Gramofoni predzesilovac

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
jakublachman
Kontaktovat uživatele:

Gramofoni predzesilovac

Příspěvek od jakublachman »

Zdravím,
prosim o radu, nedávno jsem si poridil spise ze zvědavosti gramofon Technics SL-DD33, vybiral jsem spise podle dostupných recenzi ceny a vzhledu... koupil jsem si první desku a od té doby si dělám radost alespon jednou deskou do měsíce, nejenom zvuk, ale i přebal vůně.... proste i když hudbu mam v pc na YouTube tenhle hmatatelny zpusob mě uchvatil... Abych se vratil k mému dotazu, jako zesilovac používám domaci kino, doufam, že to nikoho neurazí, chystam se obmenit :) jelikož gramofon nema vestavěný předzesilovač objednal jsem si nějaký na internetu, funguje jak má hraje to pěkně, ted jsem si pořídil , doufam, že opět někoho neurazim... z Číny lampovy predzesilovac od Duke audio, a konečně můj problém je v tom, že zvuk spíše pokud je skladba hlasitejsi pusobi prebuzene a nikde po cestě není možnost hlasitost snížit , samotný předzesilovač bude asi ok, má i možnost přepnutí na obyčejný linkový vstup a pokud k němu připojím externí zdroj audio, zvuk je ok... existuje možnost ponížení signálu z gramofonu... a ještě jedna otázka jakou a kde bych sháněl novou přenosku do zmiňovaného gramofonu... předem děkuji za odpovědi a ještě jednou podotýkám , že nejsem problematiky znalý... takze jestli. píši nějaké nesmysly tak se předem omlouvám :D

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Gramofoni predzesilovac

Příspěvek od lechos »

SL-DD33 je tuzexovej model, k nám dovážen a u nás hojně rozšířen, fixace přenosky systémem T4P (na principu konektoru) výměna je jednoduchá ale vyžaduje ten typ montáže, nejlépe přenosku origoš stejné značky co původní, sehnat se dá, pravda, existuje redukční bazmek - adaptér co dovolí vložit klasiku 1/2" (slangově půlpalec) na dva šroubky, ekvivalentní náhrada Audio Technica (AT), Ortofon...je jich spousta jenom zagooglit na netu a je to
https://www.gramo.cz/gramo-prenosky/gra ... a-at3482p/
https://www.htpshop.cz/gramofonove-pren ... gKn5fD_BwE
signál z gramce se dá snížit odporovým děličem na vstupu ale, to vyžaduje trochu zkušenosti a práce
s trafopájkou, jinak ok
do svého korekčního předzesilovače 4xKC149 (opajcnutý z TW40) jsem do obvodu prvního trandu vložil odporový trimr k doladění zesílení podle typu přenosky, lampový korekčák odzkoušen nemám a nepoužíval

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

https://www.google.com/search?q=t4p+ada ... 65&bih=672

Opačný adaptér neexistuje (a to je hlavní nevýhoda, výběr cartidge není tak velký jako u půlpalcové klasiky), většina gramofonů s T4P cartridge má napevno nastavený antiskating a přítlak, takže je možno použít pouze originální, nebo podobnou se stejnou hmotností a přítlakem.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

ty jo, asi mě zmátla fotka, ten adaptor funguje nejspíš naopak a sice přenoska T4P do 1/2" headshellu ramínka (a to není případ Technics) dík za upozornění furt se něco učíme
https://www.ortofon.com/t4p-adaptor-p-456

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Předzesilovač neznám, ale není to na MC přenosku a ty máš MM? Nebo to máš ve Phono vstupu DK?

jakublachman
Kontaktovat uživatele:

Zdravím všechny...
děkuji za odpovědi, odporový trimr určitě vyzkouším, v mládí jsem se elektronikou bavil, jen už na to není čas.
Grmofon a i předzesilovač jsou MM to by také melo být ok...
A ještě jedna otázka, kde vy ze zkušeností nakupujete jehly, přenosky ?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

no, kdekoliv, těch zásilkových e-shopů jsou desítky
Sirius Zlín, AME Hradec Králové apod., nejlépe ovšem v místě bydliště a okolí pro vizuální kontrolu
zboží a případnou reklamaci, bez poštovného, stačí vyměnit jen hrot (stylus) přenoska (cartridge)
se neopotřebovává vyjde to levnějc

jakublachman
Kontaktovat uživatele:

ještě jednou díky...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

potom napiš co a jak, furt se něco učíme