Jak vylestit akryl plastovy kryt na gramofonu?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Teti
Kontaktovat uživatele:

Jak vylestit akryl plastovy kryt na gramofonu?

Příspěvek od Teti »

Nevite jak ucinne vylestit akryl plast na gramofonu? Jakye pripravky, postupy?
Jsou tam velice jemne ryhy. Super stav na 40 let stary gramofon, ale ja chci aby vypadal jako naprosto novy.
Kryt jde velice jednoduse oddelat.

Obrázek

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vylestit akryl plastovy kryt na gramofonu?

Příspěvek od Zdeny »

Tohle jsem řešil un svého Sanya TP 1000.

Šel jsem na to "od lesa" a řekl jsem si, že když dokážu rozleštit lak na uatě, dokážu rozleštit i plexisklo. Vzal jsem vibrační brusku, na ni uchytil filc, vzal jsem Tempo na stré laky a začal. Pomhodině jsem toho nechal, protože hrozilo, že kryt se teplet bude deformovat. po vychladnutí jsem ho umyl, a shledal, že velké rýhy jsou sice pryč, ale kryt je celý matný. Tak to je dobrá zpráva, jsem si řekl. Vzal jsem tedy TEMPO na nové laky a davaj znovu - podotýkám, že jsem vyměnil i filc za nový. Po hodině to začalo nabírat vzhled. Umyl jsem to, a vzal jsem leštěnku na auto Turtle Wqay Magic šedé barvy na bezbarvé laky a znovu filc a davaj.
Za půldne byl (resp. stále JE) kryt jako nový :-) A stálo mě to asi 50kaček za jedno Tempo a 4 hodinky práce a trocha proudu za vibrační brusku. (Bosch).

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

*2thumbsup* Bosch - to musel byt adrenalin,ale kdyz vse dopadlo v pohode,tak je to super :-)

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

prodavaji se takove tmely i na celni skla aut... kdyz jsou praskliny apod... proste to vytmeli - to aby jste nekupovali nove sklo....
no ja nevim kde a jak se to jmenuje... ale tuhle jsme se pri ceste z prace o tom bavili... jako o nouzovce za par kacek...
...snad by to slo i na plexi...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Patmann píše:*2thumbsup* Bosch - to musel byt adrenalin,ale kdyz vse dopadlo v pohode,tak je to super :-)
Bosch patřil v době pořízení mězi nejlepší hobby stroje:-)

Odpovědět