Jak začít
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak začít
Dobrý den,
poradil by někdo začátečníkovi prosím?
Mám televizi, na ni připojen soundbar přes hdmi, na filmy ok.
Jenže občas bych si chtěl z HDD úložiště, CD atd pustit hudbu, koncert a poslechnout to třeba na tomhle…
Dali Spektor 6…
Poradí mi prosím někdo co dalšího k tomu musím mít?
A lze to kombinovat ? Soundbar TV, filmy a pak prepnout na tu hudbu na stereo, nebo je lepsi k tem stereo bednám dokoupit jeste napr DALI Spektor Vocal, ten dat pod TV doprostred a poslouchat pres to vsechno???
Predem dekuji za váš čas…
Díky moc
poradil by někdo začátečníkovi prosím?
Mám televizi, na ni připojen soundbar přes hdmi, na filmy ok.
Jenže občas bych si chtěl z HDD úložiště, CD atd pustit hudbu, koncert a poslechnout to třeba na tomhle…
Dali Spektor 6…
Poradí mi prosím někdo co dalšího k tomu musím mít?
A lze to kombinovat ? Soundbar TV, filmy a pak prepnout na tu hudbu na stereo, nebo je lepsi k tem stereo bednám dokoupit jeste napr DALI Spektor Vocal, ten dat pod TV doprostred a poslouchat pres to vsechno???
Predem dekuji za váš čas…
Díky moc
Re: Jak začít
Ahoj,
jako že by ti to tahal všechno zesik z televize? No nevím.
Jestli bys chtěl občas poslouchat cd jak píšeš, kup si ojetý cd přehrávač (1500 plus mínus ), a zesilovač (3000 cca koupíš dobrej), plus nějaké ty sloupky dali či co a bude ti to hrat
jako že by ti to tahal všechno zesik z televize? No nevím.
Jestli bys chtěl občas poslouchat cd jak píšeš, kup si ojetý cd přehrávač (1500 plus mínus ), a zesilovač (3000 cca koupíš dobrej), plus nějaké ty sloupky dali či co a bude ti to hrat
Pripada v uvahu zbavit sa toho soundbaru a namiesto neho kupit (napr. stereo) receiver s kompatibilnym HDMI vstupom a tie bedny?
Prehravanie CD by som tiez riesil samostatnym prehravacom CD/DVD/...
Prehravanie CD by som tiez riesil samostatnym prehravacom CD/DVD/...
Pokud tedy začátečník, tak zesilovač kontra receiver( zesilovač s rádiem nebo vším možným, takové multi) - za stejnou cenu dostaneš více(lepší)muziky z toho zesilovače samozřejmě, ovšem na úkor vícero možnosti využití toho receveru. To už musíš zvolit sám. Ale jedno z toho by sis měl poridit
Na hudbu k reprobednám ve stereu by šlo zapojit něco takovýho...
https://www.czc.cz/denon-rcd-m41dab-str ... SLEALw_wcB
Soundbar si zatím nech u televize a časem uvidíš co z toho využíváš častějc a jestli se budeš chtít posunout někam dál.
https://www.czc.cz/denon-rcd-m41dab-str ... SLEALw_wcB
Soundbar si zatím nech u televize a časem uvidíš co z toho využíváš častějc a jestli se budeš chtít posunout někam dál.
kabelguru.cz
On mu neradí, aby si koupil nahrávací studio...
To je lechos. Já to taky moc nepochopil co tím chtěl říci, ale to je fuk
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny,
moc děkuju za váš čas...Toto bude dohromady fungovat? Jde mi o to, zda ta TV celej ten "signál" nebude degradovat a ten zesilovač/bedny budou dostatečně kvalitně zásobeny...
Signál z TV přes optický kabel do
https://www.czc.cz/onkyo-tx-8220-cerna/223918/produkt
a a z toho to táhnout do:
https://www.rodel-audio.cz/produkty-dal ... etail-2900
TV je připojena k internetu přes kabel - přehrávání z Apple music, Hudební kanály, Koncerty a hudba uložená na HDD...
+ nechám nadále připojený Soundbar přes HDMI ARC (když nebudu potřebovat pořádný zvuk, filmy atd...)
Nebo to mám udělat úplně jinak??? Rozpočet 30 k
Díky moc...
moc děkuju za váš čas...Toto bude dohromady fungovat? Jde mi o to, zda ta TV celej ten "signál" nebude degradovat a ten zesilovač/bedny budou dostatečně kvalitně zásobeny...
Signál z TV přes optický kabel do
https://www.czc.cz/onkyo-tx-8220-cerna/223918/produkt
a a z toho to táhnout do:
https://www.rodel-audio.cz/produkty-dal ... etail-2900
TV je připojena k internetu přes kabel - přehrávání z Apple music, Hudební kanály, Koncerty a hudba uložená na HDD...
+ nechám nadále připojený Soundbar přes HDMI ARC (když nebudu potřebovat pořádný zvuk, filmy atd...)
Nebo to mám udělat úplně jinak??? Rozpočet 30 k
Díky moc...
Fungovat to bude. Možná, že i docela dobře. TV výstup bude pravděpodobně omezen na 48 kHz vzorkovací frekvence a jakýkoli vstup, který projde TV bude na tuto frekvenci převzorkován, což by řada pravověrných audiofilů nechtěla akceptovat. Nicméně v reálu to myslím v dané kategorii nijak zásadně neublíží kvalitě zvuku.
Jestli jsem to dobře pochopil, veškerá logika ovládání bude přes TV, tzn. receiver bude zcela pasivním příjemcem signálu, jen ho prostě zesílí a pošle do beden. To zvládne bez problémů. U streamingu z internetu nebo z NAS/HDD je často prubířským kamenem aplikace, kterou to chci ovládat. Pokud ale máš odzkoušeno, že z TV Ti to vyhovuje a funguje to, tak navržené řešení zajistí jen reprodukci zvuku a vše se bude ovládat jako doteď.
Jestli jsem to dobře pochopil, veškerá logika ovládání bude přes TV, tzn. receiver bude zcela pasivním příjemcem signálu, jen ho prostě zesílí a pošle do beden. To zvládne bez problémů. U streamingu z internetu nebo z NAS/HDD je často prubířským kamenem aplikace, kterou to chci ovládat. Pokud ale máš odzkoušeno, že z TV Ti to vyhovuje a funguje to, tak navržené řešení zajistí jen reprodukci zvuku a vše se bude ovládat jako doteď.
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za info,
a jaká je tedy jiná možnost ? Když mám na NAS/HDD uloženou hudbu ve FLAC, která má myslím vzorkovací frekvenci vyšší než 48 kHz...Mám naukládány i nějaké koncerty kde bude zvuk taky možná lepší, nevím...
Nejspíš z toho prostě víc nevymáčknu a muselo by se to řešit CD přehrávačem, BlueRay přehrávačem atd...je to tak?
Díky
a jaká je tedy jiná možnost ? Když mám na NAS/HDD uloženou hudbu ve FLAC, která má myslím vzorkovací frekvenci vyšší než 48 kHz...Mám naukládány i nějaké koncerty kde bude zvuk taky možná lepší, nevím...
Nejspíš z toho prostě víc nevymáčknu a muselo by se to řešit CD přehrávačem, BlueRay přehrávačem atd...je to tak?
Díky
Radil mu niekto kupit fabriku na vyrobu zosilovacov? Toto je trosku mimo. A ano na pocuvanie hudby potrebujes zosilovac a reproduktory.