Předem děkuji za názory a odpovědi.
Gramofon Tesla NC430 a zesilovač AZS 100l
Gramofon Tesla NC430 a zesilovač AZS 100l
Dobrý den, jsem teprve začátečník a tak se chci přeptat jestli jdou k sobě gramofon tesla nc 430 a zesilovač tesla AZS 100l. Zajímalo by mě, jestli mi tento zesilovač pomůže pro lepší ozvučení a jestli se některé komponenty spolu nebudou "hádat"...mám nabídku, že ho můžu koupit za nějakých 800kč (zesilovač), tak jestli je to dobrá cena nebo jestli jsi ze mně dělá někdo šoufky.
jinak Gramofon jsem sehnal za 2000kč...nátáhl mě ten člověk nebo je to adekvátní cena...gramofon je plně funkční.
Re: Gramofon Tesla NC430 a zesilovač AZS 100l
Nebudeme to schovávat za pěkná slova: Natáhli tě na gramofonu a chtěj tě natáhnout i na zesilovači. Nevím, co myslíš "lepším ozvučením", gramofon NC 430 bez zesilovače nebude hrát vůbec. Ovšem zesilovač AZS 100 L nemá vstup pro magnetodynamickou přenosku, takže se ke gramofonu NC 430 nehodí.
Na gramu 430 nepíšeš, jakou máš vložku, ale jistě MM, takže bys k tomu zesilovači musel koupit ještě korekční předzesilovač, jinak to hrát nebude. A nebo tenhle http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... =0&ndsp=30
ano tak to nerad slyším, že jsem se nechal ojebat jako malý kluk...co teď s tím? investovat do zesilovače?AZS 218 mi udělá z tohoto nepodařeného kupu alespoň možnost poslouchat desky co mám? nebo by mi stačil nějaký jiný? Jednoduše si chci jenom udělat malou sestavičku kde bych si pustil desku a v klidu poslouchal hudbu...jestli vás mohu požádat o radu "co teď s tím" ? budu vděčný za jakýkoliv názor...jen pro zajímavost, jaká je skutečná cena takového gramofonu?
Za šásko samotné bych dal maxla pětikilo, ovšem pokud je k tomu AT-120 nebo 2M, tak i ty dva litry jsou přiměřené. AZS 218 se k tomu hodí designově, pokud Vám jde ale o zvuk, tak si kupte něco německého z osmdesátek (Grundig, Telefunken, Saba, Loewe), přijde to na stejné peníze ale hrát to bude řádově lépe.
našel jsem zatím tenhle zesilovač http://elektro.bazos.cz/?hledat=Zesilov ... a=&iddel=1 píše o něm, že hraje dobře a cena dohodou...už je mi to trapné ale kolik má takový zesilovač teď cenu? opravdu si nejsem jistý a nechci aby mě opět někdo natáhl...
To je moc pěkný zesíček, solidní výkon (2x80W při 8 ohmech), nádherný VU metry a 11kg váhy. Je otázka jestli prodejce ví, jakou to má cenu, protože vidím že na ebay nejdou pod 100E. Zkusil bych začít na 1500,- , já mu schválně napíšu a pak ti řeknu... 
Ono by stačilo hodit ho do Gůglu, reportů o tomhle zesíku je dost (vesměs pozitivních). Ceny na íbeji jsou od třiceti do dvouset éček, občas i tři stovky...
Ano ten zesík nemá korigovaný vstup RIAA (někdy označ. PHONO) pro MM přenosku gramofonu ale to je dneska záležitost za stovku-dvě nějakou stavebnici od Flajzara například si zbastlit doma sám...pokud umíš držet trafopájku a máš základní znalosti z oblasti audio, slaboproud tak to zmákneš. Existují nejjednodušší zapojení s jedním tranzistorem/kanál a na baterii, schémátko zašlu bude-li zájem.
Byl bych moc rád za schéma. Pájku držet umím a něco si ze školy ještě i pamatuju:) max. pomůže kámoš. Jinak ptal jsem se ho na cenu a zatím mi to nabídl za 2000... Moje poslední otázka je tato. Mám na tom gramofonu přenosku VM2202 ..ještě ta stará od tesly. V případě, že bych koupil tenhle zesilovač budud muset ještě vyměnit i přenosku? A hlavně NC430 + Saba ultra hifi Mi 215 = moje potěšení z hudby? 
Ne, nebude pokud hrot přenosky není příliš ohraný a opotřebený, jinak plněhodnotných náhrad je dodnes dost, Ortofon, Shure, AudioTechnica...všechny pasují.
Schéma v příloze, fajnšmekři budou ohrnovat nos ale pro začátek stačí, jednodušší není, pak můžeš jít výš. Pro stereo samozřejmě potřeba 2 stejná zapojení.

Schéma v příloze, fajnšmekři budou ohrnovat nos ale pro začátek stačí, jednodušší není, pak můžeš jít výš. Pro stereo samozřejmě potřeba 2 stejná zapojení.

Mám na prodej zesilovač Grundig V-35 za 1000 Kč, který phono vstup má. Jinak já používám phono zes. z TNT audia: http://www.tnt-audio.com/clinica/indiscreet.html Cena součástek cca 2 tisíce, i méně podle kondenzátorů a trafa, zvuk výborný.
Potěšení...to je otázka. Co máš k tomu za bedýnky? Já osobně bych za ty 2 litry tu sabu klidně vzal, je to krásnej stroj.
Rozhodně bych nekupoval ten AZS 100 L, to je šustítko. Dva tisíce, to je nějakých 70 - 75 éček, jdi do té Saby, pokud je v dobrém stavu.
...a k tomu Grundigboxy a osadit NC430 přenoskou AT95E.