Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit o radu,jakou přenoskou osadit Technics SL-Q2. Mám zesilovač Pioneer A 757 M2I a bedny Pioneer CS 722A. Nejsem zádný hifista. Nemohu se rozhodnout, jestli MC nebo jestli mi stačí MM a v nizší cenocé relaci.
děkuji za kazdý názor.
Jakou přenosku na gramo Technics SL-Q2 ?
Re: Jakou přenosku na gramo Technics SL-Q2 ?
Podle dokumentace k tomu zesilovaci to ma i MM i MC, takže můžeš použit obojí. Asi bych šel do trochu lepší MM, myslím ze třeba takova Ortofon 2M Blue nebo Bronze bude ok. Uvidis jestli Té to chytne nebo ne ......
Sorry za ten pravopis, takhle to upravuje iPad
Sorry za ten pravopis, takhle to upravuje iPad

cenově a ke komponentum origo Tpau 30
Kdyz jsem v roce 1990 premyslel jak vylepsit stavajici sestavu, rozhodoval jsem se mezi Pioneerem A 757 MkII a Harmanem HK 6500. Nakonec to vyhral Harman, ale to pouze proto, ze byl tehdy v nabidce. Zvukove jsou oba na dobre urovni a to hlavne diky svym MC vstupum.
I presto, ze nejsi vyslovene “hifista”, bych proto doporucil spise pripojeni MC prenosky. Phono vstup pro MM byl v testu (Audio 11/1990) hodnocen 55 body (ze 100 moznych), MC dostal o 10 bodu vice a to uz rozhodne slyset je. A at uz koupis MM jakou chces, bude ti to vzdycky hrat “pod skutecnou moznosti” zesilovace.
Cenove i zvukove nejvhodnejsi bych videl Ortofon “Vivo Red”. Cenou uz se sice vyrovna tvemu gramofonu, zvukove se ale rozhodne vyplati. (Pouzival jsem s maximalni spokojenosti jeji predchudkyni “MC Nr.2” na Pro-Jectu 1-2 a tam to bylo cenove podobne.)

I presto, ze nejsi vyslovene “hifista”, bych proto doporucil spise pripojeni MC prenosky. Phono vstup pro MM byl v testu (Audio 11/1990) hodnocen 55 body (ze 100 moznych), MC dostal o 10 bodu vice a to uz rozhodne slyset je. A at uz koupis MM jakou chces, bude ti to vzdycky hrat “pod skutecnou moznosti” zesilovace.
Cenove i zvukove nejvhodnejsi bych videl Ortofon “Vivo Red”. Cenou uz se sice vyrovna tvemu gramofonu, zvukove se ale rozhodne vyplati. (Pouzival jsem s maximalni spokojenosti jeji predchudkyni “MC Nr.2” na Pro-Jectu 1-2 a tam to bylo cenove podobne.)

Mohokrát Vám všem děkuji za vyjádrení a rady.
S pozdravem Petr
S pozdravem Petr
Mám Technics SL-Q3 , takže i já také občas někdy pátrám po jehlách či vložkách do tohoto gramofonu. Objevil jsem na Aukru docela slušný zdroj všeho podstatného pro nás audiofily.
Tady máš odkaz a pořádně si vše prohlédni, možná že tam objevíš pro svého miláčka to, co zrovna potřebuješ.
http://elektro.aukro.cz/listing/user.php?us_id=677934
Tady máš odkaz a pořádně si vše prohlédni, možná že tam objevíš pro svého miláčka to, co zrovna potřebuješ.
http://elektro.aukro.cz/listing/user.php?us_id=677934