Gramofon

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
mireček
Kontaktovat uživatele:

Gramofon

Příspěvek od mireček »

Dobrý den.Mé srdce zatoužilo po gramofonu,tak jsem navštívil elektro prodejny a gramo okolo 4 tis.vůbec se mi nic nelíbilo.Tak že bazar,řekl jsem si že chci přímí náhon,nastavení přítlaku a nastavení antiskatingu a stroboskop.Koupil jsem dual cs 728 a to je ten problem,můj dotaz je jak vyjebat se systemem ULM.Mám několik možností,koupit celou novou přenosku za cca150 e a riskovat ulomení té pacičky nebo koupit adapter na půl palec za 100e,ale bude to sedět výškově,tak že dotaz, dá se u tohoto gramofonu nastavit výška ramínka.Další možnost je celá nová hlava,prý to nejde kvůli váze a to zalomení,nevím.Tak že další možnost je prasárna,přilepit, přišroubovat,co radíte......jinak zatím provizorně opraveno ale když jsem to pustil i na mém lehce podprůměrném aparátu tak jsem si fakt sedl na prdel,prostě paráda...Další dotaz je,když jsem probral svoje starý vinyly,zjistil jsem,že chci poslouchat asi tak 5 desek,má to cenu kupovat pračku a nebo použít to co se radilo před 30 lety,zahradní hadice a proud vody,pak usušit...Další dotaz,mám i nějaké nové desky kupoval jsem si je už dlouho,protože jsem věděl,že stejně skončím u analogu ale rozdíl mezi deskami je veliký,jak poznat kvalitní kopii až mi to přijde,že to je snad obšlenutý z cd. Děkuji Vám pěkně za rady Mirek

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Gramofon

Příspěvek od lechos »

soráč kámo za ta slova, je zde ještě řešení prodat dual cs 728 a koupit něco "logického" (už se tu řešilo párkrát jenom zalistuj trochu v historii)
pro 5 desek kupovat pračku je investice vskutku turecká, každá slušná prodejna LP má k dispozici
tuto službu za nepatrný poplatek

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

asi jako Lechos ... jsem zvedavy jak a na cem budes poslouchat za rok, nic ve zlem

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

lechos píše:
20 pro 2018 20:29
každá slušná prodejna LP má k dispozici tuto službu za nepatrný oplatek
Tak znám teda jen asi neslušné prodejny ...

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Když jsem byl mladý, stál slušný gramofon ČS výroby něco mezi třemi až čtyřmi tisíci korunami. Tato cena, po dnešním inflačním přepočtu je asi desetkrát vyšší. Nechápu proto, proč někdo lamentuje nad přístrojem v hodnotě čtyř tisíc Kč. Pro kvalitnější poslech je třeba sáhnout hlouběji do kapsy.
Pračka je potřebná. pokud dnes máš několik LP, za čas se to může změnit.
Na rady Lechose a zahradní hadici se vykašli. Je to jako chodit na latrýnu a umývat se v lavoru.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

fox: už zase trolluješ ? ale jdi ty brepto...jsi tu známá firma !
lidumil: Vám už zavedli elektriku ?! jenom nemluv !

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

*offtopic* ??? jsem něco takového psal ??? *offtopic*

mireček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mireček »

Tak jak žíkal felký učitel národú Jan Amadeus Komenský,seučit seučit seučit.Dva dny v tom ležím,všechny možné fora...Takovou jsem měl radost,že mám gramofon a mám prd... i novou hezkou poličku jsem mu chtěl udělat...Pračku na desky koupím,protože i ty nové desky co mám budou jednou starý desky a budou potřebovat údržbu.Co se týká gramofonu,mám plán,objednal jsem novou přenosku,ortofon tks 160 e s hrotem dn 145 e,dn 160 e má lepený diamantový hrot.sice nevím co to znamená ale nelíbí se mi to.Když s tím budu zacházet jako s lochtáčikem mojí přítelkyně tak to musí fungovat,přece to nevzdám i když soudruzi v nsr udělali chybu.Přeji všem hezké vánoce.Mirek

Analogservis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Analogservis »

Za 4 tisíce gramofon z kterého si sedneš na prdel? :( No to je fičák. Za takový peníz koupím možná trošku slušnou MM přenosku ale gramofon? Nejdříve jsi si měl koupit normální gramofon třeba i Project. Když chceš direct drive tak i ten by se dal koupit z druhé ruky s normálním ramenem a uchycením přenosky jen si to chce připlatit a správně vybrat. Pak teprve můžeš přemýšlet o pračce.

mireček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mireček »

Tak na www.dual board.de jsem se dozvěděl co potřebuji nebo co jsem chtěl slyšet.Řešení je headsell dual 505-3 8-)

Odpovědět