Jak zapojit receiver,satelit a led tv

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
reniha
Kontaktovat uživatele:

Jak zapojit receiver,satelit a led tv

Příspěvek od reniha »

Zdravím nevím jestli jsem v dobré sekci s otázkou ale potřeboval bych poradit jak mám nejlépe zapojit sat,s tv a receiver aby mi vše hrálo jak přes bedny tak přes repro z tv.V tv mám 4x hdmi vstupy jeden je ARC,receiver HK 6 hdmi vstupů plus 2 hdmi výstupy jeden ARC,a satelit 1 hdmi,1xscart,audio červený a bílý cinch a audio digitální optický výstup.Při zapojení přes hdmi AV rec s tv a sat s tv se mi pořád při zapnutí vypíná zvuk na satelitu.Nevím jestli jsem to napsal trochu srozumitelně ale budu vděčný za každý názor.Děkuji

kite19
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zapojit receiver,satelit a led tv

Příspěvek od kite19 »

Ak máš návod k AV tak by to tam malo byť, ak ho nemáš, tak musíš prepojiť TV s AV rec, pomocou buď optického kábla alebo klasickým analógovým káblom, nakoľko máš satelit zapojený priamo do telky je potrebné vstupuje zvuk zo satelitu cez HDMI do telky a ty ho potrebuješ dostať do AV receiveru, ten potom pošle zvuk do reproduktorov a odpojí reproduktory v TV.

reniha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reniha »

Děkuji za odpověď,ale když to takhle zapojím tak mi to pořád zakazuje zvuk ze satelitu přes repro,nevím proč.Na televizi se objeví ikona přeškrtnutého reproduktoru(mute) a zvuk se odpojí. :evil: :evil:

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Neviem aký má vstup satelit, či teda má optický výstup, ak má, môžeš skúsiť prepojiť optikou satelit s AV receiverom, ak ti to nepôjde ani takto, tak to nie je chybou prepojenia, budeš sa musieť pohrať s nastaveniami. Povoliť HDMI ovládanie, a ak to nedokáže receiver nastaviť sám teda ten zvuk zo satelitu, musíš to urobiť manuálne. Je tam veľa možností v nastaveniach a takto na diaľku je ťažké univerzálne poradiť.

Odpovědět