Jak na "univerzální" zvuk ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
štětináč
Kontaktovat uživatele:

Jak na "univerzální" zvuk ?

Příspěvek od štětináč »

Pardon za tak blbou otázku.
Trvalo mi dva roky boje, než jsem vyřešil poslech v ložnici. Regálová repra zakoupená, zesilovače vyrobené. Vše za opravdu malé peníze. Chtěný fór je v tom, že mi jedna sestava poskytuje pohodový líbivý zvuk, druhá spíše dynamičtější, monitorový. Toto bych rád v obýváku skloubil do jednoho systemu. Reprosoustav bych měl dost,na výběr,takže myslím, že hledám ten správný zesilovač :dynamický, přiměřeně neutrální, ne zbytečně výkonný. Hudbu vnímám jako celek, HIFI uši už nemám. Mám tedy Yamahu AS 500, je /ne/?příjemně neutrální, a nějak tomu chybí ten drajv.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak na "univerzální" zvuk ?

Příspěvek od PavelDosko »

poskladat to z co nejmene zkreslujicich komponent

jirka86
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka86 »

Creek evo 50A

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

A skúsil si použiť na tej Yamahe korekcie? Možno to nie je práve najhifistickejšie riešenie, ale u mňa (AS701) to vcelku zaberá.
Pri niektorých mdlejších nahrávkach používam trochu (asi o 1/4tinu) dvihnutý bas a trochu viac (skoro o polovicu) dvihnuté výšky a hneď to má iné grády. Inak hrám na "direkt". Samozrejme záleží aj od reprákov a akustiky.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Mám v bytě také dvě sestavy. Trvalo mi delší dobu než jsem si ověřil, že ten "příjemný, líbivý" zvuk, který produkuje sestava v ložnici, je dán primárně poslechovým prostorem. Když vezmu celou sestavu z ložnice a přemístím jí do obýváku, tak tam hraje stejně "monitorově" jako ta druhá. Jinak bych souhlasil s @JV, že zejména při tichém poslechu je "loudness" docela šikovná. I když jí sám nemám, ale mně v ložnici basy přidává místnost, resp. umístění repro.

Odpovědět