Mám doma jeden z nejprodávanějších zesilovačů v našich končinách (podle jednoho nejmenovaného serveru) - Pioneer A30.
Zajímalo by mě, a nejspíš mnoho dalších (i budoucích) majitelů tohohle zesilovače, jaké k němu připojit ROVNOCENNÉ repro?
V současnosti k němu mám připojeny bedýnky Tesla 1PF 067 33, které umí pěkně "rozespívat".
Zvažuji ale upgrade těchto “near fieldů“ na něco “více HI-FI“

Co se týče typů hudby, jejíž reprodukci si chci na zamýšleném repru opravdu užít, tak poslouchám například: Pink Floyd, Cardigans, Lana Del Rey, něco od Verdiho, soundtrack Aliens, Ozzy Osbourne, Apocalyptica a Prodigy. Nejsem ale vyhraněn, a tak si obvykle pouštím kde co napříč mnoha žánry. Kvalita nahrávek: mp3 320kb/s či flac v CD kvalitě.
Abych nezapomněl na zdroj signálu, zatím to je jen Asus Xonar DX/XD

Od plánovaného repra očekávám dobré podání prostoru (v rámci akustiky místnosti), kvalitně zahrané hluboké basy (pokud možno, aby se bedny přiblížily svým rozsahem reprodukce ke 40 Hz

Jaké vhodné repro byste mi poradili?
- Regálovky či sloupky?
- Má smysl vůbec přemýšlet o 3 pásmových reprobednách k A30, a nebo o 2 pásmech s velikým středobasem (průměr cca 17 cm)?
- Jaká cenová hladina repra je adekvátní k A30?
Díky za tipy, rady a názory.
PS: Pokud byste měli náhodou tip na DAC se 2 optickými vstupy (do 10 000Kč) k hledané sestavě, zlobit se určitě nebudu