Jak propojit?
Jak propojit?
Potřebuju radu,jak propojit komponenty.
Konkrétně se mi jedná o správné propojení CD přehrávače,sluchátkového zesilovače a integrovaného zesilovače.
Jelikož mám rád sluchátkový poslech,tak používám externí sluchátkový zesilovač CREEK.Teď to mám zapojeno,tak,že na výstupu CD přehrávače mám rozbočku RCA Cinch a jeden kabel vedu do int.zesilovače a druhý do sluchátkového zesilovače.Délky kabelů jsou 0,5 m a 1m.
Druhá možnost jak vést signál je podle doporučení firmy CREEK a to z CD do vstupu sluchátkáče jeden kabel a druhý kabel z výstupu sluchátkáče do int.zesilovače.
Tady už by mi to vycházelo,že oba dva kabely bych musel mít metrové a to už by od CD k integráči vedla 2m signálová cesta a to se mi zdá být hodně.
Dotaz tedy zní,která varianta je podle Vás z hifistického hlediska ta správná.
Předem děkuji všem za případné názory.
Konkrétně se mi jedná o správné propojení CD přehrávače,sluchátkového zesilovače a integrovaného zesilovače.
Jelikož mám rád sluchátkový poslech,tak používám externí sluchátkový zesilovač CREEK.Teď to mám zapojeno,tak,že na výstupu CD přehrávače mám rozbočku RCA Cinch a jeden kabel vedu do int.zesilovače a druhý do sluchátkového zesilovače.Délky kabelů jsou 0,5 m a 1m.
Druhá možnost jak vést signál je podle doporučení firmy CREEK a to z CD do vstupu sluchátkáče jeden kabel a druhý kabel z výstupu sluchátkáče do int.zesilovače.
Tady už by mi to vycházelo,že oba dva kabely bych musel mít metrové a to už by od CD k integráči vedla 2m signálová cesta a to se mi zdá být hodně.
Dotaz tedy zní,která varianta je podle Vás z hifistického hlediska ta správná.
Předem děkuji všem za případné názory.
Re: Jak propojit?
To takhle nejde nazývat z "hifistického hlediska". Je to o výstupní impedanci toho CD přehrávače a jaký proud zvládne dodat jeho výstup. Mám z předzesilovače 3,5 metru dlouhé kabely. Z hifistického hlediska je poslech na sluchátka špatně.
Mám z předzesilovače 3,5 metru dlouhé kabely
Z hifistického hlediska je poslech na sluchátka špatně.
to zas bude ...

Z hifistického hlediska je poslech na sluchátka špatně.

Jsou-li balancovane, treba 50... (a nejsou-li, tak 3,5 metru se porad jeste snese) :))boxer píše:Mám z předzesilovače 3,5 metru dlouhé kabely :o :shock:
K puvodnimu dotazu: viz http://www.rane.com/note109.html. To neni sice hifisticky popis, ale technicky, nicmene na hifisticky pristup bych se radeji neptal... ;)))
Je to tak. 3,5 metru symetrického kabelu. Výstupní impedance ML No.380 je 5 ohm. Takový DrTzeel má své special koaxiální propojení na 75 Ohm. Grantují tuším 10 metrů. V případě proudového propojení jako má Krell je garantováno 100 metrů bez ovlivnění. Jednou s tím pokud vím blbnul i PMA.
A ten poslech na sluchátka neberte vážně. Ale opravdu jsem neslyšel ještě nikdy sluchátka, po kterých bych mohl s klidným svědomím prodat aparát a zůstat už jen u sluchátek. To snad všichni uznají, že to prostě nejde srovnávat.
A ten poslech na sluchátka neberte vážně. Ale opravdu jsem neslyšel ještě nikdy sluchátka, po kterých bych mohl s klidným svědomím prodat aparát a zůstat už jen u sluchátek. To snad všichni uznají, že to prostě nejde srovnávat.
Pasul
Nejde mi o nějaké "úbytky" na 3.5 m. I když zase z druhé strany se hájendově vždy razí čím kratší projení je nejvječí nejvíc hifi.
Ale nějak mi nejde do kebule,jak to máš doma,když od předzesu ke koncáku máš 3.5 m. To máš arénu?
Počítám 0,7 m od předzesu na zem,pak 2,8 ke koncáku a od něj alespoň 0,5 m do bedny. To je suma bedny od sebe 6m.
Jedině,kdyby jsi měl rack mimo střed beden a tahal to k nim "ze strany", To pak hej.
Nejde mi o nějaké "úbytky" na 3.5 m. I když zase z druhé strany se hájendově vždy razí čím kratší projení je nejvječí nejvíc hifi.
Ale nějak mi nejde do kebule,jak to máš doma,když od předzesu ke koncáku máš 3.5 m. To máš arénu?
Počítám 0,7 m od předzesu na zem,pak 2,8 ke koncáku a od něj alespoň 0,5 m do bedny. To je suma bedny od sebe 6m.
Jedině,kdyby jsi měl rack mimo střed beden a tahal to k nim "ze strany", To pak hej.
Přesně tak. Rack je zcela mimo na straně a kabely vedou tedy ze strany k monoblokům, které jsou na zemi mezi reprosoustavama.
To neni o ubytcich, ale o ruseni zvenku. A "co nejkratsi kabely" neni jen hifi zasada, ale i velmi rozumna technicka a fyzikalne oduvodnitelna :))boxer píše: Nejde mi o nějaké "úbytky" na 3.5 m. I když zase z druhé strany se hájendově vždy razí čím kratší projení je nejvječí nejvíc hifi.
Stínění to chrání. Zase na stereo rozměr poslechu je ideální,když mezi bednama nic není a tak to jina nejde,než to má Pasul.
Obojí má svoje,já bych bral Pasulovo ustavení i za cenu delších káblíků.
Obojí má svoje,já bych bral Pasulovo ustavení i za cenu delších káblíků.
Tady mě napadá jedna situace, kdy takové tvrzení okamžitě dostane na prdel. Je fakt, že jde o zcela jiný obor, ale jednou jsem použil velice krátký kabel mezi dvěmi procesorovými kartami pro komunikaci a prostě to nefunguje, dokud se ten kabel neprodloužil o 30 cm. Cha. Ale nešlo o audio. Takže v pohodě.david píše:To neni o ubytcich, ale o ruseni zvenku. A "co nejkratsi kabely" neni jen hifi zasada, ale i velmi rozumna technicka a fyzikalne oduvodnitelnaboxer píše: Nejde mi o nějaké "úbytky" na 3.5 m. I když zase z druhé strany se hájendově vždy razí čím kratší projení je nejvječí nejvíc hifi.)

Jak jsem předpokládal,rady jsem se nedočkal.
Rada hifi studia Melissa zní:zapojit sluchátkáč na výstup REC OUT Vincenta.
Nakonec jsem ten telefon stejně musel zvednout.
Rada hifi studia Melissa zní:zapojit sluchátkáč na výstup REC OUT Vincenta.
Nakonec jsem ten telefon stejně musel zvednout.