Jaké dobré regálové reprosoustavy do 100000 Kč
Re: Jaké dobré regálové reprosoustavy do 100000 Kč
Jarda66
Tak sorry, omlouvám se. Tedy BéWé, jak tady píšou chlapci z inteligent servis, určitě neeee. Oni je doma nemají, možná je ani neslyšeli, nebo slyšeli na nevhodném siliči, tak co proti nim jsou agumenty vlastníka. Žéééé.
Pokud něco k tomu chceš, tak napiš SZ. Vidíš, že tady se nedá.
Howgh.
Hodně zdraví všem, i Řihoušům a Elftonům.
BTW: ano jsem Staré ucho i staré ucho, ale pánové, to budete i Vy jednou staré ucho a jak to tak vidím, tak v té době ještě se značně zmenšenou mentální kapacitou, pokud už to nenastává v současnosti.
Tak sorry, omlouvám se. Tedy BéWé, jak tady píšou chlapci z inteligent servis, určitě neeee. Oni je doma nemají, možná je ani neslyšeli, nebo slyšeli na nevhodném siliči, tak co proti nim jsou agumenty vlastníka. Žéééé.
Pokud něco k tomu chceš, tak napiš SZ. Vidíš, že tady se nedá.
Howgh.
Hodně zdraví všem, i Řihoušům a Elftonům.
BTW: ano jsem Staré ucho i staré ucho, ale pánové, to budete i Vy jednou staré ucho a jak to tak vidím, tak v té době ještě se značně zmenšenou mentální kapacitou, pokud už to nenastává v současnosti.
Elfton Vigo mám doma a do 20m2 to je tak akorád
Chce regálovky do sto a borci se tady do krve zhádají o sloupy za 120
................ tohle fórum nejde nemít rád
20 m2 je tak akorát na dobré regálovky. Bez pořešené akustiky bych tam sloupy (ne sloupky) určitě nadával. Nevíme ani, jak tazatel poslouchá, jestli v blízkém nebo vzdáleném bodě a tím jsou naše pokusy o rady vcelku zbytečné.
No jo. A jak se třeba liší bedny na klasický rock od beden na klasickou hubu(vážnou) ?
Predpokladám že tým chceš sarkasticky nadhodiť, že dobré bedne zahrajú čokolvek. A ano - dobré bedne zahrajú dobre naozaj akýkolvek žáner. Samozrejme v rámci svojich možností. Ak vieš, daj nejaké v tej cene. Určite to bude prínosom do diskusie.
Ale dúfam že nechceš tvrdiť že niektorým bedniam nesvedčí viac nejaký druh hudby a niektorým iný? Nebavím sa o zázračných bedniach spomýnaných v úvode.
Ale dúfam že nechceš tvrdiť že niektorým bedniam nesvedčí viac nejaký druh hudby a niektorým iný? Nebavím sa o zázračných bedniach spomýnaných v úvode.
-
Dark side of the moon
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bedny by se lišit neměly (nemusely), pokud by nahrávky rocku a klasické hudby byly stejně kvalitní. Což tedy v naprosté většině nejsou.
Správně bys to měl v případě nutnosti na neutrálních repro řešit korekcemi/DSP.
Správně bys to měl v případě nutnosti na neutrálních repro řešit korekcemi/DSP.
JV ne, je to zcela legitimní dotaz. Já si nedovedu představit bedny na jazz, na rock a na vážnou hudbu.
Tak možná někdo vysvětlí.
Tak možná někdo vysvětlí.
Tak napríklad tie moje Chariá. Zahrajú samozrejme všetko, ale sú veci čo im svedčia najviac. Najviac im sedí jazz, komornejšia klasika, blues, artrock, folk. Skôr také kludnejšie žánre. Ale samozrejme že si občas pustím aj Metallicu a pod. Len tam cítim že v tom nie sú celkom doma. Ale počúvať sa to samozrejme dá.
Nemyslím si že by existovali bedne iba na nejaký štýl, ale sú bedne ktorým niektorý proste sadne viac ako iné. To je všetko.
Nemyslím si že by existovali bedne iba na nejaký štýl, ale sú bedne ktorým niektorý proste sadne viac ako iné. To je všetko.
No a když tedy bedny na rock, pak:
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... 0-classic/
Kompromis mezi regály a sloupy
Vím, že je to asi kravina, ale mně by vadilo, že není pravá a levá. Takhle asi vyzařuje každá trochu jinak ve stereu.
rockové bedny - basové ladění - hrb kolem 50Hz: bedny na klasickou, akustickou hudbu - vytažené vokály - hrb 200-400Hz: rovné universální bedny - nic nečnívá ale tak nějak to hraje nudně :- )
zdroj:
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... 00-classic
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... -karis-iii
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... epos-es14n
Ono sa to dá trochu prirovnať aj k autám. Jazdia všetky, ale niektoré sú univerzálnejšie, niektorým viac svedčí dialnica, niektoré končia už v malom teréne a niektoré sú ideálne do mesta. Ale odvezie ťa trabant, ferari aj jeep.
Až koupíš ty správné bedny...a budeš spokojen, napiš značku, model
ať jsme zase jednou chytřejší PF 2024
ať jsme zase jednou chytřejší PF 2024
JBL L 100 mám,to měření je blbost,sami to tam píšou,projevuje se vliv místnosti,graf je korektní až od 200 Hzmcm napsal
rockové bedny - basové ladění - hrb kolem 50Hz:
Takhla vypadá měření v bezdozvukovce