Jak připojit reproduktory?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
kouda
Kontaktovat uživatele:

Jak připojit reproduktory?

Příspěvek od kouda »

Dobrý den,

do nového minihifi potřebuji zapojit mé staré reproduktory, které jsem měl v předchozí staré hifi zapojeny přes klasickou černou a červenou svorku zezadu na hifi do které jsem zastrčil obnažený konec dvojlinky. Nyní v hifi, které si chci koupit nejsou svorky pro reproduktory, ale jsou tam natvrdo nějaké přípojky. Je možnost upravit dvojlinku k reproduktorům tak, aby se dala zapojit do této přípojky na novém spotřebiči? Níže zasílám odkaz, kde pro proklikání obrázku je jeden, kde je vidět zezadu přípojka pro repro.

Musel jsem to popsat takto polopatě, protože jsem úplný lajk a neznám ty správné termíny. Omlouvám se.

Předem moc děkuji za radu.

k.

http://www.edigital.cz/Mikro-HiFi-syste ... .html.html

petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak připojit reproduktory?

Příspěvek od petrL »

Na tom obrázku není nic vidět, takže jestli chceš poradit, tak najdi nějaký větší. Vidět je jenom to, že reproduktory nemají žádný přívod. Signál se asi přenáší telepaticky.

kouda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kouda »

Omlouvám se, nepřesně jsem se vyjádřil. Myslel jsem přípojky na přehrávači - jak do těchto přípojek připojit klasickou dvojlinku, kterou jsem měl do starého spotřebiče připojenou přes ty klasické svorky...

boxer

Příspěvek od boxer »

Podle všeho je to Ťingťong vidlice, která nevím kde se dá koupit.
Tyto to nebudou.
Obrázek
Budeš asi muset použít ty s originálních beden. Nebo vyzkoušet nějaké Pin konektory.
Obrázek

kouda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kouda »

No a pokud bych chtěl použit ty z nových beden, tak to mohu udělat takto?
- Tu dvoulinku z nových beden přešmiknout a ten kus s těmi koncovkami něčím spojit na tu původní dvoulinku k těm starým repro? No a pokud bych někdy chtěl náhodou použít ty nové repro, tak to něčím zase spojit na to šmiknuté původní místo?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pokud neseženeš origoš koncovku (zástrčku) tak jiné pomoci asi nebude než to "šmiknout" a správně propojit, nevypadá to hezky ale funguje.

sekal

Příspěvek od sekal »

Zkus se obrátit na tuzemské zastoupení (http://www.samsung.com/cz/info/contactus.html), zda by ti nebyli ochotni dodat origin. reprod. kabely s již nalisovaným konektorem. Vypadá to nějak takto : http://www.ebay.co.uk/itm/SAMSUNG-DVD-H ... 1012704132. Pokud by to nešlo, je možné ty kabely koupit v zahraničí (třebas na ebayi), ale vyjde tě to trochu dráž.

Řešení, které navrhuje Lechos, je sice funkční, ale moc se mi nelíbí. Při přepojování si musíš dát pozor na dodržení správné polarity a kabely v místě spoje řádně zafixovat (např. letováním) a také zaizolovat izolač. páskou, příp. i bužírkou.

Odpovědět