Hudební vydavatelství

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
marasten
Kontaktovat uživatele:

Hudební vydavatelství

Příspěvek od marasten »

Zdavím,
potřeboval bych poradit jak je to s těma vydavatelama, mám v to m nějakej zmatek :? a tady se v tom snad někdo vyzná.
A teď ke konkrétnímu problému ( jeden z mnoha, ale jako příklad postačí). Rozhodl jsem se zkopletovat si diskografii Diany Krall. Něco mám na LP něco na CD a něco na CD-R :oops: . Tak, konkrétně album The Girl In The Other Room jsem na audio3 našel v několika verzích (vydavatelstvích) za různou cenu.
Od Universal Music Company za 224kč a dále od Verve za 612kč a nakonec zase Verve 708kč :? :? :?
Ty od Verve mají rozdílný datum vydání ( o 4 dny) a jediný co mě napadá, že by se mohly lišit obalem ( klasická plastová versus skládací papírová), nebo se pletu a i disk uvnitř bude jiný ? Universal a Verve ( za 612kč) stejný den vydání.
A dále Verve versus Universal, já myslel, že Verve patří pod Universal.
Jde mě o to zda jsou ty cenové rozdíly jen v tom, že tato značka je "víc" než tato značka a nebo jsou tam rozdíli v obalu a nebo dokonce ve ZVUKU :?:
Mě to nějak nejde do hlavy *headbang* *headbang* *headbang*
Vyzná se v tom někdo tady :?: Poraď te mě.

Martinp
Kontaktovat uživatele:

Re: Hudební vydavatelství

Příspěvek od Martinp »

Aby to nebylo tak jednoduchý, tak ti ještě přidám.
Pokud toužíš po co nejlepším zvuku tak bych přemýšlel o XRCD
Už se to tu probíralo.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... rcd#p55934

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

O tom XRCD může tak maximálně přemýšlet. Nic víc. Toto album na XRCD není. Pokud chceš nejlepší kvalitu, tak jdi do SACD. Ale to chce špičkový přehrávač. Pokud bych začínal, tak zvolím levnější gramofon a sbírám desky. Na ebay hromady levných LP a to i japonců a všeho možného.

Jedno varování. Je to jako droga. Nejde přestat. Člověk je okamžitě postižený pacient. Takže opatrně! Radí postižený pacient. ;)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

marasten píše:Tak, konkrétně album The Girl In The Other Room jsem na audio3 našel v několika verzích (vydavatelstvích) za různou cenu.
Od Universal Music Company za 224kč a dále od Verve za 612kč a nakonec zase Verve 708kč :? :? :?
Ty od Verve mají rozdílný datum vydání ( o 4 dny) a jediný co mě napadá, že by se mohly lišit obalem ( klasická plastová versus skládací papírová), nebo se pletu a i disk uvnitř bude jiný ? Universal a Verve ( za 612kč) stejný den vydání.
A dále Verve versus Universal, já myslel, že Verve patří pod Universal.
Jde mě o to zda jsou ty cenové rozdíly jen v tom, že tato značka je "víc" než tato značka a nebo jsou tam rozdíli v obalu a nebo dokonce ve ZVUKU
co jsem zjistil, tak ty rozdíly (pokud nějaké jsou) jsou právě v bohatosti bookletu popř. v obalu CD, ne ve zvuku.
rozdíly ve zvuku bývají uvedené výslovně (remastered) nebo více méně skrytě (XRCD, SHM-CD apod.).
takže pokud tam není výslovně uvedeno remastered nebo se nejedná o nějakou audiofilskou edici, tak bude bez ohledu na cenu zvuk stejný.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

p.s. jo, někdy (ale ne moc často) dělají rozdíly bonusové tracky - to je třeba se taky podívat. zvuk stejný.

např. deska Anny Ternheim "Leaving on a Mayday" vyšla ve dvou verzích - jedna navíc obsahuje i 5 bonusových tracků. (ale i tohle bývává označeno. v tomto případě jako "deluxe" edition.)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

To sou rady, že by se jeden picnul :-)

Audio3 uvádí u nosičů EAN/UPC, takže
- pastnout EAN/UPC verze 1 a EAN/UPC verze 2
- vložit do gůgla
- kuknout na výsledky, nejlépe na ty, odkazující na nějaký Amazon
- porovnat
- vybrat si
...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

je pravda, že Audio3 se s množstvím informací pro zákazníka zrovna dvakrát nepřetrhne.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

A kdo by je zaplatil? Těch pět objednávačů z Česka? :-) 800000 položek, kdyby jedna minutu práce...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ovšem. je to malá firma.

oni někdy nestíhají ani ten EAN: http://www.audio3.cz/goods.asp?gid=961420

myslel jsem nějaké profi řešení, tj. vyhledávací program, který podle EANu vyhledá a doplní na stránky další údaje (label, rok atd.). těžko říct jestli si to nemůžou dovolit nebo je to nenapadlo...

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

Ahoj,
díky všem za rady.
Co se týká gramofonových desek a propadnutí tanalogu vůbec, tak si myslím, že už se stalo :mrgreen:

Co se týká SACD, tak tudy pro mě cesta nevede, mám svůj CD přehrávač a ten mě plně vyhovuje ( a když jiný přehrávač, tak to radši lepší gramofon).

Co sde týká rozdílu, tak jsem rád, že to bude nejspíš jen v provedení a bohatosti bookletu.

A abych se přiznal s tím EAN/UPC číslem mě to nějak nenapadlo :oops: asi jsem něl nějakou slabou chvilku :lol:

Tak ješte jednou díky, já du hledat *thumbs up*

mario kempes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mario kempes »

Riešil som podobnú záhadu, keď vydavateľstvo a dátum vydania albumu boli rovnaké, ale 3-4 rôzne ceny.
Záleží od dostupnosti : titul na sklade má vyššiu cenu ako ten, ktorý treba objednať a má dlhú dodaciu lehotu.

Odpovědět