jak vyměnit přenosku u revox bd 70
jak vyměnit přenosku u revox bd 70
zdravím muzu koupit revox , ale je tam potřeba vyměnit přenosku , nikdy jsem to nedelal... muzete poradit nebo je nutny servis....
Re: jak vyměnit přenosku u revox bd 70
Co je to revox bd 70?
Re: jak vyměnit přenosku u revox b 790
draja píše:zdravím muzu koupit revox , ale je tam potřeba vyměnit přenosku , nikdy jsem to nedelal... muzete poradit nebo je nutny servis....
Není nutný servis. Je tam normální půlpalcové uchycení. Chce to ale jemnocit, není tam dvakrát ideální přístup. Jsou tady nejméně 3 uživatelé, kteří mají praktické zkušenosti.
- liboraudiotechnika
- Kontaktovat uživatele:
Revox B790 ke svojí maximální spokojenosti vlastním. Vyměnit přenosku není žádný problém, při nákupu je akorát třeba dávat pozor, aby šla přenoska přišroubovat zespodu (tj. neměla závity pro šroubky v sobě ale průchozí díry) což je ale většina, takže bez problému. Další nastavení je popsáno v servisním manuálu, který je volně ke stažení přímo na stránkách revoxu.
Jednoduše, 2 šroubky, 4 piny, hodinářský šroubováček a jemné prsty...jenom dodržet zapojení
většinou bývá:
(R+) červeny kablik na červená (signál)
(R-) zelený kablik na plech (zem)
(L+) bílý kablik na bílý (signál)
(L-) černy kablik (někdy modrý) na modrý (zem)
náhodným přehozením se sice nic nestane ale nebude hrát pořádně. Neulomit ohybáním staré křehké vývody z ramínka.
Výběr 1/2" přenosek je široký, Shure, Ortofon, AT...sférické (kuželové), eliptické (dražší ale lepší snímavost drážky), MM i MC pokud zesík má šaltr PHONO MM/MC, většinou ano. Pravda, ReVoX si zaslouží něco lepšího.
většinou bývá:
(R+) červeny kablik na červená (signál)
(R-) zelený kablik na plech (zem)
(L+) bílý kablik na bílý (signál)
(L-) černy kablik (někdy modrý) na modrý (zem)
náhodným přehozením se sice nic nestane ale nebude hrát pořádně. Neulomit ohybáním staré křehké vývody z ramínka.
Výběr 1/2" přenosek je široký, Shure, Ortofon, AT...sférické (kuželové), eliptické (dražší ale lepší snímavost drážky), MM i MC pokud zesík má šaltr PHONO MM/MC, většinou ano. Pravda, ReVoX si zaslouží něco lepšího.
A hlavne take jeste nezapomenout spravne nastavit, za pomoci nejake osvedcene sablony! 
Sorry,
ale teprve ted mi doslo, ze B790 je "tangencial", takze to serizovani podle sablony odpada....
(Mam toho momentalne nejak moc.....
)
ale teprve ted mi doslo, ze B790 je "tangencial", takze to serizovani podle sablony odpada....
(Mam toho momentalne nejak moc.....
A já jsem myslel, že si děláš pr
Dell.
Dell.
Mel jsem v patek s kamarady Revival („GlenDronach Revival“
) a jen tak mimo pokec (a poslech) jsem to tu "jednim okem" procital, no a delal machra.
Ten “prevít” ma ale 46% a tak jsem byl mirne mimo.
Kdyz jsem si to tu, po jejich odchodu, precetl poradne, myslel jsem si taky, ze si delam asi P.R.D...L…
Ten “prevít” ma ale 46% a tak jsem byl mirne mimo.
Kdyz jsem si to tu, po jejich odchodu, precetl poradne, myslel jsem si taky, ze si delam asi P.R.D...L…