Jakou kvalitativní úroveň má autoradio?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Fantoci
Kontaktovat uživatele:

Jakou kvalitativní úroveň má autoradio?

Příspěvek od Fantoci »

Nejsem hifista, jen obyčejný posluchač, kterému musí znít hudba alespoň příjemně.
Koupil jsem tenhle stroj : http://www.elektrosat.cz/yamaha-crx-330-black.htm za 5000 Kč.
Dlouho mi trvalo, než jsem k tomu našel bedny, se kterými to slušně hraje. Pak jsem si koupil do auta radio Kenwood KDC 130Y s CD a DO za 2000 Kč a byl jsem překvapen zvukem i možnostmi nastavení. (zkoušel jsem to na bedny). Myslím, že bych houby poznal zvukový rozdíl mezi těmito stroji. Za co jsem tedy dal těch 5000 Kč? Za napájecí zdroj navíc? Nebo si myslíte, že se to zvukově nedá srovnat, jen moje uši to nepoznají?

kite19
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou kvalitativní úroveň má autoradio?

Příspěvek od kite19 »

No, na toto si sa mal spýtať pred nákupom, mohol si ušetriť, resp. kúpiť niečo normálne :lol:

Fantoci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantoci »

kite19 píše:No, na toto si sa mal spýtať pred nákupom, mohol si ušetriť, resp. kúpiť niečo normálne :lol:
Odpověď hodná odborníka!!

Historik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Historik »

Sú to kvalitou porovnateľné stroje, v podstate úplný bazál (ak odmyslíme absolútny neznačkový čínsky šunt). Takže rozdiel skôr tvorí akustika/repro než samotné prístroje.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Někdy je ale člověk i překvapený, jak slušně takové malé potvory můžou hrát. Mám něco podobného od Yamahy v práci, to podstatné z toho vymáčknu- výkon a pocit, že poslouchám hudbu. U Yamahy se platí za značku a design, ale i v tom základu bych řekl, že poměr výkon/cena je slušný. Na dobrých repro by byl určitě rozdíl mezi autorádiem a tím mikrosystémem slyšet. Je to ale v této cenové kategorii vlastně důležité?
Jám mám v autě ALPINE za 5000 a hraje to velmi dobře i akustickou muziku- o hifi ale nemůže být ani řeč :mrgreen:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Tos koupil (bez urážky teda) pěkného zajíce v pytli...ještě bych chápal cenový rozdíl do 1000 Kč ale tohle...draze zaplacená zkušenost...inu vyšší cena není jednoznačně zárukou kvality...
obchodníci, ti nás berou na hůl na každém kroku, bazírují na neznalosti průměrného klienta, tož asi tolik.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Nemyslím, že je to draho zaplatená skúsenosť - na hifipomery v podstate žiadne náklady. V aute máme jednu veľkú výhodu a tou je ozvučenie maloobjemového priestoru s relatívne dobrou akustikou, takže subjektívne máme z hudby v aute viac, ako doma na entry level "aparatúre". Situácia se dramatizuje pri zavýjajúcom (maloobjemovom) trojvalci - a naopak normalizuje Mercedesom S-kovej triedy, ale tým zrejme náš kolega nedisponuje. Ako píše - je nenáročný, takže je v podstate jedno, čo na domáce použitie, alebo do auta kúpi *thumbs up* .

Odpovědět