Jaké elektronky?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Roman2

Jaké elektronky?

Příspěvek od Roman2 »

Dobrý den,
prosím znalce o tipy na kvalitní elektronky do předzesilovače. Jedná se mi o tyto elektronky: 12AX7 2ks, 12AU7 2ks a 247B.
Jsem za ně ochotný dát cca 5.000 kč.

Děkuji. Roman.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké elektronky?

Příspěvek od petrL »

ECC83 a 82 Tesla nebo nějaké Telefunken apod. Ale i tady jsou varianty 803S, 802S, e83cc nebo tzv. průmyslové typy např. 6189 místo 12AU7. Chce to zkoušet, co ti bude nejvíc vyhovovat. Rozhodně žádnou Čínu a už vůbec ne Rusko, ty jsou ještě horší. 247b nevím.

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

petrL,
taky jsem uvažoval o NOS Tesla. Myslím, že by se dali sehnat. Píšeš, že Čínu ne, ale co tak Spavne? Prý jsou ze současné produkce jedny z nejlepších, když nepočítám takovou perlu jako je EAT.

efendi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efendi »

S elektronkami je to ako so všetkým hifi harampádím. Niet nad osobnú skúsenosť. Na vlastnom aparáte. Ale je fakt že nakúpiť kopec elektroniek a potom si vybrať to najlepšie chce vyššiu investíciu a zapožičanie je asi tiež na dlhé lakte.
Ja by som doporučil Mullard M8162 alebo CV4024, Tesla E83CC, Tungsram ECC83, prípadne Tesla ECC83.

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

Kluci dík za tipy. Vidím, že jste se shodli na NOS elektronkách. Aco ta 247B, tuším, že ekvivalent je 5Z3?

Efendi, poslal jsem ti SZ.

efendi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efendi »

Pardon, teraz som si všimol že zháňaš 12AU7, Tie Mullard sú ekvivalenty 12AT7. :oops:
už som aj odpísal.:)

Odpovědět