Gryphon Tabu CDP-1
Gryphon Tabu CDP-1
Dostal som sa k zaujimavej ponuke na tento CDP, pojdem si ho pravdepodobne v sobotu omrknúť, Sony SCD-555ES by som chcel aj nadalej používat na SACD, nevravím, že hrá s obyčajnými CD špatne, určite je oproti mojmu staršiemu CDP-XA20ES niekde úplne inde, ale nejako som sa rozmlsal. Viem, že asi mnoho ľudí s Gryphonom skúsenosti mať nebude, ale možno sa niekto nájde kto ho videl viac ako z rýchlika, má to cenu kupovať ho ešte dnes?

Re: Gryphon Tabu CDP-1
Tak si odpoviem sám, má to cenu kupovať .
pořád bude patřit k výjimečným přístrojům. hraje s nadhledem, bez stresu, detaily, barvy, lampový charakter... XA20ES se s tím nedá vůbec srovnat. CD mechanika je od Sony, myslím KSS213, není to sice nejlepší mechanika od Sony, ale funguje naprosto spolehlivě, bezproblémově, rychle načítá. Byla to snad jediná výhrada k tomuto přístroji. Z dnešního pohledu ve srovnání s používanými DVD mechanikami se tato výhrada jeví jako hloupá, i když se jednalo o levnou CD mechaniku, její životnost a spolehlivost se dá hodnotit jako nadprůměrná. Je to stále krásný, poctivě udělaný přístroj. Rozhodně bych do koupi šel...
Dik za reakciu.
No nevím, ale CDP-XA20ES mám doma a dá se srovnat mechanikou s hodně dražšíma strojema. Některé plečky o hodně dražší peníz si nemohou k tomu to stroji ani čichnout. Jenom ta mohutná mechanika a závažičko na cd je záruka kvality. Jsem pro slepý test se strojem který bude dražší klidně o 100 000 kč. 
Tento Sony mam taky a mnoho let jsem spokojenej i když jsem koupil novej SACD ale tento dale použivam ve sluchatkové sestavě. Provedeni je opravdu paradni, dneska se za něco podobného musi sakra zaplatit.
Test s XA-20ES, Primare CD31 a Audionetom VIP G3 sme už pred rokmi robili s fotolaikom a lachimom, doma si ho kedykoľvek urobim znovu, zvuk lacnejšieho prevodníka v XA-20-ES proste počut a neda sa to okecat ani pukom ani konštrukciou, ktorá je vynikajúca, špatný CDP to nie je ale nemožeš sa dostať k lepšiemu, potom začnú uši trpieť . Ten rozdiel medzi SCD-555ES a XA-20ES je tak veľký, že som po 1.dni ako som mal doma 555ES odpojil XA-20-ku zo zostavy.
...je to sice mimo téma, ale všechny Espritové modely s označením XA už znamenaly pro Sony ústup ze slávy jejich CD přehrávačů. Tato série byla kompletně přepracovaná a zvuk naladěný jinak. X řada byla byla udělaná lépe, zvuk tak netlačil na detail na úkor celku, CD mechaniku používal i Accuphase. XA20ES je základní Espritový model. S Gryphonem se nedá srovnat. Pro mé ucho hrála lépe než XA20ES starší X303ES, X333ES. Za konkurenci Gryphonu Tabu by bylo možné považovat X777ES, X779ES nebo X707ES.
Přestože jsem tyto přístroje vlastnil a měl jsem je velmi rád, zvolil bych Gryphon. XA20ES jsem vlastnil týden. Nahradila starší X303ES, byl to týden naplněný zoufalstvím. XA7ES jsem měl půjčenou na zkoušku 14 dní, vrátil jsem ji. Kdybych zjednodušeně chtěl srovnat zvuk XA a X řady, byla starší řada taková "analogovější", novější XA řada už je produktem nového digitálního věku...
Pro mne legenda CD přehrávačů skončila s nástupem modelů s označením XAxxES... Přeberte si to jak chcete
Pro mne legenda CD přehrávačů skončila s nástupem modelů s označením XAxxES... Přeberte si to jak chcete
Asi jsem spokojenej proto že posloucham hlavně hudbu. Přeberte si to jak chcete.
Já používám CDP-XA20ES se spojením Cambridge Audio DAC Magic a jsem velmi spokojen. Taky hlavně poslouchám hudbu.
Většina lidí používá CD přehrávač k poslechu hudby
vlastní spokojenost je hlavním měřítkem kvality. I jediný vlastník sestavy od Gryphonu, kterého znám, už léta vypadá, že nalezl svůj Svatý grál...