Jak vypínat komponenty?
Jak vypínat komponenty?
Rád bych se zeptal jestli hifi komponentům může poškodit vypínání vypnutím přepěťové ochrany, ve které jsou zapojené. Zesilovač, DAC i phono preamp mám v jedné zásuvce a tohle je samozřejmě nejjednodušší způsob. Variace otázky: může phono pre amp (Rí Audio Paschtika) jet nonstop?
Díky!
Díky!
Re: Jak vypínat komponenty?
Zesilovač zapínám jako poslední v řetězci, vypínám jako první.
Když ti nevadí nepatrně zvýšená spotřeba el. proudu, není důvod vypínat phono předzesilovač.
Když ti nevadí nepatrně zvýšená spotřeba el. proudu, není důvod vypínat phono předzesilovač.
Já při odchodu z domu vypínám hlavní jistič celého domu v rozvodné skříni

...a co na to mražák?lidumil píše:Já při odchodu z domu vypínám hlavní jistič celého domu v rozvodné skříni![]()
![]()

Ten nemám a ani lednici a topím uhlím a dřevem v kombikotli.

-a pivo pro sichr chladí na sedmém schodu 

Jak to víš? Mám dost hlubokej sklep 

Kdyžtak už mrazák,ten mrazí a ne mraží 

To jsi mi vzal z huby!Paul píše:-a pivo pro sichr chladí na sedmém schodu

Jinak k tematu: Jak vypínat komponenty?
Preci vypinacem!!!

A k phonu jen tolik: Samozrejme muzes nechat "stale bezet", otazka je jen: Proc?

johny52 píše:Kdyžtak už mrazák,ten mrazí a ne mraží

...jináč,já mám phono pořád zapnuté,zbytek po poslechu vypínám...
Kdyz uz
tak
!
Pro vsichni! Gupte sy u McTonalda pilyk spysovne Ceztiny! Za skoro nic penes! My to taky moz pomochlo!
(A nebo sledujte TV!
)

Pro vsichni! Gupte sy u McTonalda pilyk spysovne Ceztiny! Za skoro nic penes! My to taky moz pomochlo!

(A nebo sledujte TV!

Ja som vypínal predlžovačku až do doby keď mi pri nejakom výpadku prúdu odišlo na recievry napájanie pamäte na rozhlasové stanice (lepšie ten jav neviem pomenovať - proste po každom odpojení prúdu som musel ladiť znova).
No to jsem sám rád vtipálci.Spousta lidí,hlavně z řad příznivců našeho nového 100% českého prezidenta
(nic proti tlačence),to s "mražákem" myslí smrtelně vážně.
Ohledně tematu vypínání,mám docela problém...koberec mě nabíjí statickou el. a dotekem kovových komponentů pak
přeskočí jiskra což evidentně vadí zesilovačům ...proto aparaturu radši vypínám spínačem zásuvek...vadí to něčemu?

Ohledně tematu vypínání,mám docela problém...koberec mě nabíjí statickou el. a dotekem kovových komponentů pak
přeskočí jiskra což evidentně vadí zesilovačům ...proto aparaturu radši vypínám spínačem zásuvek...vadí to něčemu?
To budeš mít asi od toho, jak jsi zvyklý šoupat nohama .......johny52 píše:No to jsem sám rád vtipálci.Spousta lidí,hlavně z řad příznivců našeho nového 100% českého prezidenta(nic proti tlačence),to s "mražákem" myslí smrtelně vážně.

Tajatujo,je to tak...šoupu pravou nohou po zemi,protože mě po poškození míchy moc neposlouchá...proto bych opravdu rád věděl,jestli vypínání a zapínání přístrojů spínáním zásuvek něčemu škodí nebo ne..(já elektro-analfabet myslím že snad ne)