iPad a hifi

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
vision
Kontaktovat uživatele:

iPad a hifi

Příspěvek od vision »

Zdravím,
už nějakou dobu, si všímám highendových blogů, kde se stále častěji vyskytuje iPad ve spojení s hifi.
Nenašel jsem ale žádné informace a ani prodavač v iStyle mi neporadil, jak iPad do hifi zařadit.
Mě by se líbilo, využívat iPad něco jako dálkový ovladač. Tedy listovat iPadem v hudebních souborech uložených na externích discích nebo Macu a přehrávat z Macu samozřejmě přes DAC. S největší pravděpodobností by vše fungovalo přes wifi. Je to jen má myšlenka a nevím jaká je skutečnost, proto prosím zde přítomné o bližší vysvětlení. Pokud by existovalo něco podobného mé myšlence, co bych k tomu potřeboval?

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Re: iPad a hifi

Příspěvek od MartinSt4 »

Obecně s iPADem mám velmi dobré zkušenosti, nikdy jsem nebyl příznivcem iOS zařízení, ale po pořízení si iPad 2 jsem změnil názor. iPAD slouží překvapivě i jako slušný přehrávač hudby, který je podle mne srovnatelný s PC nebo notebookem. V apple store jsem pořídil Flac player, který podporuje flac 24/96, výstup z iPADu je bohužel pouze 16/44(48). K tomu dokovací stanici iD100, kterou mám zapojenou do DAC magic. iD100 má dálková ovladač, kterým se ovládá přehrávání z iPADu. Další možnost je použít USB adaptér a připojit přes USB kabel do DACu. iPAD používáme na přehrávaní hudby na pozadí při běžné činnosti doma, kdy je škoda pouštět např. gramofon.

S iPADem jako ovladačem zkušenost nemám, ale lze na něm zprovoznit iTUNES server a tahat hudbu po sítí z PC nebo NASu. Některé síťové přehrávače (Sonos, Meridian..) mají v apple store přímo aplikaci na ovládaní daného systému. Jiné lze zase ovládat přes webové rozhraní, bývají to hodně multimediální centra.

Obrázek

http://www.cambridgeaudio.com/summary.p ... ng%20iD100
http://itunes.apple.com/us/app/golden-e ... 45101?mt=8
http://itunes.apple.com/us/app/flac-pla ... 32592?mt=8

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

ipad využívam ako "diaľkový ovládač" k serveru z ktorého streamujem do Linn DS. Predtým som používal na to isté iPhone. Pre môj slabnúci zrak je iPad jasnou výhodou - väčší display je fajn aj keď sme na hudbu viacerí - jednoducho je to lepšie vidieť vrátane textov, atď...

Obrázek

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Díky za odpověď.
Měl jsem AVR který měl LAN. Do telefonu jsem si stáhnul network player a přehrával jsem všechno, co bylo zapojené do sítě.
Tedy hlavně hudbu z PC.
Měl jsem spíš na mysli něco takového. Jestli by i tohle šlo s iPadem a Macem.
Napadlo mě, že kdybych měl hudbu uloženou v time capsuli, mohlo by to nějak fungovat.

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Musíš si ujasniť koncept cez aké rozhranie chceš posielať hudbu z compu do externého DACu. Ak je to cez LAN potrebuješ DAC, ktorý to umožňuje v tomto prípade asi hifi streamer. Na výber máš firmy od Logitechu až po Linn, Naim, PS Audio. Záleží len na preferenciách a peňaženke. Na compe si musíš vybrať serverový soft, ktorý bude spravovať tvoju hudbu a posielať ju do streamra. Na iPade si zase musíš vybrať príšlušný soft na ovládanie servera. Kde budeš mať uloženú hudbu je v zásade jedno, podstatné je aby tam mal server prístup. Môžeš sa rozhodnúť aj pre NAS - teda exetrný disk, alebo pole vrátane compu. Pre NAS platí to ísté ako pre iný comp.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

iPad na muziku ani moc nepouzivam, ale treba za vychytavku povazuji i takovou blbost, že satelitni reciver (aplikace pro DreamBox) "sdilim" s iPadem ..tedy muzu koukat na programy bezici na satelitu i na iPadu, vcetne obsahu nahranych filmu na HDD .. a to odkudkoliv ...

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Pre sledovanie live TV z Dreamboxu používam na iPade aplikáciu DreamboxLive - škoda, že len SD. Existuje niečo aj na HD? VLC mi nejako blbne.

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Tak ještě jinak. Mám externí disk, kde jsou uloženy hudební soubory. Disk je připojen k Mac mini a ten slouží jako přehrávač, který je napojen optikou na DAC.
Lze iPadem listovat v adresářích na externím disku a dávat pokyny k přehrávání Macem? Ať už bezdrátově, nebo s kabelem USB.
Nechci síťový přehrávač (network streamer, player), vždyť místo něj slouží Mac mini.

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinSt4 »

vision píše:Tak ještě jinak. Mám externí disk, kde jsou uloženy hudební soubory. Disk je připojen k Mac mini a ten slouží jako přehrávač, který je napojen optikou na DAC.
Lze iPadem listovat v adresářích na externím disku a dávat pokyny k přehrávání Macem? Ať už bezdrátově, nebo s kabelem USB.
Nechci síťový přehrávač (network streamer, player), vždyť místo něj slouží Mac mini.
Odpověď neznám, zkus se zeptat na
http://www.muj-ipad.cz
http://www.mujmac.cz
http://www.superapple.cz
a další.

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Najjednoduchšie je použiť iTunes na compe a Remote na iPade. V iTunes treba nastaviť cestu k súborom. Ak by to nestačilo, skús mrknúť sem: http://www.computeraudiophile.com/categ ... t/Software

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Zrovna zkouším Onkyo TX8050 ve spojení s Ipad a fleškou s mp3 a flacem.Můžu zodpovědně říci,že zvuk je hodně dobrý,rozdíly nepostřehnutelné.Velice podařený přístroj *palec*

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

vision: Teraz som si všimol že používaš Fideliu. A neskúšal si k nej na iPade Fideliu Remote?

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Guliver:
Já ten iPad ještě nemám. Tyhle dotazy pokládám před tím, než ho koupím.
Fidelia je úžasný vysoce kvalitní přehrávač. Jen mi chybí knihovna s náhledama alb (artwork).
Jinak remote pro Fideliu určitě funguje. Takový způsob ale znamená, že iPad skutečně funguje pouze jako dálkový ovladač.

Já bych si to představoval tak, že bych iPadem listoval v externím disku, mazal, upravoval a přehrával soubory Macem.

Ještě k Tvému předchozímu příspěvku. Pokud v iTunes na Mac mini budu mít nastavenou cestu k souborům, budu moct přehrávat hudbu na Mac mini prostřednictvím iPadu?
Obrázek

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

vision píše:Já bych si to představoval tak, že bych iPadem listoval v externím disku, mazal, upravoval a přehrával soubory Macem.

Ještě k Tvému předchozímu příspěvku. Pokud v iTunes na Mac mini budu mít nastavenou cestu k souborům, budu moct přehrávat hudbu na Mac mini prostřednictvím iPadu?
Veď o tom stále hovoríme. Na iPade môže bežať ovládací soft a na macu serverový soft. Aký záleží len na tebe, každé riešenie má nejaké plusy a mínusy.

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Jestli tomu rozumím dobře, na iPadu bude tohle:
Obrázek

a na Mac mini tohle:
Obrázek

Odpovědět