Jak na poslech v blízkém poli ?
Jak na poslech v blízkém poli ?
Ahoj. Svoje hlavní reprobedny mám v rovině vzdálené asi 3m. Úplně obyčejné ,trochu upravené, větší regálovky na stojanech, firma AQ. A protože zesilovač disponuje přepínačem repro, líbily by se mi ještě jedny menší bedýnky pro tichý poslech z jednoho metru. Když v noci všechno ztichne, pustit si potichoučku příjemné melodie z bedýnek, hrající spíš na efekt než na realitu. Nevymýšlím si pitomosti?
Re: Jak na poslech v blízkém poli ?
A čo tak skúsiť slúchadlá? Inak hlúposti si nevymýšľaš a pokojne môžeš skúsiť blízky posluch aj s tým, čo máš - možno ťa to príjemne prekvapí.
Jak velká je Tvoje poslechová místnost ? Druhý pár boxů...hmm, je to možné ale spíš zavést do vedlejšího pokoje či tak nějak. Napadlo mě rovněž přidrátnout k zesíku Pioneer další dvojici menších bedýnek Technics SB CS-60 levných z místního hi-fi bazaru...zatím zvažuji účelnost investice.
Určite. Ja počúvam v báze (1,8m), viacmenej v strede miestnosti (20m2) veľké repro a myslím, nemám problémy ani s ľavopravým, predozadným priestorom ani zrozumiteľnosťou prednesu. Netreba počúvať vo veľkej hlasitosti, módy miestnosti sa nevybudia tak, ako vo väčšej hlasitosti, sluchová únava je minimálna. Malé regálovky počúvam v ešte menšej báze s detto výsledkami. Slúchadlový posluch je perfektný, ale je to iná filozofia vnímania zvuku.Historik píše:A čo tak skúsiť slúchadlá? Inak hlúposti si nevymýšľaš a pokojne môžeš skúsiť blízky posluch aj s tým, čo máš - možno ťa to príjemne prekvapí.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
štětináč:
A co konkrétně ti na zvuku tvých beden při poslechu v blízkém poli nevyhovuje?
A co konkrétně ti na zvuku tvých beden při poslechu v blízkém poli nevyhovuje?
Můžeš ty menší bedny zapojit do série mezi živé vývody front sestav a máš odvozenou quasi kvadrofonii podle syst. Hefler-Gerzon.