Není mi to až tak jasné, jak na tohle zapojení dojít, AVR má dva druhy speakers, tedy speakers A (na něm L+R přední,centr,L+R soroundy a zadní soround pro jen jednu sestavu, takže do 6.1) pak ještě speakers B (zde L+R pro druhou zonu,třeba do kuchyně apd.) taky se dají pouštět oboje tedy A+B speakers najednou. Jinak v softweru jde nastavit 7.1/off pro vypnutí druhé zóny ale kam pak respektive odkud přívést signál pro sedmou sestavu, (nepočítám sub. ten je zvlášt z LFR signálu z AVR.
Ať ty manuály v cz pročítám jak pročítám, pořád mi to není jasné, jsou dva(díl jedna a díl dvě) a když se mám něco dozvědět pořád mě to odkazuje na druhý díl co nemám v ruce. Uvažuji o zakoupení páru Wharfedale Diamond 9.DFS, že bych to pole kolem rozšířil, taky jsem ty dipoly slyšel jednou ve studiu a zní to v kině rozhodně lépe než normální regály, no prostě když to ten receiver nabízí tak bych to chtěl využít, ale není mi úplně jasné odkud přivést ten pár co hodím mezi předek a zadek.Místo na to máme teď ideální, co se týče rozmístění.
Taky jsem myslel že NAD T753 je jen do 6.1 ale podle toho co píšou uvnitř těch manuálu to musí jít až do 7.1 Matrixu.
Jestli někdo víte jak na to, budu rád za tip. Díky a veselé vánoce všem.
Jak na 7.1 na AVR NADT753
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak na 7.1 na AVR NADT753
Pokiaľ chceš NAD T753 používať na 7,1 kino je nutné si dokúpiť buď výkonový monoblok, ale jednoduchšie 2 kanálový koncový zosilňovač. Monoblok sa pripája na Surround Back R v sekcii Audio Pre-Out na zadnom panely receivera. Samozrejme je nutné to nakonfigurovať v menu receivera. Myslím že lepším riešením by bolo dokúpenie klasického stereo koncáku, ktorý by si pripojil na hlavné reprosústavy. Tým pádom by sa ti uvolnili v receivery 2 kanály pre Surround Back. V tomto prípade treba na receivery vytiahnuť premosťovacie svorky Front L/R -- Main In v sekcii Audio Pre-Out . Do uvoľnených RCA Main in pripojíš Surroun BACK R a z RCA Front L/R vyvedieš signál do stereo koncového zosilňovača.
pardón, ale koľko máš filmov nahratých v 7,1? Ja nepoznám žiadny ...
-
- Kontaktovat uživatele:
Marek+K : Díky, pomalu mi to vcera došlo, teda to že je vzadu jen Pre out z toho posledního kanálu a že musím použít koncák tedy main-in z jiného zesíku, ale nenapadlo mě to co mi radíš, a sice využít MAIN IN co mám dávno volný, právě že já používám pro přední kanály koncák C272 takže už od novoty mám ty MAIN Iny dva volné, takže pokud to dobře chápu, jeden použiju pro ten Soround Back R Pre-Out co je dole a pak jen vyvedu kabely k repro z určeného výstupu pro právě to repro a v softweru nastavím 7.1, / Off tím off vlastně vyřadím druhou zónu což mi nevadí protože žádnou nevyužívám. Takže takto by to šlo asi nejlépe.
-
- Kontaktovat uživatele:
durgo: ani jeden to je jasné, zatím jsem viděl jen něco málo v 6.1 . Já nic nezbírám, teda z filmu, jen hudbu, a pro filmy chodím do půjčoven, ty pak nagrabčim a až se na ně mrknem tak je z HDD mažu,někdy hned někdy za půl roku, podle toho kolik místa potřebuji a jak dobrý byl film.
K tématu 7.1 ale asi tolik, ten Matrix mód jde přece nasimulovat i ze sterea ne? Stejně jako Neo šestky, ty jdou taky ze sterea do 5.1.
Ruce do ohně za to nedám, ale myslím že by to mělo jít,podle toho manuálu to tak chápu, ale třeba se pletu, pak by to skutečně řešit nemělo význám, jak píšeš.
Ještě řeším jednu maličkost a sice, prodat Evo 10-ky co mám vzadu a koupit místo nich ze stejné řady dipoly, já jsem je jednou šlyšel a ten zvuk se při těch filmech šíří lépe do prostoru kolem, jde mi jen o filmy, málokdy totiž u hudby (koncerty) používám něco jiného než 2.0.
Takže to řeším fakt jen pro filmy, jakou máš zkušenost ty s rozdílem mezi regálovými repro a dipoly v kině? Jo a taky tak uvažuji z důvodu toho, že ty dipoly se lépe do interiéru osazují, prostě je jen pověsíš na zeď a je to, nehrozí žádná kolize, kdežto u regálu potřebuješ stojany a celé to vždycky krapet zavází, teda u nás ne zase tolik ale často si říkám, kdy mi do nich někdo vrazí a bude pohroma, pak už je nikdy neprodám a budu na ně koukat denně jak jsou dojebané, doufám že mi rozumíš, jde mi o to že ty dipoly bych pověsil jak obraz do stejného místa kde mám ty regály a už by mě to netrápilo, samozřejmě ale ne na úkor zvuku, to bych nerad pak měnil. Jinak to 7.1 je spíše sekundární úvaha, primární je ta případná záměna, taky bych ty Evo 10-ky i s originál stojany mohl prodat pořád dráž než stojí ty dipóly, takže nic neztratím.
K tématu 7.1 ale asi tolik, ten Matrix mód jde přece nasimulovat i ze sterea ne? Stejně jako Neo šestky, ty jdou taky ze sterea do 5.1.
Ruce do ohně za to nedám, ale myslím že by to mělo jít,podle toho manuálu to tak chápu, ale třeba se pletu, pak by to skutečně řešit nemělo význám, jak píšeš.
Ještě řeším jednu maličkost a sice, prodat Evo 10-ky co mám vzadu a koupit místo nich ze stejné řady dipoly, já jsem je jednou šlyšel a ten zvuk se při těch filmech šíří lépe do prostoru kolem, jde mi jen o filmy, málokdy totiž u hudby (koncerty) používám něco jiného než 2.0.
Takže to řeším fakt jen pro filmy, jakou máš zkušenost ty s rozdílem mezi regálovými repro a dipoly v kině? Jo a taky tak uvažuji z důvodu toho, že ty dipoly se lépe do interiéru osazují, prostě je jen pověsíš na zeď a je to, nehrozí žádná kolize, kdežto u regálu potřebuješ stojany a celé to vždycky krapet zavází, teda u nás ne zase tolik ale často si říkám, kdy mi do nich někdo vrazí a bude pohroma, pak už je nikdy neprodám a budu na ně koukat denně jak jsou dojebané, doufám že mi rozumíš, jde mi o to že ty dipoly bych pověsil jak obraz do stejného místa kde mám ty regály a už by mě to netrápilo, samozřejmě ale ne na úkor zvuku, to bych nerad pak měnil. Jinak to 7.1 je spíše sekundární úvaha, primární je ta případná záměna, taky bych ty Evo 10-ky i s originál stojany mohl prodat pořád dráž než stojí ty dipóly, takže nic neztratím.
Super myslím že NAD C272 je pre hlavné repro skvelý koncák. Ak by si chcel môžeš v budúcnosti kľudne používať aj druhú zónu, je vyvedená na zadnom panely na RCA -- MS OUT, len musíš opäť použiť externý stereo koniec (alebo nejaký prebytočný stereo zosík). Druhá zóna sa ovláda nezávisle na hlavnej zostave tým malým kartovým diaľkačom, ktorý bol pribalený pri T753. Len pozor druha zóna nedokáže zobrať signál z digitálnych vstupov.