lachim píše:zabiny007
k tomu stolku...z mé zkušenosti:
pozor na akustiku/fyziku!
všechny stoly, které jsem kdy měřil, přes např. "audysseu", způsobovali u centr-bedny jakési zdůraznění na 80 - 110 Hz.
Centr zavřený v nějaké polici hraje více - méně jako ze sudu. Ten "nábyetk" působí asi jako nějaká ozvučnice... nevím.
Zahučený bas zamaskuje jeho středy a třeba NOVA pak zní hrozně uječeně.
Proto bych centr (C) nechal co nejvolněji "stát" pod TV nebo plátnem.
Pokud bys měl místo, tak bych za centr umístil difusor nebo alespoň veliký péřový polštář.

Praxí jsem ověřil, že centr "patří ven" - to je mi už jasné. Ideální by byl samostatný masivní stojan, ale to je nereálné s ohledem na nutnost zakomponovat spoustu dalších krabic do omezeného prostoru... Takže musím namyslet, jak to vše šikovně poskládat a pak nechat vyrobit. Největší logistický/designový problém totiž je, dát do jednoho prostoru dva neslučitelné a přitom dominantní prvky - a to gramofon a centr... Kdybych měl jen jedno z toho, nebo kdyby byl centr menší, bylo by to veselejší

. takto ten centr má na šířku 66cm a to je - s ohledem na limitní rozestup beden max 180cm fakt hodně...
Co mne pak ještě trápí, jsou při DYI výrobě nožičky. Přemýšlím, že možná koupím dva ks výše uvedených Norstone, skla vyhodím a nechám na zakázku udělat nové desky dle potřeby. Buď ze dřeva, nebo možná ze žuly, uvidíme

. Jen nevím, zda je možné skla opravdu od nožek demontovat a nahradit a zda je to podmíněno sílou 8mm, nebo zda tam mohu dát něco silnějšího. Třeba je bude mít Tykon (či někdo jiný) na výstavě.
Anebo tam objevím něco nového a dokonalejšího
PS: vše výše uvedené pořád musí zohledňovat jeden důležitý bod - JE TO OBÝVÁK, NENÍ TO POSLECHOVKA a proto nemůžu (a ani nechci) dělat nekompromisní řešení bez ohledu na vzhled. Takže určitě žádné difuzory ani akustické úpravy nehrozí.