Zdravím,
nemáte někdo dobrou radu – popřípadě kde se zeptat – JAK propojit např. audio věž, walkamana s pc za účelem měření „wow and flutter „?
Tedy jde asi o kabel, zvolený výstup a pak vstup zvukovky na PC ( je třeba zakoupit nějakou SB nebo stačí pro obyčejné měření integrovaný čip na mb? )
Zatím mám free verzi programu wfgui, zakoupím když tak jiný program
Děkuju moc
Jirka
Jak propojit třeba walkmana s pc - za účelem měření
Re: Jak propojit třeba walkmana s pc - za účelem měření
Jak píšeš, gablikem propoj zdroj se vstupem na MB v PC a měř pomocí programu, který máš. Otázka je co ten MB umí dávat a jestli to programu bude stačit.
-
jardalukas
- Kontaktovat uživatele:
Ideální pro měření waf v domácích podmínkách a bez absence měřících přístrojů, použití třeba této aplikace NAK T-1000 Audio Analyzer http://www.anaxwaves.com/NAKT100/
Pozor aplikace je placená, ale narozdíl od ostatních je opravdu funkční, kopíruje vlastně železo od Nakamichi které se dnes dá už obtížně sehnat a je za pekelné peníze. Navíc umí tato aplikace měřit vše a jedinou podmínkou je použití kvalitnější zvukovky. Vlastně, čím lepší zvukovka, tím lepší a přesnější výsledky.
Dále budeš potřebovat měřící kazetu a nebo kazetu nahranou na opravdu kvalitním tape decku. Na eBay se dá koupit a nebo celá sada těchto kazet.
A propojení walkmanu pak asi minijack na RCA, to si buď doma uděláš sám a nebo koupíš za pár korun.
Takže tak.
Pozor aplikace je placená, ale narozdíl od ostatních je opravdu funkční, kopíruje vlastně železo od Nakamichi které se dnes dá už obtížně sehnat a je za pekelné peníze. Navíc umí tato aplikace měřit vše a jedinou podmínkou je použití kvalitnější zvukovky. Vlastně, čím lepší zvukovka, tím lepší a přesnější výsledky.
Dále budeš potřebovat měřící kazetu a nebo kazetu nahranou na opravdu kvalitním tape decku. Na eBay se dá koupit a nebo celá sada těchto kazet.
A propojení walkmanu pak asi minijack na RCA, to si buď doma uděláš sám a nebo koupíš za pár korun.
Takže tak.
Díky za tip, SB seženu cena SW jde, takže musím sehnat tu kazetu (ta moje, poté co sem na vozíku a chytnul sem raka) mi vše vyhodila (včetně ocsiloskopu a i té kazety se 400hz atd.) Kabel - jack musím taky koupit - ne že bych to nezbaslil - ale už nemám jemnou motorku. Jinak mám sestavu Technics a v ní dva čerstvě opravené decky ( a to nejen kondíky, ale i mechaniku - včetně nastavení) - RS BX501 a BX626 - tak snad budou na kalibraci stačit. Čisté pásky (Type II) mám taky. Největší prdel bude zapojení vysvětlit ženě 
-
jardalukas
- Kontaktovat uživatele:
Na speed and W&F nastavení, by jsi měl použít kazetu 3000 Hz (a nebo 3150 Hz). Úroveň -10dB
Kazeta 400Hz se používá pro nastavení výstupní úrovně.
Ono vybavit se jenom tím základním stojí dnes pěkné peníze...
Kazeta 400Hz se používá pro nastavení výstupní úrovně.
Ono vybavit se jenom tím základním stojí dnes pěkné peníze...
Nemám sice na rozhazování, ale do hospody už nepůjdu
Taky dost ušetřím za hadry (stačí už mi jen jedny boty a tepláky nebo kraťasy)