Izolace
Izolace
Dobrý den všem.
Chtěl bych zvukově odizolovat strop v panelovém bytě a to v obývacím pokoji abych nerušil sousedy hudbou.Může te mě poradit? Chtěl bych koupit nějaký odhlučnovací materyál a schovat ho pod sádrokarton. Jde mě o to jakej materiál a kde ho seženu. Dále ocením všechny názory na vylepšení akustiky v místnosti: co a jak. Na netu jsem vyděl takové černé panely které byli za reproduktorama, vypadalo to moc hezky a věřím, že to mělo i nějaký smysl, jen nevím kde jsem to už viděl.
Chtěl bych zvukově odizolovat strop v panelovém bytě a to v obývacím pokoji abych nerušil sousedy hudbou.Může te mě poradit? Chtěl bych koupit nějaký odhlučnovací materyál a schovat ho pod sádrokarton. Jde mě o to jakej materiál a kde ho seženu. Dále ocením všechny názory na vylepšení akustiky v místnosti: co a jak. Na netu jsem vyděl takové černé panely které byli za reproduktorama, vypadalo to moc hezky a věřím, že to mělo i nějaký smysl, jen nevím kde jsem to už viděl.
Re: Izolace
Akustický stropní podhled, například Rockfon, nebo Rigips. Od stropu min. 10 cm, opt. 15 cm, prostor plně vyplněn minerální vatou. Nezapomeň zkontrolovat prostupy technologií (topení, voda a pod.), někdy jsou trubky "volně"a zvuk okolo nich volně prochází, někdy jsou i spáry mezi panely pod okny, zamázlé troškou čehosi. Mne to čeká na podzim 

Boční stěny nejsou většinou problém - ty se řeší z jiného důvodu.
Taktéž "takové černé panely které byli za reproduktorama" mají jiný význam, nejsou pouhou zvukovou izolací.
Taktéž "takové černé panely které byli za reproduktorama" mají jiný význam, nejsou pouhou zvukovou izolací.
Akusticky podhled je skvělá věc a vyřeší dvě mouchy jednou ranou (sousedy i akustiku). Jenže o 15cm nižší strop v paneláku, kde je strop už tak nízký, může být pro někoho problém...
Sousedy mám jen u jedné zdi v obývacím pokoji, strop je vcelku vysoký takže 10 cm mě nevadí.
Může poslat na odkaz na tu minerální vatu ve stavebnictví se vážně nevyznám

Třeba zde.
Nobasil - majú ho v každom Baumaxe, Hornbachu alebo v iných stavebninách. Ak môžeš, použi tvrdé dosky, aby si nemal plný byt sklenných úlomkov. Ver mi, je to strašné svinstvo, prípadne použi podobný materiál bez sklenných vlákien (poradia Ti). Nikdy by som v byte nepracoval so sklennými vláknami. Je to naozaj nebezpečné, ak sa niekomu z Vás dostanú do tráviaceho a dýchacieho systému, o deťoch ani nehovorím.pbehal píše:Sousedy mám jen u jedné zdi v obývacím pokoji, strop je vcelku vysoký takže 10 cm mě nevadí.
Moc děkuji za radu atyhle černé špicovité desky nevíte kde by se dali sehnat ? http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... tus-volla/
http://sonsat.sk/produkty-a-sluzby/akus ... ive-prvky/
Ale o dostatocnej pohltivosti pochybujem. Hlavne co sa tyka dolnych kmitoctov. Ako difuzor OK, ale na riesenie odhlucnennia podla mna nedostatocne.
Ale o dostatocnej pohltivosti pochybujem. Hlavne co sa tyka dolnych kmitoctov. Ako difuzor OK, ale na riesenie odhlucnennia podla mna nedostatocne.
Nejde o odhlučnění ale moc se mě to líbí jako dodatečná dekorace.