gramofonová vložka

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
mikipetr
Kontaktovat uživatele:

gramofonová vložka

Příspěvek od mikipetr »

Poraďte prosím , jaké máte zkušenosti ....jakou gramofonovou vložku do sestavy : gramofon Michell Syncro , raménko Rega RB 300 + prodrátování Van Den Hull silver , od gramofonu kabel AQVOX Phono silver , phono preamp MOON LP5.3 , LP desky 70% rock 70.-80.léta

Děkuji .

ron

Re: gramofonová vložka

Příspěvek od ron »

Rega RB300 má effective mass 11.5g. Strieborné prekáblovanie, strieborná kabeláž a phono s vysokým odstupom signálu od šumu si priam žiadajú low output MC prenosku.

Dobré referencie som čítal o kombinácii RB300 a Dynavector 10x5 (čo je hi-output MC).
Z low-output je odporúčaná a Audio-Technica AT-OC9ML/II (microline hrot a borónová chvejka) viz recenzia, Denon DL-304 (thread na vinylengine), s pridaným závažím pod headshell bude fungovať i stará klasika Denon DL-103R.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Petrova upravená Rega RB300 odstranila pevně vyvedený phono kabel a pro mne zvláštní způsob uzemění ramínka mosazným plíškem. Novým vedením se slabý signál MC LO neztratí. Nezapomenu na svou zkušenost s brumem na svém Goldring GR2 / RB250. Když se viděl vnitřek, moc mě nenadchnul. Proto myslím, že zkušenosti s Regama vedou spíše k MM a dík vysokému výstupnímu napětí si libují třeba právě v přenoskách Rega, jež nejsou háklivé na kvalitu kabeláže a umí zahrát výborně.
*thumbs up*

Zůstávají pozitiva : konický antirezonanční tlakový odlitek hliníku, což je výborné.
Oceňuji svůdný háček na prst, ten jejich hedschell nemá konkurenci. Ramínko přímo láká k manipilaci, doslova se lepí k prstu a ponouká k přeskakování či vracení hezkých skladeb na desce.
*thumbs up*
Nejvíce co sem si kdy pohrál s antiskatingem bylo na RB200 pro její intuitivní magnetický otočný ovladač.
Pořád sem nastavoval monofonní deskou hlas doprostřed, protože to byl požitek najít střed třeba pro každou desku zvlášť. O to jsem se silonem na závažíčku přišel...
:!:
Dynavector 10x5 má příjemný zakulacený zvuk s pevným, dobře definovaným basem.
Na Rega se střední ef. hmotností by mohl být velmi příjemný.
Rozlišení nedosahuje kvalit MC s nízkým výstupem, záleží kam chce Petr v detailech zajít.

Phono Moon vyzývá k využití toho nejlepšího, co systém MC nabízí.
AT ano, určitě špička za rozumnou cenu. Recenze zmiňuje jistou lehkost nohou..., já si na pevný analogový bas potrpím. AT9 bude dobrá volba, rezonanční kmitočet ramínka v kombinaci s AT si Petr dopočítá sám.

Denon DL-304 má Fox a přišla mu dost chladná až číselná, nevím třeba to na RB300 bude fajn?

DL-103 jsem slyšel jen jednou a nepřesvědčila. Ale neříkám ne, phono na ni stačí a na svou cenu předá velmi hodně.

Jsem Sumiko-ista a vím, jak hraje Blackbird. Je to -"jen" MC HO, hraje moc pěkně.
Ortofon tu je probíraný až až. Začíná to stejnoměrně spektrem vyrovnaným Rondo Blue s Fritz Gyger 70. Detaily vs. celková dynamiky pěkně ve správném poměru. Dřevěné tělíčko podpoří akustiku a klasiku. Grygery umí prohrábnout už vypranou desku ještě lépe dolů do dna drážky a deska na druhé a třetí přehrání ožije svěží barvou a lepší dynamikou minimum tou mikro. To je příznivé pro sběratel desek z druhé ruky. Ty správné kousky ze zlaté éry analogu . Zeppelíni z blešího trhu ožijí novým životem, protože předchozí přenosky bloudily podstatně výše, než nový hrot, kopírující rycí nůž tvořící záznam do kovové matrice.
Nad řadou Rondo je spousta modelů ať s hrotem FG 80, nebo nejlepším Ortofon 100 Replicant.
Výstupní napětí O,2 mV není pro phono Moon problém . Umí pracovat do 10 Ohmů, to je pro Ortofony podstatné.
Obrázek

mikipetr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikipetr »

nakonec zvítězila Lyra Delos....a je velká spokojenost *2thumbsup*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Vitej v klubu. *2thumbsup*