Gramofon: redukce z DIN 5 na cinch včetně uzemnění,víte jak?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
THresil
Kontaktovat uživatele:

Gramofon: redukce z DIN 5 na cinch včetně uzemnění,víte jak?

Příspěvek od THresil »

Zdravím všechny,
mám doma starý gramofon, který má ještě 5ti pinový DIN konktor. Chtěl bych ho vyzkoušet, ale nezapojím ho do zesilovače:-D, protože zesilovač mám s Phone vstupem, ale pouze na 2x cinch (levý + pravý) + GND.
Našel jsem na netu tento produkt, ale už se neprodává, takže mám smůlu a jiný už jsem nenašel...

Kód: Vybrat vše

http://www.altronik.cz/bandridge-al-486/d-72243/
Nevíte někdo jak tento problém s DIN 5 pinovým konktorem vyřešit???

Předem všem děkuji za reakce, s pozdravem THresil...

sekal

Re: Gramofon: redukce z DIN 5 na cinch včetně uzemnění,víte jak?

Příspěvek od sekal »

http://www.ges.cz/cz/cable-610-GES06914641.html
Případně si to nech od někoho udělat...

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Díky, do GESu jsem se nepodíval... A v Brně je jeden kus, podle informací na stránkách, tak snad budu mít štěstí a bude tam...:-D
Udělat bych to zvládnul i sám, ale nebylo by to tak pěkně udělané jako z obchodu, ikdyž to by mně asi nemělo moc vadit-je to přece jen ze zadu... *2thumbsup*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Kdyz uz bych to letoval sam, tak rovnou predelat na cinch a na zem naletovat vidlicku. (Delka puvidniho kabelu je snad dostatecna?) Pripojeni na ten Y kablik predstavuje dalsi (zbytecny) prechod v ceste signalu. Bez nej by to, myslim bylo lepsi.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Prospero píše:Kdyz uz bych to letoval sam, tak rovnou predelat na cinch a na zem naletovat vidlicku. (Delka puvidniho kabelu je snad dostatecna?) Pripojeni na ten Y kablik predstavuje dalsi (zbytecny) prechod v ceste signalu. Bez nej by to, myslim bylo lepsi.
Jedná se pouze o odzkoušení, samozřejmě, že by bylo lepší tam nemít původní kabel, ten je cca 40cm dlouhý, takže plus dalších 20cm (ta redukce). Délka bude dostatečná, jde mně pouze o odzkoušení, takže ani vidličku nepotřebuji a koneckonců i vidlička je zdrojem dalšího přechodu, když je na kabelu... A pro profi použití je stejnak ta redukce dost špatná... Stačí se podívat jen na cenu, ikdyž zase netvrdím, že všechny "levné" výrobky jsou špatné...:)

oldap
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oldap »

Já jsem tento problém vyřešil následovně:Zezadu na šasi gramofonu jsem připevnil nový "stereo cinch".Propojení z raménka P1101 :pin č.3-bílá=kanál L. pin č.5-modrá=LG. pin č.1-rudá=kanál R. pin č.4-zelená=RG. pin č.2 je zem raménka. Zem raménka jsem propojil se šasi gramofonu a vyvedl samostatným vodičem na zemnící šroub.Po této úpravě propojuju gramo se zesilovačem kabelem cinch-cinch.Zemnící drát nutno použít navíc. To je vše.-OP-

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

oldap píše:Já jsem tento problém vyřešil následovně:Zezadu na šasi gramofonu jsem připevnil nový "stereo cinch".Propojení z raménka P1101 :pin č.3-bílá=kanál L. pin č.5-modrá=LG. pin č.1-rudá=kanál R. pin č.4-zelená=RG. pin č.2 je zem raménka. Zem raménka jsem propojil se šasi gramofonu a vyvedl samostatným vodičem na zemnící šroub.Po této úpravě propojuju gramo se zesilovačem kabelem cinch-cinch.Zemnící drát nutno použít navíc. To je vše.-OP-
Díky za tip, já to teď mám přes tu redukci, ale je to jen nouzové řešení, abych vůbec hrál. Stejnak neplánuju mít tento gramofon dlouho... *palec*

fb_pavel13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_pavel13 »

Porblém je v tom, že Redukce nemá zapojený PIN č. 2 pouze 2-4 a 5-3 a to ještě křížové zapojení.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Snad s tím těch 12 let vydržel a teď to konečně vyřeší.

Al
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Al »

Zdravím všechny,
mám podobný problém, akorát naruby. Na začátek - jsem úplná lama.
Stará NC 470 dosloužila, tak jsem koupil nový gramec, který má cinch konektory a zemnící kolík. Přiložen kabel cinch/cinch se zemnící vidličkou. Jelikož mám zesilovač AZS 222, je tam vstup phono s DIN konektorem, vstup cinch obsazen CD přehrávačem. Rád bych to propojil kabelem cinch/din abych nemusel nic předělávat ale se zemnícím vodičem vidím jen redukce samec/samice. Kabely cinch samec/DIN samec, jsou vždy bez zemnícího vodiče. Jak to mám správně propojit?
Díky za případné odpovědi.

Al
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Al »

... tam je právě ta DIN samice. V opačném případě DIN samec/cinch samice. Znamenalo by to použít originální kabel a tuto druhou redukci a propojit vidličky šroubkem? Ale vzhledem k tomu, že samotné konektory zařízení jsou od sebe cca 20 cm, nechce se mi moc přidávat k originálnímu kabelu ještě redukci.

Al
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Al »

... no to je ta druhá varianta s cinch samicemi. Tedy znamená to použít originál cinch/cinch kabel se zemnícím vodičem, na něj prdnout tuto redukci a propojit zem šroubkem. Jiná cesta není? Ty kabely, co mají cinch/din na obou koncích samce, nemají právě zemnící vodič. Viz zde:
Přílohy
kabel.jpg

sekal

Příspěvek od sekal »

AI:
K té redukci s DIN samcem (https://www.gramofony-desky.cz/produkty ... /9720.html) si musíš pořídit ještě RCA spojky (např. http://obchod.rastrservis.cz/spojka-cinch-samec-samec) a mělo by to fungovat.

Odpovědět