Jaké repro k Pioneer SA- 508

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
john1234
Kontaktovat uživatele:

Jaké repro k Pioneer SA- 508

Příspěvek od john1234 »

Ahoj,
potřebuju poradit s výběrem nějakých reproduktorů k tomuto zesíku.
Už asi dvacet let hraju přes JAMO STUDIO 180. Hrozně mě to štve a rád bych něco lepšího.
Moje cenová představa je max. 20000,-.
Hudbu poslouchám různou, hodně jazz, ale taky progresivní rockový věci ( Zappa, King Crimson ,...).
Jo a skoro všechno z vinylu.
Rád bych něco co bude hrát dynamicky s dobrým ( konkrétním ) přednesem basů ( to právě ty moje Jamo nemaj ani omylem).
Koukal jsem třeba na Indiana Line Tesi 561, ale v recenzích se píše : velmi výrazný akcent na spodku pásma. Z takovejch věcí má trochu strach. Rád bych zvuk pokud možno vyrovnanej.
Taky jsem nikdy neměl regály, jenom sloupy. Tak se na ně trochu upínám - možná je to chyba.
Hraje mi to v místosti asi 4x5 metrů a nemůžu to postavit moc od zdi, protože se všude chodí - je to obývák.
Takže pokud máte někdo nějaký nápad, budu rád.

Honza

Tapir1
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké repro k Pioneer SA- 508

Příspěvek od Tapir1 »

Je otázkou, zda-li ten zesilovač taky nějaký dynamický bas umí... :ugeek: Repro tedy asi bazarové, dobrý basový přednes mají třeba sloupy Canton - řada LE nebo novější GLE (je trochu kovový, ale na zmíněný styl hudby právě OK) nebo Q Acoustics 3050i, Klipsch R-28F a spousta dalších.

john1234
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od john1234 »

No jo. To s tim zesilovačem je otázka. Ale jinej teď nebude.
Před Pioneerem jsem měl Technics SA-EX 310 a potom Technics SU V300. Ten Pioneer - podle mě - hraje líp. Nemá tak trvdej zvuk. Víc se mi líbí.
Takže bych rád zkusil ty bedny.
Já myslim, že líp než ty Jamo, bude asi hrát všecko. Jen nechci šáhnout vyloženě vedle.
Za ty tipy děkuju, to je asi dobrá cesta.
V testech jsem našel ješte tohle - Tannoy Mercury V4i. Nemá někdo zkušenost ?

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Vzhledem k postavení blízko u zdi koukej po repro s předním nebo dolním basreflexem. Dynamický zvuk mají např. Polk Audio Signature S55e

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

https://www.audiostereo.pl/topic/143307 ... z%C4%99tu/
Je to sice v polštině ale můžeš přeložit. Ideálně si někde poslechnout, protože kupovat bez poslechu je celkem risk.
No pokud bys nechtěl nový, tak za ty peníze už z bazaru budeš o level výš.

Tapir1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tapir1 »

Uvedené Tannoy V4i jsem měl. Ve své době to byly výborné bedny, které vyhrály řadu poslechových testů své základní "hifi" kategorie (však si to zkus googlit). Pokud jsou za rozumnou cenu (nové stály ve své době myslím cca 14000 -15000), tak bych se jich nebál. Lépe však hrály Canton LE 170 nebo větší 190, případně novější GLE. Možná bys je v bazarech také našel. Určitě si však do budoucna zajisti lepší zesilovač - nyní je třeba v bazarech k mání výborný Marantz PM6006, nebo streamer Yamaha R-N 500. To budou lepší "parťáci" pro lepší bedny ! Vsadil bych se, že v zesíku je zakopaný pes, "sorry jako".

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

ponechat si Jamo. líp už nebude, organické změny - stárneš, s tím se smiř

john1234
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od john1234 »

Pánove děkuju všem za rady
Včera jsem si dovezl Canton LE 170. Dneska zapojil. Rozdíl je jasnej hned. Mnohem !!! konkrétnější zvuk. Jasnější výšky i středy.
( Ve středních pásmech je to znát hodně ). Basy taky lepší i když ne tak konkrétní jak bych si představoval - může být tím zesilovačem ( Tapir1 - úplně rozumim ) a taky asi i " cenovou " třídou těch bedýnek. Nicméně jsem spokojenej.
Takže, kdyby někdo chtěl, ty Jamo jsou za litr k mání :D .

Odpovědět