Gramofon Tesla NC430 nastavení
Gramofon Tesla NC430 nastavení
Dobrý den prosim můžete mi prosím poradit? Jak nastavit NC430 co se týče vyvážení raménka, kolik
(gramů) má být přítlak jehly na vynil a samozřejmě antiskating děkuju.
Mam zakoupeno Ortofon DJ Alignment tool a Ortofon Scale Jehlový tlakoměr. S pozdravem Domlord91.
(gramů) má být přítlak jehly na vynil a samozřejmě antiskating děkuju.
Mam zakoupeno Ortofon DJ Alignment tool a Ortofon Scale Jehlový tlakoměr. S pozdravem Domlord91.
Re: Gramofon Tesla NC430 nastavení
Přítlak na hrot (a antiskating taky) se nastavuje podle přenosky, ne podle ramínka. Výrobce přenosky udává jakej přítlak se na ní má nastavit. Ale pomocí tý jakože váhy na hrot od Ortofon, co sis koupil, to budeš nastavovat jen těžko, to je hodně orientační bazmek co "měří" doslova plus mínus autobus. A ten "DJ Alignment tool" neslouží pro nastavení přítlaku ani antiskatingu, ale pro nastavení snímacích úhlů.
A jehla to není už málem 80 let. Od příchodu tzv. dlouhohrajících desek (LP) je to hrot přenosky, ne jehla. Jehla se tomu říkalo v době kdy to prostě byla jehla.
A jehla to není už málem 80 let. Od příchodu tzv. dlouhohrajících desek (LP) je to hrot přenosky, ne jehla. Jehla se tomu říkalo v době kdy to prostě byla jehla.
Ahoj domácí šlechto,
s těma pomůckama se dá gramec rozehrát poměrně slušně na základ.
Rád bych se zmínil jen o vodičích a konektorech, které by rády doznaly výměny.
Všichni umí používat google, a tak tady máš videjko přímo od CEO Ortofonu, dále pracuj sám, ano.
Zda se bude motorek točit v rozmezí otáček je otázka. I ten rád olej do ložiska a dolního otvoru v plechu.
Nevadí ti vyšší hluk v signálu, vezmi to alespoň jako veterána na renovaci před novějším autem. )přirovnání nedokonalé)
Na tomto webu je oddělení pro Analog, kde se vše dá hezky dohledat. Těším se že si přečteš bohatou diskusi odborníků kteří před tebou vyšlapali cestu.
Popiš nám typ přenosky, fotka by potěšila a cokoli tě napadne.
s těma pomůckama se dá gramec rozehrát poměrně slušně na základ.
Rád bych se zmínil jen o vodičích a konektorech, které by rády doznaly výměny.
Všichni umí používat google, a tak tady máš videjko přímo od CEO Ortofonu, dále pracuj sám, ano.
Zda se bude motorek točit v rozmezí otáček je otázka. I ten rád olej do ložiska a dolního otvoru v plechu.
Nevadí ti vyšší hluk v signálu, vezmi to alespoň jako veterána na renovaci před novějším autem. )přirovnání nedokonalé)
Na tomto webu je oddělení pro Analog, kde se vše dá hezky dohledat. Těším se že si přečteš bohatou diskusi odborníků kteří před tebou vyšlapali cestu.
Popiš nám typ přenosky, fotka by potěšila a cokoli tě napadne.
O gramofonů moc nevím,(můj první gramofon)nedávno jsem ho koupil.
A pan říkal že tam je nova přenoska technica. Nic moc o něm nevim vyskousel ho přede mnou a hrál ,pak mi ukázal kde se vyvazuje ramínko a říkal že vyvážení na 15 a z boku je taký nastavitelná stupnice tu taky na 15. Ale uz ho rozladil tím jak mi to ukazoval.
Vím ze tady je toho psáno mnoho,ale stejně jsem chtěl založit téma na konkrétní typ gramofonů a vědět o něm víc. A plne respektují zkušené profesionály co se týče gramofonů a audia k tomu.
Moje sestava pro zajímavost pozůstává z (Tesla NC430/ Akai AM70/ Canton gle70).
A pan říkal že tam je nova přenoska technica. Nic moc o něm nevim vyskousel ho přede mnou a hrál ,pak mi ukázal kde se vyvazuje ramínko a říkal že vyvážení na 15 a z boku je taký nastavitelná stupnice tu taky na 15. Ale uz ho rozladil tím jak mi to ukazoval.
Vím ze tady je toho psáno mnoho,ale stejně jsem chtěl založit téma na konkrétní typ gramofonů a vědět o něm víc. A plne respektují zkušené profesionály co se týče gramofonů a audia k tomu.
Moje sestava pro zajímavost pozůstává z (Tesla NC430/ Akai AM70/ Canton gle70).
Ta přenoska není "technica," ale Audio-Technica a když neznáš přesnej typ, tak nevíš jak nastavit přítlak a antiskating (na to co ti řekl prodejce bych moc nespoléhal, většina lidí ví o tejhle problematice doslova velký prd) a když nevíš jak nastavit přítlak a antiskating a nastavíš to blbě, tak se snadno může stát, že ta přenoska bude rychle ničit jak sama svůj hrot, tak přehrávaný desky.
A pokud je přenoska už ohraná (hrot má omezenou životnost a přehráváním se pomalu opotřebovává), tak to už nelze žádným nastavením změnit a je potřeba přenosku vyměnit za novou (nebo alespoň hrot). Tady se opět nespoléhej na to co ti řekne prodejce, ten ti klidně může říct, že přenoska byla málo hraná jen aby prodal, ale ty nemůžeš vědět jestli ti kecá nebo ne a ta přenoska má nahráno třeba 1500 nebo 2000 hodin atp. a je tak na konci nebo už dokonce za koncem svojí živostnosti a je tak potřeba jí okamžitě vyměnit. A opět, ohraná přenoska může snadno poškozovat desky. A samozřejmě to má vliv i na zvuk.
Takže si od prodejce zjisti přesnej typ přenosky a pak podle toho, bez ohledu na to jak tě bude ujišťovat, že přenoska byla málo hraná, vyměň hrot. To je jediná jistota. A když už budeš vědět přesnej typ přenosky, tak taky budeš vědět jakej máš nastavit přítlak. Hotovo.
A pokud je přenoska už ohraná (hrot má omezenou životnost a přehráváním se pomalu opotřebovává), tak to už nelze žádným nastavením změnit a je potřeba přenosku vyměnit za novou (nebo alespoň hrot). Tady se opět nespoléhej na to co ti řekne prodejce, ten ti klidně může říct, že přenoska byla málo hraná jen aby prodal, ale ty nemůžeš vědět jestli ti kecá nebo ne a ta přenoska má nahráno třeba 1500 nebo 2000 hodin atp. a je tak na konci nebo už dokonce za koncem svojí živostnosti a je tak potřeba jí okamžitě vyměnit. A opět, ohraná přenoska může snadno poškozovat desky. A samozřejmě to má vliv i na zvuk.
Takže si od prodejce zjisti přesnej typ přenosky a pak podle toho, bez ohledu na to jak tě bude ujišťovat, že přenoska byla málo hraná, vyměň hrot. To je jediná jistota. A když už budeš vědět přesnej typ přenosky, tak taky budeš vědět jakej máš nastavit přítlak. Hotovo.
Je to low-end primitivní šásko kde vyhoví nejlevnější MM škrabák Sanyo MG09.
Přežije tě i tvou tchýni, tak.
Přežije tě i tvou tchýni, tak.
Výborně, další z mnoha tisíc příspěvků od lechose a jako pokaždý zas jen samý nesmysly.
Co napsal špatně?
Děkuju za zpětnou vazbu vsem. Poraďte mi prosím jaky typ přenosky koupit na moji Teslu NC430 , nějakou kvalitnější a taky jehlu. Nasel sem tuhle Audio-Technica AT-VM95E