestli jiné typy vložek jsou třeba nižší. Chtěl bych gramofon osadit vložkou Sumiko Pearl, která by mi zvukově vyhovovala mnohem lépe, ale bojím se jí koupit, aby nenastaly stejné problémy jako s vložkou stávající. Nezjistil jsem nikde, že by se někde udávaly rozměry vložek.
- enregistree
- Kontaktovat uživatele:
Vyska prenosky asi ten problem nebude. Zkus prodejce - jestli neporadi, nenastavi?
Posilam ten SM:
http://we.tl/ogvdscIIpw
Posilam ten SM:
http://we.tl/ogvdscIIpw
Ta přenoska je dodávána výrobcem spolu s gramofonem?
Já jsem kdysi nemohl vyměnit u svého gramofonu Michel Mycro přenosku Goldring za Sumiko právě z důvodu nemožnosti změny výšky uchycení raménka. Jinými slovy: pro gramofony, kde nelze nastavit výšku raménka, je nutno vybírat přenosky právě se zřetelem na dodržení správného VTA. Třeba právě ta tvoje přenoska není zrovna vhodná - příliš vysoká pro ten gramofon z hlediska VTA?
Já jsem kdysi nemohl vyměnit u svého gramofonu Michel Mycro přenosku Goldring za Sumiko právě z důvodu nemožnosti změny výšky uchycení raménka. Jinými slovy: pro gramofony, kde nelze nastavit výšku raménka, je nutno vybírat přenosky právě se zřetelem na dodržení správného VTA. Třeba právě ta tvoje přenoska není zrovna vhodná - příliš vysoká pro ten gramofon z hlediska VTA?
- enregistree
- Kontaktovat uživatele:
Ortofon uvadi vysku 18 mm:
http://www.ortofon.com/support/cartridg ... ions-chart
455-1 a dalsi Dualy byly z tovarny osazene prenoskou s vyskou 17 mm (a posledni modely temi OM nebo OMB s 18 mm),
http://www.ortofon.com/support/cartridg ... ions-chart
455-1 a dalsi Dualy byly z tovarny osazene prenoskou s vyskou 17 mm (a posledni modely temi OM nebo OMB s 18 mm),
dík za odkaz. mimochodem u michel mycro, pokud máš raménko rega výška ramene nastavit jde. zespodu je závit, kterým lze nastavit raménko. výhoda je, že odkládací stojánek na raménko pokud je v klidu se zdvihá současně s ním. To například u Dualu a ni Thorensu nejde, protože je na pevném panelu současně s raménkem a ovládacími prvky.
Včera se mi povedlo stáhnout český návod ke gramofonu Thorens 240, který je identický s Dualem a zjistil jsem, že plastové pravoúhlé vložky v prostoru pod talířem, chránící šasi při přepravě jsou vyjímatlelné před uvedením grama do provozu pouhým tahem. Přestože jsou přišroubovány šrouby s podložkami.
Jelikož jsem byl zvyklý, že obdobné aretace na jiných typech gramofonů se musí nejprve tyto šrouby povolit a pak teprve lze aretaci vyjmout, provedl jsem totéž i tady. To mohla být zřejmě chyba, protože se domnívám, že ony dva šrouby budou nastavovat výšku trnu na který se nasazuje talíř a tím pádem i výšku talíře. Na středu trnu je řemenice na pohon talíře a pod ní je zřejmě otvor, který díky ní není vidět a proto jsem se domníval že šasi je jedna celistvá deska. Pod ní je asi druhá, těmito šrouby nastavitelná deska na které je umístěno ložisko trnu talíře. Potom by ony dva šrouby měly regulovat výšku talíře. Firma na to šla zřejmě z opačného konce. Když nelze výškově nastavit automatické raménko, tak se dá docílit stejného efektu nastvením výšky talíře. Zatím to nemohu ověřit, protože jsem od gramofonu na několik dní vzdálen, ale takovéto renomované firmy by si asi nemohly dovolit, aby regulace výšky vzhledem k vyměnitelnosti jakýchkoli vložek nešla nastavit.
Včera se mi povedlo stáhnout český návod ke gramofonu Thorens 240, který je identický s Dualem a zjistil jsem, že plastové pravoúhlé vložky v prostoru pod talířem, chránící šasi při přepravě jsou vyjímatlelné před uvedením grama do provozu pouhým tahem. Přestože jsou přišroubovány šrouby s podložkami.
Jelikož jsem byl zvyklý, že obdobné aretace na jiných typech gramofonů se musí nejprve tyto šrouby povolit a pak teprve lze aretaci vyjmout, provedl jsem totéž i tady. To mohla být zřejmě chyba, protože se domnívám, že ony dva šrouby budou nastavovat výšku trnu na který se nasazuje talíř a tím pádem i výšku talíře. Na středu trnu je řemenice na pohon talíře a pod ní je zřejmě otvor, který díky ní není vidět a proto jsem se domníval že šasi je jedna celistvá deska. Pod ní je asi druhá, těmito šrouby nastavitelná deska na které je umístěno ložisko trnu talíře. Potom by ony dva šrouby měly regulovat výšku talíře. Firma na to šla zřejmě z opačného konce. Když nelze výškově nastavit automatické raménko, tak se dá docílit stejného efektu nastvením výšky talíře. Zatím to nemohu ověřit, protože jsem od gramofonu na několik dní vzdálen, ale takovéto renomované firmy by si asi nemohly dovolit, aby regulace výšky vzhledem k vyměnitelnosti jakýchkoli vložek nešla nastavit.