Dobrý den,
prosím znalce o tipy na kvalitní elektronky do předzesilovače. Jedná se mi o tyto elektronky: 12AX7 2ks, 12AU7 2ks a 247B.
Jsem za ně ochotný dát cca 5.000 kč.
Děkuji. Roman.
Jaké elektronky?
Re: Jaké elektronky?
ECC83 a 82 Tesla nebo nějaké Telefunken apod. Ale i tady jsou varianty 803S, 802S, e83cc nebo tzv. průmyslové typy např. 6189 místo 12AU7. Chce to zkoušet, co ti bude nejvíc vyhovovat. Rozhodně žádnou Čínu a už vůbec ne Rusko, ty jsou ještě horší. 247b nevím.
petrL,
taky jsem uvažoval o NOS Tesla. Myslím, že by se dali sehnat. Píšeš, že Čínu ne, ale co tak Spavne? Prý jsou ze současné produkce jedny z nejlepších, když nepočítám takovou perlu jako je EAT.
taky jsem uvažoval o NOS Tesla. Myslím, že by se dali sehnat. Píšeš, že Čínu ne, ale co tak Spavne? Prý jsou ze současné produkce jedny z nejlepších, když nepočítám takovou perlu jako je EAT.
S elektronkami je to ako so všetkým hifi harampádím. Niet nad osobnú skúsenosť. Na vlastnom aparáte. Ale je fakt že nakúpiť kopec elektroniek a potom si vybrať to najlepšie chce vyššiu investíciu a zapožičanie je asi tiež na dlhé lakte.
Ja by som doporučil Mullard M8162 alebo CV4024, Tesla E83CC, Tungsram ECC83, prípadne Tesla ECC83.
Ja by som doporučil Mullard M8162 alebo CV4024, Tesla E83CC, Tungsram ECC83, prípadne Tesla ECC83.
Kluci dík za tipy. Vidím, že jste se shodli na NOS elektronkách. Aco ta 247B, tuším, že ekvivalent je 5Z3?
Efendi, poslal jsem ti SZ.
Efendi, poslal jsem ti SZ.
Pardon, teraz som si všimol že zháňaš 12AU7, Tie Mullard sú ekvivalenty 12AT7. 
už som aj odpísal.

už som aj odpísal.