Gramofon na domácí poslech

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
pithaCZ
Kontaktovat uživatele:

Gramofon na domácí poslech

Příspěvek od pithaCZ »

Ahoj všichni,

s přítelkyní si chceme na vánoce udělat radost a rozhodli jsme se ke koupi gramofonu. Nejsme žádní audiofilové, navíc operujeme s dost omezeným rozpočtem a rádi bychom se tak vešli do 4.000,- Kč se vším všudy. Můžou mi zdejší hlavy pomazané doporučit nějaký set, který by slušně hrál a v dlouhodobém horizontu neničil desky? Všem děkuji za případná doporučení a přeji Vám pěkný svátky! :wink:

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Gramofon na domácí poslech

Příspěvek od terahera »

I když nechci kazit svátky,tak stimto rozpočtem je to asi nemožné :(

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Za ty peníze, ať si koupíš cokoli, bude to šidítko a celkem bude jedno, z čeho muziku uslyšíš.
Potřebuješ gramofon s MM přenoskou, zesilovač se vstupem pro MM přenosku a bedny. Hlavně nekup takové to retro rádio s gramofonem, je to mršítko zvuku.
Mohu Ti věnovat gramofon Philips 867 http://www.audioasylum.com/cgi/vt.mpl?f ... 22957&VT=T, s origo přenoskou Philips a pár repro Ortofon údvoupásmové regálovky/. Gramo není žádný zázrak, ale na "osahání" a první poslech to by mělo stačit.
Za 4000 je k mání zesilovač tady, http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... 70-hk-670/
Zesilovač má vstup na MM přenosku, výkon 2x75w.
Jsem z Pardubic, musel by sis pro to přijet ...gramo a bedny poštou posílat je neštěstí.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Ty rozdáváš takovej pěknej gramofon? Kdyby ho nechtěl Piťha, nedal bys ho mně, abych si rozšířili sbírku nepotřebností? Philipse ještě nemám.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

S499_1023 píše:Ty rozdáváš takovej pěknej gramofon? Kdyby ho nechtěl Piťha, nedal bys ho mně, abych si rozšířili sbírku nepotřebností? Philipse ještě nemám.
Proč ne, kdysi jsem jej levně koupil jako havárku ...ale hraje, kdo si s tím bude chtít pohrát, tak mu poslouží, nebo do sbírky...

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tak mně když tak ty bedny :D

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Může být. Neozve li se Piťha, jsou Tvé. Ale jsou to malé dvoupásmovky, na Googlu jsem o nich nic nenašel ...

Jenyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenyk »

Fidas píše:Hlavně nekup takové to retro rádio s gramofonem, je to mršítko zvuku.
Bál bych se hlavně toho, že je to mršítko desek.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ten philips mi príde ako slušný gramofón *palec*

reign
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reign »

Nebudu zakládat nové vlákno, odsypu svou trošku z mlýna tady...
Mám gramo Tesla NC300 s možná zachovalou přenoskou VM 2001, stavěné bedny z repro Tesla cca rok 1988 a nedávno koupený bazarový Sony STR-DB840 QS (muziku pouštím převážně z HDD zapojeného do Raspberry PI2 propojeného s TV HDMI kabelem no a TV má pouze optický digi výstup, převodník toslink/cinch mi chcípl po 1/2 roce takže AV receiver mi přišel jako nejrozumnější řešení). Gramec mi doma ležel dlouhá léta ladem, Soňák má ovšem phono vstup tak jsem ho vzal na milost. Desek moc nemám, celkově mi ten zvuk nepřijde tragický (on ten Sony teda taky zrovna nic moc) ale občas to fakt zatahá za uši při zpěvu - najednou zkreslení jako fík a zvuk jak ze safírové přenosky. Nedokážu posoudit zda je to způsobeno stavem desky (cumbajšpíl licenční výběrovka Mottownu Černá galaxie z roku 1975), gramofonem samotným, slabou poddajností VM 2101 či součtem všeho možného.
Má smysl kupovat novou přenosku ( http://www.graled.cz/p/355/at-95-e-audiotechnica ), nebo je NC300 křáp a budou to vyhozené peníze? Nějaké hluky v tichých pasážích neřeším, bojím se spíše, jestli i s kvalitnější jehlou nebudou trpět desky a i jejich reprodukce - asi ne zrovna ideální uložení raménka a nemožnost štelovat antiskating. Je to pro mne teoretická rovina, s nějakým lepším gramcem jsem se potkal jen jako posluchač, osobní zkušenost nula.

Odpovědět