HiFi sestava
HiFi sestava
Zdravím, již dva roky sbírám desky a říkal jsem si, že by bylo dobré si pořídit gramofonovou sestavu. Co se týče gramofonu apod., tak bych upřednostnil spíše něco z 80. let, kdy se dělalo vše poctivě bez kurv*tek
.. nepotřebuji USB vstupy, zabudovan zesilovač apod. Prostě holý gramec. K tomu vhodný zesilovač a pasivní reproduktory. Předzesilovač.. nevím jestli má smysl řešit. Cenově bych to viděl okolo 35 tisíc, chtěl bych něco pořádného, ne něco, co se za pár let rozsype. Gramofon se mi líbí třeba Technics 1210 Mk. II , nicméně cenově je okolo 15 tisíc a pak by mi moc nezbylo na ostatní.. Budu rád za všechny názory, rady a postřehy. Díky

Re: HiFi sestava
Můžeš klidně koupit i moderní, třeba tenhle
hifi-bazar/gramofony/rega-planar-3-t19493.html
na what-hifi na něj pěli v kombinaci s touhle přenoskou ody.
https://www.whathifi.com/rega/planar-3-elys-2/review
hifi-bazar/gramofony/rega-planar-3-t19493.html
na what-hifi na něj pěli v kombinaci s touhle přenoskou ody.
https://www.whathifi.com/rega/planar-3-elys-2/review
Jestli se Ti líbí Technics SL1210mk2, tak ho kup, nebudeš litovat.
Při nákupu, však musíš dát pozor na to, aby neměl naběhaných dvacet let na diskotékách v kuřáckém prostředí.
Nejlépe koupit od někoho, kdo ho měl doma. Ve spojení s dobrou přenoskou se na něj Rega Planar3, nebude chytat ani náhodou.
Při nákupu, však musíš dát pozor na to, aby neměl naběhaných dvacet let na diskotékách v kuřáckém prostředí.
Nejlépe koupit od někoho, kdo ho měl doma. Ve spojení s dobrou přenoskou se na něj Rega Planar3, nebude chytat ani náhodou.
Rega je uplně jiný koncept, středový motor není sám o sobě žádná výhra, když na něm chceš přehrávat hudbu a ne skrečovat.
Všechno je věc názoru a osobních preferencí. Skrečing nebyl myslím předmětem dotazů. Pro vysvětlení uvedu, že gramofony Technics řady 12,byly původně na začátku sedmdesátých let uvedeny do prodeje jako hifistické, později pro svoji spolehlivost a robustnost využívány též v broadcastingu a deejingu.
Rega není vůbec špatný gramofon, ale jak píšeš jiné koncepce. Rozdíl ve zvuku bude hlavně na basech, středovýškové pásmo bude víceméně na stejno, podaní prostoru a prokreslení těla nástrojů bude více na straně SL1210.
Rega není vůbec špatný gramofon, ale jak píšeš jiné koncepce. Rozdíl ve zvuku bude hlavně na basech, středovýškové pásmo bude víceméně na stejno, podaní prostoru a prokreslení těla nástrojů bude více na straně SL1210.
No ono záleží taky na tom, jak si sedne přenoska s ramínkem, ne?
Tak to v každém případě. U rozdílu zvuku vycházím z rozdílné konstrukce gramofonu, kdy jeden je těžký dvanáctkilový stroj a druhý váží přesně polovinu, též ramena jsou různá, pohon...
Slyšel jsem oba, jeden vlastním, druhý má kamarád.Nejdůležitější je radost z hudby, kterou tyto stroje oba přináší.Ostatní, jak jsem psal je věcí názoru a osobních preferencí.
Slyšel jsem oba, jeden vlastním, druhý má kamarád.Nejdůležitější je radost z hudby, kterou tyto stroje oba přináší.Ostatní, jak jsem psal je věcí názoru a osobních preferencí.
Zdravím, děkuji za odezvy. Poohlédnu se po 1210. Jaká by byla nejlepší přenoska pro tento typ? Případně s jakým zesilovačem a reprobednama máte dobré zkušenosti? Děkuji
Můžeš mít spoustu přenosek, které budou hrát dobře na tomto gramofonu, např. Audiotechnika AT95E, nebo jakoukoliv Ortofon z řady 2M.
Můžeš osadit i MC přenosky, já jsem měl na tomto gramofonu Dynavectory 10x MK4, DV 20X, DV20XMK2, první dvě vysokovystupové,MK2 nizkovystupová.Nyní mám přenosku EAT Yosegi a plná spokojenost.
Preamp jsem měl dříve Creek OB8, nyní mám Dynavector P75mk2.
Můžeš osadit i MC přenosky, já jsem měl na tomto gramofonu Dynavectory 10x MK4, DV 20X, DV20XMK2, první dvě vysokovystupové,MK2 nizkovystupová.Nyní mám přenosku EAT Yosegi a plná spokojenost.
Preamp jsem měl dříve Creek OB8, nyní mám Dynavector P75mk2.