Jak začít

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Jayjay1987
Kontaktovat uživatele:

Jak začít

Příspěvek od Jayjay1987 »

Dobrý den,

poradil by někdo začátečníkovi prosím?

Mám televizi, na ni připojen soundbar přes hdmi, na filmy ok.

Jenže občas bych si chtěl z HDD úložiště, CD atd pustit hudbu, koncert a poslechnout to třeba na tomhle…

Dali Spektor 6…

Poradí mi prosím někdo co dalšího k tomu musím mít?

A lze to kombinovat ? Soundbar TV, filmy a pak prepnout na tu hudbu na stereo, nebo je lepsi k tem stereo bednám dokoupit jeste napr DALI Spektor Vocal, ten dat pod TV doprostred a poslouchat pres to vsechno???

Predem dekuji za váš čas…

Díky moc

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak začít

Příspěvek od Pesi »

Ahoj,
jako že by ti to tahal všechno zesik z televize? No nevím.
Jestli bys chtěl občas poslouchat cd jak píšeš, kup si ojetý cd přehrávač (1500 plus mínus ), a zesilovač (3000 cca koupíš dobrej), plus nějaké ty sloupky dali či co a bude ti to hrat

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Pripada v uvahu zbavit sa toho soundbaru a namiesto neho kupit (napr. stereo) receiver s kompatibilnym HDMI vstupom a tie bedny?

Prehravanie CD by som tiez riesil samostatnym prehravacom CD/DVD/...

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Pokud tedy začátečník, tak zesilovač kontra receiver( zesilovač s rádiem nebo vším možným, takové multi) - za stejnou cenu dostaneš více(lepší)muziky z toho zesilovače samozřejmě, ovšem na úkor vícero možnosti využití toho receveru. To už musíš zvolit sám. Ale jedno z toho by sis měl poridit

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Na hudbu k reprobednám ve stereu by šlo zapojit něco takovýho...
https://www.czc.cz/denon-rcd-m41dab-str ... SLEALw_wcB
Soundbar si zatím nech u televize a časem uvidíš co z toho využíváš častějc a jestli se budeš chtít posunout někam dál.
kabelguru.cz

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pesi píše:
05 srp 2022 09:39
kup si ojetý cd přehrávač (1500 plus mínus ), a zesilovač (3000 cca koupíš dobrej), plus nějaké ty sloupky dali či co a bude ti to hrat
dobrá rada nadevše: máš žízeň? kup si pivovar ;)

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

On mu neradí, aby si koupil nahrávací studio... *headbang* *headbang* *headbang*

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

To je lechos🙂. Já to taky moc nepochopil co tím chtěl říci, ale to je fuk🙂👍

Jayjay1987
Kontaktovat uživatele:

Zdravím všechny,

moc děkuju za váš čas...Toto bude dohromady fungovat? Jde mi o to, zda ta TV celej ten "signál" nebude degradovat a ten zesilovač/bedny budou dostatečně kvalitně zásobeny...

Signál z TV přes optický kabel do

https://www.czc.cz/onkyo-tx-8220-cerna/223918/produkt

a a z toho to táhnout do:

https://www.rodel-audio.cz/produkty-dal ... etail-2900

TV je připojena k internetu přes kabel - přehrávání z Apple music, Hudební kanály, Koncerty a hudba uložená na HDD...

+ nechám nadále připojený Soundbar přes HDMI ARC (když nebudu potřebovat pořádný zvuk, filmy atd...)

Nebo to mám udělat úplně jinak??? Rozpočet 30 k

Díky moc...

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Fungovat to bude. Možná, že i docela dobře. TV výstup bude pravděpodobně omezen na 48 kHz vzorkovací frekvence a jakýkoli vstup, který projde TV bude na tuto frekvenci převzorkován, což by řada pravověrných audiofilů nechtěla akceptovat. Nicméně v reálu to myslím v dané kategorii nijak zásadně neublíží kvalitě zvuku.

Jestli jsem to dobře pochopil, veškerá logika ovládání bude přes TV, tzn. receiver bude zcela pasivním příjemcem signálu, jen ho prostě zesílí a pošle do beden. To zvládne bez problémů. U streamingu z internetu nebo z NAS/HDD je často prubířským kamenem aplikace, kterou to chci ovládat. Pokud ale máš odzkoušeno, že z TV Ti to vyhovuje a funguje to, tak navržené řešení zajistí jen reprodukci zvuku a vše se bude ovládat jako doteď.

Jayjay1987
Kontaktovat uživatele:

Díky za info,

a jaká je tedy jiná možnost ? Když mám na NAS/HDD uloženou hudbu ve FLAC, která má myslím vzorkovací frekvenci vyšší než 48 kHz...Mám naukládány i nějaké koncerty kde bude zvuk taky možná lepší, nevím...

Nejspíš z toho prostě víc nevymáčknu a muselo by se to řešit CD přehrávačem, BlueRay přehrávačem atd...je to tak?

Díky

PHgh95612
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PHgh95612 »

lechos píše:
05 srp 2022 18:27
Pesi píše:
05 srp 2022 09:39
kup si ojetý cd přehrávač (1500 plus mínus ), a zesilovač (3000 cca koupíš dobrej), plus nějaké ty sloupky dali či co a bude ti to hrat
dobrá rada nadevše: máš žízeň? kup si pivovar ;)
Radil mu niekto kupit fabriku na vyrobu zosilovacov? Toto je trosku mimo. A ano na pocuvanie hudby potrebujes zosilovac a reproduktory.

Odpovědět