Izolace

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
pbehal
Kontaktovat uživatele:

Izolace

Příspěvek od pbehal »

Dobrý den všem.
Chtěl bych zvukově odizolovat strop v panelovém bytě a to v obývacím pokoji abych nerušil sousedy hudbou.Může te mě poradit? Chtěl bych koupit nějaký odhlučnovací materyál a schovat ho pod sádrokarton. Jde mě o to jakej materiál a kde ho seženu. Dále ocením všechny názory na vylepšení akustiky v místnosti: co a jak. Na netu jsem vyděl takové černé panely které byli za reproduktorama, vypadalo to moc hezky a věřím, že to mělo i nějaký smysl, jen nevím kde jsem to už viděl.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: Izolace

Příspěvek od Aleska »

Akustický stropní podhled, například Rockfon, nebo Rigips. Od stropu min. 10 cm, opt. 15 cm, prostor plně vyplněn minerální vatou. Nezapomeň zkontrolovat prostupy technologií (topení, voda a pod.), někdy jsou trubky "volně"a zvuk okolo nich volně prochází, někdy jsou i spáry mezi panely pod okny, zamázlé troškou čehosi. Mne to čeká na podzim *headbang*

Odar

Příspěvek od Odar »

Co bocne steny?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Boční stěny nejsou většinou problém - ty se řeší z jiného důvodu.
Taktéž "takové černé panely které byli za reproduktorama" mají jiný význam, nejsou pouhou zvukovou izolací.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Akusticky podhled je skvělá věc a vyřeší dvě mouchy jednou ranou (sousedy i akustiku). Jenže o 15cm nižší strop v paneláku, kde je strop už tak nízký, může být pro někoho problém...

pbehal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbehal »

Sousedy mám jen u jedné zdi v obývacím pokoji, strop je vcelku vysoký takže 10 cm mě nevadí.
Může poslat na odkaz na tu minerální vatu ve stavebnictví se vážně nevyznám :lol:

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Třeba zde.

aretax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aretax »

pbehal píše:Sousedy mám jen u jedné zdi v obývacím pokoji, strop je vcelku vysoký takže 10 cm mě nevadí.
Může poslat na odkaz na tu minerální vatu ve stavebnictví se vážně nevyznám :lol:
Nobasil - majú ho v každom Baumaxe, Hornbachu alebo v iných stavebninách. Ak môžeš, použi tvrdé dosky, aby si nemal plný byt sklenných úlomkov. Ver mi, je to strašné svinstvo, prípadne použi podobný materiál bez sklenných vlákien (poradia Ti). Nikdy by som v byte nepracoval so sklennými vláknami. Je to naozaj nebezpečné, ak sa niekomu z Vás dostanú do tráviaceho a dýchacieho systému, o deťoch ani nehovorím.

pbehal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbehal »

Moc děkuji za radu atyhle černé špicovité desky nevíte kde by se dali sehnat ? http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... tus-volla/

Odar

Příspěvek od Odar »

http://sonsat.sk/produkty-a-sluzby/akus ... ive-prvky/
Ale o dostatocnej pohltivosti pochybujem. Hlavne co sa tyka dolnych kmitoctov. Ako difuzor OK, ale na riesenie odhlucnennia podla mna nedostatocne.

pbehal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbehal »

Nejde o odhlučnění ale moc se mě to líbí jako dodatečná dekorace.

Odpovědět