HiFi v paneláku

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Jára
Kontaktovat uživatele:

HiFi v paneláku

Příspěvek od Jára »

Ahoj. Koupil jsem věž JVC 2x30 W s jedním zřejmě středobasovým reproduktorem a bassreflexem. Na svou třídu to hraje celkem překvapivě, ale poněkud tvrdě. Dále vlastním bedny s ARN 6614, se starším typem podobným s ARP 150-00/4 a ještě něco podobného jako ARV 089-00/4. Výškáč mám přes kondík asi 2-4 mikro, střeďák přes 8 mikro a basák přes tlumivku.
Tyto bedny jsem připojil k věži A NIC SE NEZMĚNILO. Přitom jsou osvědčené a vyzkoušené ještě za dob Tesla výrobků.
Jde o to, že jsem pocitově naladěn na středy a měkké, ani ne příliš hluboké basy. A to při tichém poslechu. To ta bedna uměla ale ne s touto věží. Proč?

petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: HiFi v paneláku

Příspěvek od petrL »

Chce to místo tvrdého paneláku měkkou chýši, nejlépe ze smrkového chvojí.

Jára
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jára »

petrL píše:Chce to místo tvrdého paneláku měkkou chýši, nejlépe ze smrkového chvojí.
Kolik je ti let, že máš tak originální kecy?

boxer

Příspěvek od boxer »

Ale on má PetrL pravdu. Bohužel pro tebe.

Jen to trochu popletl. Lepší je kanadská borovice.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Járo, s tou věží nebude něco... špatně?
Bedny jsou O.K. Tesly a zvlášť uzavřená třípásma mají zvuk dobrého hifi.
Co je v té věži za zesilovač?
Oni musí šetřit kde to jde, pak to podle toho hraje.
Normální levný integráč, od tisíce korun starší, ti udělá radost celá léta.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

PetrL + boxer: *thumbs down*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

tujatuja píše:PetrL + boxer: *thumbs down*
Přidej, minimálně *thumbs down* *thumbs down* *thumbs down* *thumbs down* *thumbs down*
nyní je to (snad) již správně :!:

Járo, polož tuto otázku klukům na Audiowebu, což je československé DIY HiFi, tam se odpovědi dočkáš, na našem fóru pravděpodobně ne.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Poslal jsem ti mail, tady je to, jak vidíš, pasé. Hifi fórum v celé své nahotě.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

noaid píše:Poslal jsem ti mail, tady je to, jak vidíš, pasé. Hifi fórum v celé své nahotě.
Co na to dodat ?

Každé fórum je takové, jako jsou jeho členové.

Noaide, proč jsi vlastně členem tohoto fóra :?:
Jen proto, abys jej urážel, kritizoval, posmíval a pro jeho kvalitu sám nic nedělal :?:

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Je to ůplně jinak !!!

Žádám dobrovolně o ban za upozornění na nepravosti a za to, že jsem radu nenapsal veřejně, aby si ji Aleska mohl přečíst. ;) A za to, že nepoužívám v každém příspěvku alespoň 3 různé fonty a barvy chci ban trvalý.

JFI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JFI »

noaid píše:Je to ůplně jinak !!!

Žádám dobrovolně o ban za upozornění na nepravosti a za to, že jsem radu nenapsal veřejně, aby si ji Aleska mohl přečíst. ;) A za to, že nepoužívám v každém příspěvku alespoň 3 různé fonty a barvy chci ban trvalý.
ůplně *headbang*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

noaid píše:Je to ůplně jinak !!!

... že jsem radu nenapsal veřejně, aby si ji Aleska mohl přečíst. ;) ...
Noaide neblázni, já jsem již ve věku kdy každou tajnost číst nemusím ! Navíc mne život naučil, že každé tajné Know-how je dohledatelné, jen hledat, protože je to stejně většinou jen kompilát ze zkušeností jiných.

Jsi-li ale pevně přesvědčen že nemůže být zveřejněno, klidně si jej vem s sebou i do hrobu, neubude a svět se nezboří. *offtopic* Je-li tvým výslovným přáním a požadavkem dostat BAN, myslím si, že tomu vcelku nic nebrání :lol: Je to jako v zaměstnání: "Odejít od nás můžete, ale počítejte s tím, že není cesta zpět".

boxer

Příspěvek od boxer »

Když už se tak hezky doplňujete.

Myslím si,že od Petra a ani mne to nebylo nijak úskočné a ani hanebné.

Hifi v paneláku

A jak víme,akustika je mnoholi % z celkového zvuku. PetrL trochu s ironií k paneláku navrhl chýši,kde jak známo jsou stěny pružné,pohltivé atd.

Nebylo to myšleno jistě nijak zle,jen prostě konstatování,že v paneláku jsou problémy jistě vyšší než v chýši.
Já to tak pochopil a jen zaměnil opadající smrkové za stálejší borovicové chvojí.

Pokud jsem se osazenstva dotkl(i) a Noiada a Alešky obzvlášť ,tak se kaji a omlouvám se.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Jára píše:Ahoj. Koupil jsem věž JVC 2x30 W s jedním zřejmě středobasovým reproduktorem a bassreflexem. Na svou třídu to hraje celkem překvapivě, ale poněkud tvrdě. Dále vlastním bedny s ARN 6614, se starším typem podobným s ARP 150-00/4 a ještě něco podobného jako ARV 089-00/4. Výškáč mám přes kondík asi 2-4 mikro, střeďák přes 8 mikro a basák přes tlumivku.
Tyto bedny jsem připojil k věži A NIC SE NEZMĚNILO. Přitom jsou osvědčené a vyzkoušené ještě za dob Tesla výrobků.
Jde o to, že jsem pocitově naladěn na středy a měkké, ani ne příliš hluboké basy. A to při tichém poslechu. To ta bedna uměla ale ne s touto věží. Proč?
Járo ahoj. Skúsme to celé doposiaľ negovať, ak to má mať situácii zodpovedajúcu úroveň. Zvolil si dosť nevhodne názov vlákna a výsledku sa nečuduj.

Nešpecifikoval si nič, z čoho by bolo možné Ti aspoň niečo poradiť. Ak to chceme zobrať len trochu vážne, napíš o akú konkrétnu zostavu JVC ide, aby šlo vystopovať a približne určiť, v čom sa Ti dá poradiť a možno účinne, pretože v zlepšeniu zvuku "basic" zostavy niekedy netreba žiadne sofistikované riešenia. Ani v paneláku, ani v chýši. V každom prípade by som bol opatrný s pripojením hocijakých reprosústav a pozor na rôzne domáce konštrukcie, ktoré nezodpovedajú ani základným požiadavkám elektroakustiky a môžu pre silič znamenať riziko. Nie je jasné, či máš repro dvoj, alebo trojpásmové, celý príspevok je značne chaotický. Obrázky by značne pomohli zorientovať sa a zvoliť čo najjednoduchšiu odpoveď, primeranú Tvojim potrebám.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Jára píše:To ta bedna uměla ale ne s touto věží. Proč?
Protože korekční obvod před koncovým zesilovačem věže je naladěn tak, aby malé bedýnky dodávané spolu s věží hráli zdůrazněné basové tóny, které jsou ve fyzikálních možnostech malých bedýnek.
Zní to většinou dobře, malé bedýnky hrají na první poslech, jako dospělé reprosoustavy.Problém nastane většinou po připojení větších, vícepásmových reprosoustav.Charakter zvuku se nemění, naopak někdy se i zhorší.Více vyniknou ekvalizované kmitočty na spodku pásma a přidané výšky.
Co je u jednopásmových pidibedýnek efektní, u větších a frekvenčně vyrovnanějších reprosoustav přečnívá.
kabelguru.cz

Odpovědět