Jaké raménko?
Jaké raménko?
Ahoj chci se zeptat jaké je vhodné raménko pro MC přenosku Denon DL-S1?
Re: Jaké raménko?
Denon 

Moja Kuzma 

No já nevím, Denony většinou vyžadují těžký ramena. Proštuduj si toto:
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =12&t=1177
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =12&t=1177
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že konrétně tato přenoska není těžká a má celkem vysokou snímavost. Takže asi nebude potřeba žádné kladivo s vysokou ef. hmotností.
Snad se nepletu
Snad se nepletu
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Doporučení je samožřejmě Micro Seiki 

Zjisti si o přenosce co nejvíc parametrů a dle toho pak vybírej... Osobně bych šel do nějakého Denona, své k svému.
Diky všem za odpověd. Přenoska je super zvukově ale proč jsem se vlstně ptal. Jde o to, že já mám bohužel gramec RPM9. Denona jsem koupil, protože zvuk byl exelentní a za poloviční cenu a to je úplně nová originálně zabalená. Podle návodu je doporučený přítlak na tuto MC přenosku extrémě málo asi tam píšou 1,3-1,5g ted nevím...A já už mám své závaží na kraji raménka a má tam nastaveno sotva 1,6g. Takže to chce asi nějaké lehké raménko a né těžké jak tu někdo psal..Já bych nejraději změnil gramofon úplně nebo aspoň koupil nějaké rámenkou a vyrobil si svojí zákadnu pro gramec (nechal bych si ložisko a taliř z RPM) ale netroufám si jen proto, protože neznám jaké v jaké vzdálenosti a pod jakým uhlé má být od středu talíře raménko...
Tzv. efektivní hmotnost raménka se netýká statického vyvážení. Fyzikálně to vyjadřuje moment setrvačnosti vzhledem k ložisku ramene. Je to popsáno v odkazu výše. Moment setrvačnosti se dá zvětšit, nejefektivněji zátěží na headshellu. Zmenšit bohužel nejde (jedině snad odvrtáním děr v raménku). Myslím, že raménka Pro-ject patří k lehkým, maximálně středně těžkým. Závaží můžeš trochu zvětšit třeba nalepením podložky zezadu nebo existují i těžší. Přítlak udávaný výrobci je optimistický. Reálně budeš vždycky na horní mezi, nejspíš i těch 1.6 g je o.k. (a na MC pořád neobvykle málo!)