Jak propojit třeba walkmana s pc - za účelem měření

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
JiriNov
Kontaktovat uživatele:

Jak propojit třeba walkmana s pc - za účelem měření

Příspěvek od JiriNov »

Zdravím,

nemáte někdo dobrou radu – popřípadě kde se zeptat – JAK propojit např. audio věž, walkamana s pc za účelem měření „wow and flutter „?
Tedy jde asi o kabel, zvolený výstup a pak vstup zvukovky na PC ( je třeba zakoupit nějakou SB nebo stačí pro obyčejné měření integrovaný čip na mb? )
Zatím mám free verzi programu wfgui, zakoupím když tak jiný program

Děkuju moc
Jirka

Pan Jan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak propojit třeba walkmana s pc - za účelem měření

Příspěvek od Pan Jan »

Jak píšeš, gablikem propoj zdroj se vstupem na MB v PC a měř pomocí programu, který máš. Otázka je co ten MB umí dávat a jestli to programu bude stačit.

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardalukas »

Ideální pro měření waf v domácích podmínkách a bez absence měřících přístrojů, použití třeba této aplikace NAK T-1000 Audio Analyzer http://www.anaxwaves.com/NAKT100/
Pozor aplikace je placená, ale narozdíl od ostatních je opravdu funkční, kopíruje vlastně železo od Nakamichi které se dnes dá už obtížně sehnat a je za pekelné peníze. Navíc umí tato aplikace měřit vše a jedinou podmínkou je použití kvalitnější zvukovky. Vlastně, čím lepší zvukovka, tím lepší a přesnější výsledky.
Dále budeš potřebovat měřící kazetu a nebo kazetu nahranou na opravdu kvalitním tape decku. Na eBay se dá koupit a nebo celá sada těchto kazet.
A propojení walkmanu pak asi minijack na RCA, to si buď doma uděláš sám a nebo koupíš za pár korun.

Takže tak.

JiriNov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JiriNov »

Díky za tip, SB seženu cena SW jde, takže musím sehnat tu kazetu (ta moje, poté co sem na vozíku a chytnul sem raka) mi vše vyhodila (včetně ocsiloskopu a i té kazety se 400hz atd.) Kabel - jack musím taky koupit - ne že bych to nezbaslil - ale už nemám jemnou motorku. Jinak mám sestavu Technics a v ní dva čerstvě opravené decky ( a to nejen kondíky, ale i mechaniku - včetně nastavení) - RS BX501 a BX626 - tak snad budou na kalibraci stačit. Čisté pásky (Type II) mám taky. Největší prdel bude zapojení vysvětlit ženě :)

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardalukas »

Na speed and W&F nastavení, by jsi měl použít kazetu 3000 Hz (a nebo 3150 Hz). Úroveň -10dB
Kazeta 400Hz se používá pro nastavení výstupní úrovně.
Ono vybavit se jenom tím základním stojí dnes pěkné peníze...

JiriNov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JiriNov »

Nemám sice na rozhazování, ale do hospody už nepůjdu :) Taky dost ušetřím za hadry (stačí už mi jen jedny boty a tepláky nebo kraťasy)

Odpovědět