jak nejlíp vyčistit staré RCA konektory?
jak nejlíp vyčistit staré RCA konektory?
Zdar,
Mám na opravu 20 let staré konektory, kde každý je pořád za cca tisícovku. Tzn. rád bych je zrenovoval..
Konektor je po tech letech zamaštěný a taková ta jemná špína nebo nános zalezlý na povrchu i uvnitř.
Potřeboval bych ho trochu vyčistit a nezničit. Máte nápad nebo zkušenost jak nejlíp?
Zatím mne napadlo ho strčit do myčky(což je asi blbost..) nebo pořádně líhem a tamponkem..
Ještě nějaké lepší tipy, prosím? Díky.
Mám na opravu 20 let staré konektory, kde každý je pořád za cca tisícovku. Tzn. rád bych je zrenovoval..
Konektor je po tech letech zamaštěný a taková ta jemná špína nebo nános zalezlý na povrchu i uvnitř.
Potřeboval bych ho trochu vyčistit a nezničit. Máte nápad nebo zkušenost jak nejlíp?
Zatím mne napadlo ho strčit do myčky(což je asi blbost..) nebo pořádně líhem a tamponkem..
Ještě nějaké lepší tipy, prosím? Díky.
Re: jak nejlíp vyčistit staré RCA konektory?
Nedávno tu proběhla ultrazvukova čistička. Nebo holt vatička na šperky. Bývala růžová, dneska snad modrá.
jo, tak omlouvám se už vidím že se to tu x-krát řešilo..
S jakým výsledkem?
ja by som tie konektory asi len vystriekal izopropyl alkoholom v spreji. max to donho namocil a stetcekom alebo jemnou kefkou "vydrbal"
jednoznačne IZOPROPYLALKOHOL, nič iné nepotrebuješ.
Díky, objednal jsem..
-
TRANSIWATT
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na povrchové úpravě. Pokud jsou postříbřené, korodují, hnědnou působením síranů, tam je dobrá tá vata na stříbro anebo SITOL (starší-SIDOL), pak důkladně opláchnout. Přípravky také nepříjemně páchnou čpavkem, ale jsou účinné. Pro mastnou špínu stačí ten Izopropanol nebo tech.benzin. Zkoušet.
Jakej je váš názor na zastříknutí vyčištěného konektoru teflonovým olejem? Kontaktu by to nemělo vadit, kov se olejem prodře a jinak mě nenapadá, čemu by to mohlo vadit.
Pokud jsou konektory stříbrný, tak nejlepší je to celý odmastit pomocí technickýho benzínu, nebo lihu (nižší účinek) a pak použít čistič stříbra.Pak přeleštit.Pro dlouhodobou stabilizaci lesklýho povrchu by se hodilo konektory přelakovat bezbarvým lakem (samozřejmě po zamaskování dotykovejch ploch).
Nejjednodušší čistič stříbra je horká voda, kuchyňská sůl a kus alobalu (nebo hliníková lžíce na míchání).
Nejjednodušší čistič stříbra je horká voda, kuchyňská sůl a kus alobalu (nebo hliníková lžíce na míchání).
kabelguru.cz
-
TRANSIWATT
- Kontaktovat uživatele:
To Jarda69 - teflonový olej.
Každý olej časem houstne, povrch bude lepivý a bude na sebe chytat prach, za dva roky pak řešíme otázku z nadpisu.
Šeďoure, o tom jsem slyšel kdysi a zapoměl, ale ten hliník se solí vyzkouším.
Celková prevence , konečné řešení problému: ponahrazovat postupně všechny konektory za zlacené. Prý jsou dobré i ty co jsou pokoveny vrstvou Au-Ni , jsou bílé.
Každý olej časem houstne, povrch bude lepivý a bude na sebe chytat prach, za dva roky pak řešíme otázku z nadpisu.
Šeďoure, o tom jsem slyšel kdysi a zapoměl, ale ten hliník se solí vyzkouším.
Celková prevence , konečné řešení problému: ponahrazovat postupně všechny konektory za zlacené. Prý jsou dobré i ty co jsou pokoveny vrstvou Au-Ni , jsou bílé.
hodíš do hydroxidu a oplachnes vodou vono to sezere všechen bordel , sidol vata na stribro tim to jen mechanicky odrez, to je pro kutily a zeny v domacnosti , pokud to jako chces mit puvodni todleto to bylo ještě před 2 mesici hromada cernyho neceho a to je mosaz a litina niklovany a postribrene

Tak to drbu Štětcem v tom isopropylalkoholu a zdá se, že to bude stačit. Dík