Zdravím
Získal jsem Gramo Pioneer PL 514X s ještě původní přenoskou Pioneer PC 150 (hrot PN 150, nebo Nagaoka Diamond Stylus G71-150). Asi nejsem schopen zjistit stav hrotu (zdá se mi, že jeden kanál hraje tišeji). Můj dotaz zní nemáte někdo zkušenosti za co záměnit zmíněnou přenosku, nikde jsem nezjistil její váhu, nebo zda-li by se někde nedal sehnat náhradní stylus a jestli se to vůbec vyplatí. Přeci jen už má přenoska něco za sebou. Pouze jako příklad by se mi líbila Ortofon 2M Red. Díky zetkapb
Gramofon Pioneer náhradní přenoska
Re: Gramofon Pioneer náhradní přenoska
nic nevíme o rozpočtu ani audio řetězci...gramec má headshell půlpalec (1/2") a zde je nabídka náhrad nepřeberná, Shure, Ortofon, AT, Sony...koukni na JVC, dnes opomíjená a polozapomenutá, recenze bývaly nad očekávání dobré, samost. hrot (stylus) dokoupitelný:
http://www.graled.cz/p/591/gramo-prenoska-z-4-s-jvc
http://www.graled.cz/p/591/gramo-prenoska-z-4-s-jvc
Zdravím
Díky za odpověď. Řetězec je zesilovač Pioneer A 656 a repro HECO PCX-2. Rozpočet, asi bych zůstal u MM přenosky. Mám na druhém gramofonu Tesla NC 470 přenosku AT 95E a chtěl jsem se posunout trochu dál. Gramec má headshell půlpalec. Koukal jsem do cenové hladiny Nagaoka MP 100, Grado Prestige Blue nebo zvolit lepší AT řady 500 prostě nevím tápu. Představoval bych si cenu asi kolem 3000 Kč.
Díky za odpověď. Řetězec je zesilovač Pioneer A 656 a repro HECO PCX-2. Rozpočet, asi bych zůstal u MM přenosky. Mám na druhém gramofonu Tesla NC 470 přenosku AT 95E a chtěl jsem se posunout trochu dál. Gramec má headshell půlpalec. Koukal jsem do cenové hladiny Nagaoka MP 100, Grado Prestige Blue nebo zvolit lepší AT řady 500 prostě nevím tápu. Představoval bych si cenu asi kolem 3000 Kč.
mám ten stejný zesil A656 (phono MM/MC) - pořízen nově krátce po sametu) - a gramec pincek PL335, přenoska je původní z fabriky PN240 (provizorní základ) až jsem uvažoval o výměně za jakousi AT91 nebo vejš
koukni na přenosku Denon DL103 kdysi synonymum top jakosti dnes sice překonaná ale...
koukni na přenosku Denon DL103 kdysi synonymum top jakosti dnes sice překonaná ale...
Zdravim
Nemate nekdo zkusenosti s prenoskami Goldring rady E (1,2,3) jak to hraje v porovnani s jinymi prenoskami diky
Nemate nekdo zkusenosti s prenoskami Goldring rady E (1,2,3) jak to hraje v porovnani s jinymi prenoskami diky