Jaké repro?
Jaké repro?
Ahoj!
Jsem tu nový a rád bych se poradil ohledně mé první reprosoustavy.
Rád bych zainvestoval do mé první audio sestavy, která by hrála asi na 20m².
Využití převážně na hudbu a filmy. Nemám moc místa, takže preferuji regálovky.
Poslouchám převážně Elektronickou hudbu, Grime a Rap. Ze zdrojů nejvíce Spoify popřípadě Soundcloud, filmy Netflix.
Systém bych rád měl u TV, popřípadě PC, takže potřebuji optický vstup do zesilovače.
Chtěl bych prozatím stereo, které je schopné zahrát alespoň solidně basy, časem bych možná připadl subwoofer, popřípadě centrální repro.
Líbí se mi FOCAL JM Lab - Chorus 705S, které mám možnost koupit za 5K. Máte s nimi někdo zkušenosti?
Popřípadě jaké jiné repro mi doporučíte do 6K?
U zesilovače jsem přemýšlel nad něčím takovým: https://www.alza.cz/denon-pma-600ne-black-d5678456.htm
Cenou celé sestavy bych se rád dostal do 15K.
Jsem laik a tohle je můj první audio počin, takže budu vděčný za každou radu.
Díky
Jsem tu nový a rád bych se poradil ohledně mé první reprosoustavy.
Rád bych zainvestoval do mé první audio sestavy, která by hrála asi na 20m².
Využití převážně na hudbu a filmy. Nemám moc místa, takže preferuji regálovky.
Poslouchám převážně Elektronickou hudbu, Grime a Rap. Ze zdrojů nejvíce Spoify popřípadě Soundcloud, filmy Netflix.
Systém bych rád měl u TV, popřípadě PC, takže potřebuji optický vstup do zesilovače.
Chtěl bych prozatím stereo, které je schopné zahrát alespoň solidně basy, časem bych možná připadl subwoofer, popřípadě centrální repro.
Líbí se mi FOCAL JM Lab - Chorus 705S, které mám možnost koupit za 5K. Máte s nimi někdo zkušenosti?
Popřípadě jaké jiné repro mi doporučíte do 6K?
U zesilovače jsem přemýšlel nad něčím takovým: https://www.alza.cz/denon-pma-600ne-black-d5678456.htm
Cenou celé sestavy bych se rád dostal do 15K.
Jsem laik a tohle je můj první audio počin, takže budu vděčný za každou radu.
Díky
Re: Jaké repro?
Na tento typ hudby asi nejlépe Onkyo (třeba A-9150),nebo třeba Marantz (asi PM6006). Ty regálovky JM Lab - Chorus 705S jsou OK, případně nějaké Wharfedale (10.2 nebo 225). Všechny mají na svou velikost a objem dostatek basů. Bude záležet na možnosti jejich umístění v prostoru (police, podstavec). K těm stereo zesilovačům však subwoofer nepřipojíš, nemají sub výstup a centrální repro již vůbec ne. To bys pak musel hledat AV receiver (pro centr + sub) nebo stereo receiver s výstupem pro sub (třeba PIONEER SX-S30DAB, Onkyo TX-8250...atd.) a také možností streamování hudby. Vše asi bazar, nové je dražší než udaný rozpočet.
Ještě mne z těch zesilovačů napadl britský Cambridge Audio...
to jsou zase rady porady..
a)proč je na rap lepší onkyo a marantz než denon?
b) "K těm stereo zesilovačům však subwoofer nepřipojíš, nemají sub výstup" - není pravda
- některé subwoofery se připojují rovnou na reproterminály (a je to prý i lepší)
- onkyo výstupy má (že se nejmenují sub out je jedno)
a)proč je na rap lepší onkyo a marantz než denon?
b) "K těm stereo zesilovačům však subwoofer nepřipojíš, nemají sub výstup" - není pravda
- některé subwoofery se připojují rovnou na reproterminály (a je to prý i lepší)
- onkyo výstupy má (že se nejmenují sub out je jedno)
Díky za radu, momentálně bych šel do sterea s případnou možností v budoucnu přidat sub, multikanál je mimo můj rozpočet a stereo asi udělá více "parády" za tyhle peníze. Repro bych chtěl mít na polici. S bazarem počítám, takže to mi nevadí.Tapir1 píše: ↑09 čer 2020 10:57Na tento typ hudby asi nejlépe Onkyo (třeba A-9150),nebo třeba Marantz (asi PM6006). Ty regálovky JM Lab - Chorus 705S jsou OK, případně nějaké Wharfedale (10.2 nebo 225). Všechny mají na svou velikost a objem dostatek basů. Bude záležet na možnosti jejich umístění v prostoru (police, podstavec). K těm stereo zesilovačům však subwoofer nepřipojíš, nemají sub výstup a centrální repro již vůbec ne. To bys pak musel hledat AV receiver (pro centr + sub) nebo stereo receiver s výstupem pro sub (třeba PIONEER SX-S30DAB, Onkyo TX-8250...atd.) a také možností streamování hudby. Vše asi bazar, nové je dražší než udaný rozpočet.
Na zesilovač mám pouze dva požadavky, digitální vstup (optiku) a možnost připojit sub.
Z beden jsou v úvahu:
Elac Debut B6.2.
DALI SPEKTOR 2 - našel jsem je na netu za 3K

Wharfedale Diamond 225
Wharfedale Diamond 10.2
Wharfedale Diamond 11.2
Magnat Quantum 673
JM lab - Chorus 705S
a ještě jsem teď našel Klipsch RB-51 II a Monitor audio Bronze 1, názor?
Jde pouze o to, které budou hrát nejlépe a v kombinaci s čím?
pro ZdenekJR:
za a, uvedené zesilovače jsou známé tím, že jdou na basech více na nižší frekvence (zde požadavek preference basů).
za b, máš pravdu - Onkyo jsem neprohlédl zadní panel a opravdu jde sub připojit, samozřejmě jde sub připojit i na hlavní terminál, ale tady je potřeba již jistých zkušeností a tak jsem to nezmiňoval (díky za upozornění).
za a, uvedené zesilovače jsou známé tím, že jdou na basech více na nižší frekvence (zde požadavek preference basů).
za b, máš pravdu - Onkyo jsem neprohlédl zadní panel a opravdu jde sub připojit, samozřejmě jde sub připojit i na hlavní terminál, ale tady je potřeba již jistých zkušeností a tak jsem to nezmiňoval (díky za upozornění).
pro Take :
Které repro budou hrát nejlépe s čím je velmi těžké poradit. Každý vnímáme zvuk jinak, každý máme jiný hudební vkus a každý máme jiné umístění a prostor na své "hifi." Ideální kombinaci najdeš asi jenom ty sám, bohužel. Doporučuji něco naposlouchat ve studiích. Také si přečti recenze a testy repro, aby jsi získal představu co od nich můžeš očekávat. Obecně oba zesilovače nebudou mít s žádnými z uvedených repro problém.
Které repro budou hrát nejlépe s čím je velmi těžké poradit. Každý vnímáme zvuk jinak, každý máme jiný hudební vkus a každý máme jiné umístění a prostor na své "hifi." Ideální kombinaci najdeš asi jenom ty sám, bohužel. Doporučuji něco naposlouchat ve studiích. Také si přečti recenze a testy repro, aby jsi získal představu co od nich můžeš očekávat. Obecně oba zesilovače nebudou mít s žádnými z uvedených repro problém.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, mám z části podobný dotaz, tak jsem nechtěl zbytečně zakládat nové vlákno. Též jsem ohledně audia naprostý laik a sháním repro do své první sestavy ke gramofonu Au-Ra g6n se zesilovačem Au-Ra z1. Mám vyhlídnuté stojanovky I. Q. TED 4. Je to takové německé retro, jinak taky 4 ohmy jako ta z1 a ma to 130W sinus/190W hudebních. Zajímá mě asi hlavně, jestli to není moc k té 50W z1. Předem díky za odpovědi.
není. vždycky se počítá s určitou rezervou (výkonu) nahoru.
-
- Kontaktovat uživatele:
Super, děkuji za rychlou odpověď.
v každém případě - zkušební poslech předem (značka pro mě vcelku neznámá)
zesil (tedy přesněji recívr) JVC RX555 BK (2x 65W) rozehrál boxy JVC SP-X660 BKE (100Wsin, 200W hudební) velmi dobře - to jenom pro dokreslení situace a výkonových poměrech, celkově nejsou kritické
zesil (tedy přesněji recívr) JVC RX555 BK (2x 65W) rozehrál boxy JVC SP-X660 BKE (100Wsin, 200W hudební) velmi dobře - to jenom pro dokreslení situace a výkonových poměrech, celkově nejsou kritické