Jak zapojit starší TV a novější zesilovač?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
kulisek
Příspěvky: 7
Registrován: 20 bře 2024 17:02
Kontaktovat uživatele:

Jak zapojit starší TV a novější zesilovač?

Příspěvek od kulisek »

Prosím poraďte jak zapojit starší TV Thomson 55UD6306 se zesilovačem Cambridge CXA60. TV optický dig. nemá. Předem díky za radu.

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 5414
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak zapojit starší TV a novější zesilovač?

Příspěvek od lechos »

Nejlépe konektorem scart pokud TV má, vyrábějí se i kombinace (redukce) scart/cinch které jsou jak stvořené
pro účel tento. Na zesíku do dutinek tuner nebo CD, vyhoví stejně.

kulisek
Příspěvky: 7
Registrován: 20 bře 2024 17:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zapojit starší TV a novější zesilovač?

Příspěvek od kulisek »

bohužel nemá, je nějaká další možnost?

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 5414
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak zapojit starší TV a novější zesilovač?

Příspěvek od lechos »

mrknu na tu televku a zkusím něco vymyslet...

Liamee
Příspěvky: 369
Registrován: 16 kvě 2023 18:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zapojit starší TV a novější zesilovač?

Příspěvek od Liamee »

Podle všech specifikací i fotek na webu ta TV má optickej výstup.

kulisek
Příspěvky: 7
Registrován: 20 bře 2024 17:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zapojit starší TV a novější zesilovač?

Příspěvek od kulisek »

Moc se omlouvám, spletl jsem jedno písmeno. Mám 55UC6306. Tahle opravdu optickej výstup nemá.

kulisek
Příspěvky: 7
Registrován: 20 bře 2024 17:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zapojit starší TV a novější zesilovač?

Příspěvek od kulisek »

Musím tedy koupit jinou TV, nebo existuje nějaký převodník , který bude fungovat?

sekal
Příspěvky: 1500
Registrován: 11 bře 2010 14:30

Re: Jak zapojit starší TV a novější zesilovač?

Příspěvek od sekal »

Ta televize má digit. (SPDIF) výstup, ale s koaxiálním typem rozhraní (https://www.manualypdf.cz/thomson/55uc6 ... C3%A1l?p=5; https://image.alza.cz/products/WK680t6m ... eight=1000).

Propojení s výše uvedeným zesilovačem by tedy mělo být možné.



Lemon
Příspěvky: 675
Registrován: 30 led 2016 22:33
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zapojit starší TV a novější zesilovač?

Příspěvek od Lemon »

Ano, ale nemají skladem. Postačí i levnější tento:
https://www.alza.cz/vention-1x-rca-male ... cB#reviews

Uživatelský avatar
Tomáš
Příspěvky: 813
Registrován: 05 říj 2008 20:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak zapojit starší TV a novější zesilovač?

Příspěvek od Tomáš »

Každopádně kabel by měl mít impedanci 75 ohmů.


jarda-hifista
Příspěvky: 274
Registrován: 02 kvě 2018 11:56
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak zapojit starší TV a novější zesilovač?

Příspěvek od jarda-hifista »

Ahoj! Asi bys měl v menu TV povolit coaxial výstup a totéž na vstupu do zesilovače. Jrd

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host